Hledám hru :)

Ahoj,

 

hledám nějakou hru, kde se na začátku hry napevno definují tymy a pak hrajes jako tym proti týmu .. nevím jestli je to takto pochopitelné … 

 

Hraváme ted nejčasteji Carcassone a mám problém, že se to většinou neobejde bez nějakého naštvání / slziček protože sem tam se člověk musí rozhodnout pro některou možnost a někoho naštve … takže hledám nějakou ideálně budovatelskou hru, kde nehrají všichni proti všem, ale v rámci herních pravidel se to definuje … 

Předem děkuji za návrhy.

K

23.11.2021 20:54:02

Sice ne úplně týmy, ale v #7 Divů světa mírně spolupracuješ se svými sousedy, můžeš od nich koupit suroviny a nikdy tím nikoho nenaštveš, právě naopak.

23.11.2021 21:11:44

Pro jaký počet hráčů? 
Battalia - základ je pro čtyři, dá se hrát 2 vs 2, s rozšířením hratelné pro 6, ve více verze 2vs2vs2 nebo 3vs3   (paradoxně by týmová varianta měla zrychlovat hru, protože hráči v tmu jedou svůj tah prakticky současně a domlouvají se).  

23.11.2021 21:56:31

Např. týmové dedukční hry (#Krycí jména, #Decrypto, #V pasti, #Time's up!), hry typu "městečko Palermo" (#Resistance, The, #Temple of Secrets, #Blood Bound), některé arénové řezačky (mj. třeba i #Adrenalin s rozšířením, pak by tam asi patřila i zmíněná #Battalia: The Creation, příp. #Edge, The: Dawnfall) a možná i některé dvoustranné konflikty, kde se dají rozdělit strany na týmy (#Star Wars: Rebelie, #Válka o Prsten (druhá edice) ). No a pak další “nezatříděné” hry jako je třeba #Captain Sonar nebo #Tichu.

To zadání je totiž docela dost široké…

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

23.11.2021 22:17:50

@bubhak

tip č.1 - pokud lidi nedokážou brát prohru sportovně a hrát čistě pro tu zábavu z hraní, tak s nimi kompetitivní, free-for-all nebo možná vůbec žádné hry nehraj :-)

tip č.2 - Mimo výborných tipů, které ti sem vypsal Kew, přidám za sebe ještě další, záleží ale jaké hry typově chcete (party/vědomostní, strategické, figurkovky, karetní, jak moc složité a jak finančně náročné):

---------------------------------------------------
správce katalogu her, vydavatelů a autorů

23.11.2021 23:04:22

Předpokládám správně, že ty “slzičky” jsou u dětí? Bojím se, že pak ani ty týmy tolik nepomůžou, že pak dítě na prohrávající straně stejně bude naštvané/smutné.

Jak už tady padlo - co ty kooperačky?

Bez více infa je těžké něco radit. Pokud jde opravdu o ty děti, tak co #My Little Scythe? Sice to není týmovka, ale je tam naopak pro děti hezký mechanismus generování zdrojů, které lze dávat na pole ostatních hráčů “a být s nimi kamarádi”, za což hráč na tahu získává přátelství.

24.11.2021 08:31:56

IN

Myslím, že v tomhle je dobrý Cosmic Encounter, ten ti v tahu hráče myslím přímo diktuje na koho máš zaútočit, takže nikdo nebrečí..:)

----------------------
Majitel liščí krabice

24.11.2021 08:54:53

Nám s dětma fungují spíše kooperativní hry - aktuálně Zombicide černý mor. Tam je jeden tým a funguje to skvěle

24.11.2021 10:05:27

i #Mars: Teraformace má několik neoficiálních týmových variant na BGG

"It´s all about the GAME." ... Sgt. Ernie Calhoun

24.11.2021 10:14:55

Dekuji za rady … slzičky jsou na straně dětí (12-14) a naštvání na straně důchodců (překvapilo mě jak mohou být babička s dědou najednou vzteklí)

Kooperačky - ja nevím, aktuálně mám v košíku Zombicide - 2. edice, ale preferoval bych spíše něco v týmech proti sobě - nebo všichni proti jednomu, protože jim ani tak nevadí prohra, ale to že mají pocit, že si na ně nekdo zasedl.

@Duirin 
Cosmic Encounter by mohl být super řešení, jen jim to budu muset celé překládat :(

@Ellenar 
vědomostní hry - neradi
#Unmatched: Souboj legend vypada moc pěkně
hry na týmy, kde ale nikdo neví s kým je a komu může věřit - to pravěže nechci, chtěl bych ať je tým jasně daný před hrou
(semi)kooperativní hry - to je super řešení, jen je to vždy co jsem našel stylem pan jeskyne vers dobrodruhové - neexistuje 1vers zbytek nejaka budovatelska hra?

24.11.2021 12:39:43

mh

Jestli jeden proti všem, tak zkuste #Fantóm staré Prahy , případně stejný princip, ale z Londýna #Scotland Yard . Tam hrají všichni (detektivové) proti fantómovi (jeden hráč), který se jim snaží uniknout. Můžete to hrát tak, že fantóm budeš ty a detektivové ostatní. A věř, že režim “všichni proti tatínkovi” bude slavit úspěch.

Kooperativních bych se až tolik nebál. My jsme právě kvůli tomu, že manželka není takový taktik a pořád prohrávala, vyzkoušeli kooperativky, kde táhnou všichni za jeden provaz a dost jsme si s nima užili (v dobrém). Tady ale zase hrozí nebezpečí příliš dominantního hráče, kdy jeden hráč prakticky určuje, co ostatní budou dělat, a ty odsoudí do role pasivních posouvatelů svých figurek a vykonavatelů jeho plánů.

Zombicide je dobré (máme a docela jsme toho nahráli dost), ale nevím, jestli pro babičku s dědou to je ideální téma. Spíš bych přemýšlel směrem k #Mice and Mystics (bohužel pouze v angličtině, ale zde na ZH je to komplet přeložené včetně textů na kartách), nebo v češtině od stejného autora #Plyšová hlídka či #Kolonie .

24.11.2021 13:18:04

#7 Divů světa  je budovatelská, není kooperativní, ale prakticky se tam neškodí. 

24.11.2021 13:51:56

@bubhak žádnou týmovou hru neznám, ale napadá mě, že čistě teoreticky by se pro Zombicide mohla dát vymyslet mise (a k ní doupravit pravidla), kde by spolu soutěžily dva (tři) týmy. Buď neagresivně, že jen kdo první nejrychleji něco splní a zdrhne, tak vyhrál - nebo i konfliktně, že by se mohli mydlit přeživší i mezi sebou. Aktuálně ale o takové týmové misi nevím, musel by sis ji asi dát do kupy sám. Ale třeba by šlo vyjít z nějaké stávající (je jich tam 26) a jen ji upravit.

24.11.2021 15:31:41

Kooperatívne hry (Pandemic, Zakázaná Poušť), alebo teda siahnuť po menej konflitkných hrách napr. Na Křídlech, 7 divov Architekti. Ale ak deti nevedia prehrávať, a dospelí sa vztekajú, tak nebude podľa mňa chyba vo výbere hry.

24.11.2021 15:32:13 | Upraveno autorem (porovnej)

Na týmy se dají hrát kromě již některých níže zmíněných #Cyclades s rozšířením #Cyclades: Titans, #Ultimate Warriorz: Tribal Rumble, #Stronghold (2nd edition) nebo #Jízdenky, prosím!: Asie, #Sequence, #Sabotér. Pak se dá hrát hry, kde stojí jeden proti ostatním např. #Descent: Výpravy do temnot (2.edice), #Nejsme tu sami, #MARVEL: Rukavice nekonečna nebo hry, kde hrajete proti hře jako např. #Pán Prstenů: Putování po Středozemi, #Last Bastion, #Samurai Spirit apod. a to už jsou hry kooperativní, takže spíš již mimo zadání a preference. Ale asi žádná z nich nesplňuje kritérium “budovatelská”, tam je trochu zakopaný pes. :-)

24.11.2021 18:03:04

Jinak jsem něco podobného řešil před časem v tomto vlákně, tak by možná bylo fajn je spojit a možná něco užitečného najdeš i tam - https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/obecne-o-hrani-spolecenskych-her-3/hra-v-tymech-27534/

24.11.2021 18:49:44

#Concordia: Venus se dá hrát v týmech a řekl bych, že je budovatelská.

25.11.2021 07:43:47

Vybíráme z Bazaru

Dungeon Petz (CZ) + Dark Alleys (EN)
Dungeon Petz (CZ) + Dark Alleys (EN)
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas