Solomon Kane - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Novověk
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: není
Vydavatelé: Mythic Games
Autoři: Jake Thornton
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Kickstarter

Stále běží kampaň na KS: https://www.kickstarter.com/projects/1162110258/solomon-kane/description
už nyní je v základu 5 uzavřených dobrodružství s reálnými cca 40 hodinami hraní /s případnou replayabilitou spočívající v jiném průchodu a volbě jiných řešení/, do dalšího otevřeného dobrodružství zbývá poslední stretch goal.
Bral jste někdo nějaké rozšíření-dobrodružství navíc? Já mám Early Bid, kde je 6. dobrodružství..přemejšlím, jestli ještě nějaké další nevzít..

A jaké tam vidíte plusy a mínusy? Ten koncept mi přijde hodně zajímavý, na nějakou podobnou hru si úplně nevzpomínám...
24.6.2018 18:42:46

KS
Doporučuji přečíst diskuzi na Deskožroutovi.

24.6.2018 21:31:13

...
Zatím mám EB a uvidím.

Hra vypadá zajímavě :)

25.6.2018 07:50:04

Bastacka
Z poslední diskuse na Deskozroutovi mám spíš pocit, že to je obhajování "proč ten EB zrušit", resp. plačky jak je ta kampan nepředvídatelná, špatně vedená atd..než abych se dozvěděl něco konkrétnějšího ke hře jako takové.
Pravidla jsou venku, gameplay video je zatím jen jedno nebo dvě - na žroutovi opět stížnost, že to ukazuje tutorial pro začátečníky, ne velkou gameplay...
I proto jsem se ptal, co kdo všechno bere, bylo to myšleno, jestli se někomu něco nezdá na pravidlech atd...
V kampani mají ted 750% cíle...ale asi je to špatné, protože většina lidí nabrala EB a ted postupně někteří odcházejí /propad je cca 200 lidí/, ale peníze rostou, když Mythic Games přidají další obsah. Navíc šli zjevně do sebe, kdy jedno velké dobrodružství přihodili rovnou do základu.
Já neříkám, že jsem s tím 100% happy, ta cena není úplně malá, dávat 40-55 USD za další kampaň se mě už úplně nechce.
Pokud budu brát, že základ s poštou vyjde na 140-150 USD, tak na rozdíl od některých debatérů na žroutovi mě základní obsah /5 dobrodružství + ruka jako 6 dobrodružství v EB + reálně dnes dokončené dobrodružství Obra + případně další otevřené v posledních dnech/ nepřijde jako málo, když to bude reálně na 50 hodin hraní obsahu - v tuhle chvíli. S možnou znovuhratelností spočívající v jiném postupu dobrodružstvím....prostě přijde mi to stále jako velice zajímavý gamebook se zajímavým gameplay - a za sebe zajímavější, než 7.kontinent, který jsem hrál a nějak mně nesedl a nezaujal.

25.6.2018 10:12:44

PM

Darkness
Já si myslím že to že klesá podíl Early Backers není problém, resp. dalo se to čekat. Je to hra s trochu jiným systémem a předpokládám že hodně EB předpokládalo že se jedná o podobnou hru jako Mythic battles Pantheon, nebo Joan of Arc, tzn. hru kde je 150 figurek a bylo zklamáno když se ukázalo že to mu tak není. Pro mě to ovšem není špatně (nakonec kdo má v bytě furt hledat místo kam ty krabice plné figurek dát :) ). Já například chápu že už jenom kvalitní karty a jejich testování aby mechanika hry fungovala není nic levného. Bohužel hodně lidí kteří hodnotí cenu v poměru kolik je tam figurek toto nechápe.
Každopádně dnes spolu s All in byla jako další stretch goal představena Darkness, což znamená (kromě další velké figurky :) ) to, že ve hře budou varianty všichni proti hře, solo mod, jeden proti všem..
A co se týče znovuhratelnosti, tak třeba takový 7th continent není podle mě znovuhratelný vůbec a jaký měl úspěch. Navíc ve hře je poměrně dost kampaní, takže i kdybych hrál jen se základní hrou, tak to mám na spousty a spousty hodin.
Já si myslím že ta hra bude zajímavá a proto jsem jí podpořil.

A mimochodem co se týče figurek, tak jsou úžasné, jsou daleko hezčí než v minulých hrách od Mythic. Nehledě na to že tím že je tam méně figurek, tak bylo možné udělat ke každé z nich podložky na kterých jsou další detaily, například okolo piráta jsou bedny, zkrátka miniatur je možná méně než v ostatních hrách, ale zato vypadají daleko lépe.

25.6.2018 21:38:23 | Upraveno autorem (porovnej)

PM
Naprostý souhlas, vidím to podobně. Hodně lidí to backnulo, protože vydavatel...a následně zjistili, že to není další skirmish miniaturefest, ale příběhová hra, kde minis mají hlavně doplnovat atmosféru.
Je to trošku dražší záležitost, ale je třeba vzít v úvahu systém, hromadu karet, kvalitu miniatur, které jsou fakt detailní /včetně terénu/..navíc ten základ sám o sobě má dost obsažených dobrodružství.
Včera zveřejnili All In - 300, resp. 310 USD a hnedka přistálo navíc cca 60k USD. A díky tomu je odemčeno další dobrodružství - Obr a hlavně další mod - 1 vs all, takže ke coopce a solo modu přibyl další způsob. Otestovanosti bych se nebál, tvůrci prý se hrou objíždí už delší dobu různé skupiny, plus mají ještě odhadem půl rok to vše doladit.
Uvidíme, co bude za další SG, docela bych si uměl představit i nějaký insert, ale za mne ideálně..další přidané dobrodružství. Pokud jsem dobře pochopil, ve středu nebo čtvrtek mají mít další stream /jeden den FR a další v AJ/, kde představí další dobrodružství jako add on. Dle AI ještě mají být 2 další zatím nezveřejněná.

26.6.2018 08:57:13

Asi jsem blázen
All-in stojí 310 dolarů. A to ještě nepočítám poštovné a předpokládám že i clo, s nimiž bude hra atakovat nejspíš až 10000 Kč. A přitom ze samotného hraní bylo doposud ukázáno jen minimum a zbytek jsou zatím pouhé přísliby.

Já jsem si v nedávné době koupil na Google play oba díly Baldur's Gate, Icewind Dale a Planescape Torment (vše v Enhanced Edition) dohromady za 260 Kč. Za to mám garantované stovky hodin špičkové zábavy, do detailu propracovaný svět, hromady questů, zástupy hlavních a vedlejších postav a vychytaný systém soubojů i vývoje herních postav.

Ale asi jsem jen blázen, který mrhá penězi za ptákoviny a nevidí výhodnost koupě Solomona Kanea.

26.6.2018 09:52:31

Bueno
Není každého věc, co udělá se svými penězi? ;-) Drží ti někdo pistoli u hlavy, aby sis cokoli drahého koupil?
Srovnávat deskovku, která vychází jako novinka a má nějaký fyzický obsah se 100x provařenými, 10 let starými pixely - i když všechno naprosto super hry, mi přijde kapku mimo. To stejně tak můžu napsat, koupím si kopací míč za 4 stovky a máme super zábavu venku s bandou lidí na plácku za barákem... Deskovku po dohrání můžeš prodat...

Jo ALL IN je neskutečná palba, osobně do toho taky nejdu, ale pro nás je to nějakých 6000, pro člověka ze západu to je podstatně méně...s tím nic nenaděláme. Základ stojí 110 dolarů, obsahu je tam hromada..jinak opět, viz věta první.

A mimochodem, k tomu dopravnému a clům. Lépe číst..

"The European Union, USA, Canada, and Australia will be “Shipping Friendly”. Backers from these countries will not pay import taxes."

26.6.2018 10:04:53

Bueno
Na jednu stranu mi přijde zbytečné zapojovat se do diskuzí tohohle typu, (navíc kampaň konkrétně kolem téhle hry nesleduju a o hře vlastně nic nevím), ale minimálně ta poslední věta tvého příspěvku je celkem přestřel.

Neviděl jsem žádnou agitku, baví se tu lidi o tom, že jim hra přijde zajímavá a tak ji podpořili. Z toho co jsem tady pročetl, to na mě působí naopak jako sympatický počin, že autoři snad půjdou i po atmosféře a ne jen po kilech plastu.

Takže gratuluju k výhodnému nákupu počítačových her.

26.6.2018 10:47:11

KS
Mám EB, ale dost uvažuju o zrušení. Podle gameplay videa je hra o tom, že se háže kostkama a posunuje se Solomon po mapě, kde se snaží vyhnout nepřátelům. Eventy občas někomu odeberou kostky a podobně.. no nevím.. teď byl na KS komentář ve francouzštině od člověka, co to zkoušel hrát, a má na to stejnej názor...

27.6.2018 08:45:49

KS
Mám EB, a dost uvažuju o All in. Podle gameplay videa je hra o tom, že se háže kostkama a Solomon je ovládán jeho pocity a zkušenostmi po mapě, aby se vyhnul nebezpečí a zdárně zvládnul propracovaný úkol z příběhu, kde se snaží vyhnout zlu, aby pomohl zachránit vesnici a vyhnat toto zlo a zkaženost z jeho území. Eventy, které v testovací verzi nemají flavor texty, občas někomu odeberou kostky a podobně podle toho, jaký dopad zrovna daná akce na Solomonovo podvědomí má.. no nevím.. teď byl na KS komentář ve francouzštině a angličtině od lidí, co to zkoušeli hrát, a mají na to stejnej názor...

Tisíc lidí tisíc chutí :)

27.6.2018 09:03:26

:-)
Krásné popsané stejné hodnocení viděno z obou pohledů :D

Já osobně jsem EB měl, ale už jsem ho zrušil. Důvodem bylo především to, že bych hru nejspíš neuplatnil. Karty událostí a příběhové karty mají hodně textu a hra by byla pro hraní náročná na překlad.

Trošku jsem to obrečel, ale musel se přijmout realitu, že ve skutečnosti bych sáhl po hře jiné, když cca 70% mé skupiny neumí EN a i já, přestože EN zvládám v pohodě, při těch složitějších textech nemám ten správný "feeling" :-/

Jinak hra vypadá úchvatně, krásný děj, velmi rozsáhlý obsah příběhových karet, nádherné miniatury jemně ale citělně zasazené do herního prostředí.

Trochu zklamání za plochost a monotónost herních desek (přijde mi, že jsou především ty lesní všechny stejný). Atmosféře by jistě prospělo použít ještě nějaké 3D terény.

Třeba bude reprint a já vše přehodnotím...ale kdo ví :-)

Ta hra bude dobrá a marně bychom hledali dnes něco podobného, takže koupě bych rozhodně nelitoval :-)

PS: Nechápu, jak někdo může srovnávat PC hry a deskovky :D Cyklisté se taky neserou do cen motorek :-)

27.6.2018 10:07:15 | Upraveno autorem (porovnej)

PM

To Korenar

Jestli jsi to zrušil jen kvůli češtině a jinak by se ti hra líbila, tak si myslím že jí klidně kup, protože od autorů je příslíbeno že sice nebudou schopni udělat překlady do všech řečí (logicky), ale vzhledem k množství požadavků již jednají s lidmi kteří dělají amatérské překlady v jednotlivých státech (Polsko a tak), že v době vydání hry uvolní tiskové šablony, lidé budou moct jednodušeji udělat překlad do své řeči. Ano, bude to náročné vzhledem k množství karet a textu, ale věřím tomu že pokud ta hra opravdu bude tak dobrá jak říkají, tak že se toho někdo ze zatrolenek chytne ☺️, už jenom proto že odpadne spoustu práce se scanováním podkladů apod.
Jasně že je to risk a může se stát že češtinu nikdo neudělá protože hra tady v ČR nebude moc rozšířená, ale čím víc nás jí v ČR koupí, tím se šance zvyšuje ne?

27.6.2018 13:21:50

názor od hráče
Dneska v komentářích někdo postoval svůj pohled na věc při hraní předváděčky v Anglii. Dávám link pro přečtení a review...

https://www.kickstarter.com/projects/1162110258/solomon-kane/comments?cursor=20774521&ref=bggforums#comment-20774520

Jinak ta kampaň se zas solidně startuje, po zveřejnění All innu přibylo během dvou dnů nějakých 80.000 dolarů /pokud dobře počítám/, díky tomu se otevřel mod 1vs 1-4, takže hra bude hratelná i v 5 lidech, momentálně je jako SG vlkodlačí dobrodružství. Sice pořád ubývají EB, ale ted už stoupá pomalu počet nově příchozích..

Opět se zeptám, pokud neuvažujete o All inn, ale třeba jen o jednom či dvou dobrodružství navíc, které z těch zatím oznámených Addonů byste brali-budete brát? I když mají samozřejmě naspoilovat ještě 2 addony, jeden bude dneska /ve francouzštině, zítra v AJ/.

27.6.2018 13:52:11

Korenar
Tak zrovna herní desky se budou ještě upravovat, to není konečnej vzhled, co ukazujou.. jinak by to bylo opravdu dost tristní... že bude hra dobrá, tím si právě nejsem úplně jistej.. je to prostě další zajíc v pytli od Mythicu, když ještě ani není venku Johanka, to mně na tom trošku vadí.. já bych si samozřejmě přál, aby to bylo super, protože to super vypadá.. ;-)

27.6.2018 18:15:54

48 hodin
Posledních 48 hodin, otevřelo se docela dost SG, v základu je 7 dobrodružství a je reálné, že se zvládne otevřít ještě 8. Hrací doba reálně 40 hodin+ s možnou replayabilitou. K tomu je jak solo, tak i competitive mode, takže hrát může až 5 lidí.

3.7.2018 20:18:45

Posledních 24 hodin...
Zbývá poslední den kampaně.

4.7.2018 19:36:04

PM
PM otevřen. Chce se někdo přidat?

22.8.2018 22:18:18

:(
Nikdo?

19.10.2018 12:18:12

Insert
Máte někdo nastudovanou kampaň? Mluvilo se někdy o nějakém insertu pro komponenty?

6.11.2018 18:52:43

Zájem
Tedy upřímně mě naprosto zaráží tak nízký zájem o tuto hru...buď jsem slepej a nevidím něco, co jiní ano, ale mě ta hra přijde opravdu originální a zajímavá :)

12.3.2019 15:30:25

Nízky záujem?
Ako to mysliš? Ved to vyzbieralo skoro 1,2 mil. a je tam cez 7 tisíc backarov. To sa zaraďuje medzi top projekty.

Mám backnuté všetko a radšej som zabudol, koľko som za to zaplatil :) Dúfam, že to bude stáť za to, podľa updatov im ale verím, zatiaľ to vyzerá skvele.

12.3.2019 15:43:49 | Upraveno autorem (porovnej)

cmerry
Jsem na tom stejně :D

Nemyslel jsme to v globálním měřítku, ale moje konstatování bylo myšleno spíše pro ČR...žádné diskuze, žádné informace, nikdo o tom nemluví a snad ani v žádném videu jsem to neslyšel ani zmínit.

Přitom hra už při KS byla v podstatě hotová, co se týče retail obsahu.

12.3.2019 15:53:32

@Korenar
Tak KS už proběhl a hra tu ještě není, upřímně nevím o čem by se teď mělo diskutovat. Já se na ní taky moc těším, ale to je teď všechno.

Vypadá to rozhodně zajímavě a originálně, ale je otázka jak to pak bude fungovat. Jestli to člověka vtáhne do děje a nebo ten příběh bude jen omáčka navíc.

Každopádně počítám, že dokud nedorazí krabice, moc řečí kolem toho nebude.

12.3.2019 15:59:01

:)
Kampaň jsem sledoval velmi podrobně, psal do chatu, reagoval i tvůrce hry. Celkově jsem ze všeho nabyl dojmu, že hra není hotová, a to vůbec. Autoři v průběhu kampaně měnili schopnosti základních ctností, ohledně spousty věcí mlžili. To co měli hotové byla tutorial kampaň kterou ukazovali na předváděčkách a nástřel dalších kampaní. Vzhledem k tomu jako naslibovali celkovou herní dobu v nonlineárních kampaních, all-in bude obsahovat obsahovat tuším 2000+ karet, jsem dospěl závěru, že tohle nemohou smysluplně nabetatestovat ani omylem a počkám na další ks kampaně k této hře které lze očekávat jako u jejich dalších her.

12.3.2019 16:25:23 | Upraveno autorem (porovnej)

Diskuze
Tak přinejmenším se diskuze rozjela :D ale i tak jsem to myslel. Je mnoho KS her, které se teprve chystají a je okolo mnoho řečí...prostě mě to u této hry překvapilo :-)

Jinak s těmi betatesty to taky reálně vidím špatně...ale když se odříznou samostatné kampaně v daném prostředí, je to vlastně stále dokola, jen v novém kabátě s novým typem úkolů třeba...tak věřím, že to bude přinejmenším dobře napsané po té výpravné části, která je zde viditelně silnější, než herní mechaniky (z mého úhlu pohledu)

12.3.2019 17:02:39

Vybíráme z Bazaru

Fuji Koro (CZ) + neoprenový playmat
Fuji Koro (CZ) + neoprenový playmat
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas