3D tisk insertů, doplňků a dalších vychytávek nejen pro deskovky.

Ahoj, jmenuji se Jeník a jsem “Deskoholik” a “3D tiskař”.

Nabízím tisk insertů do deskových her, různých doplňků, vychytávek a to jak z vlastní tvorby, vámi dodaných souborů tak i tvorby na zakázku.

Eshop: https://www.mitroczech.cz/
FB Deskoholik Jeník: https://www.facebook.com/groups/deskoholikjenik
FB 3D tiskař Jeník: https://www.facebook.com/mitroczech
YouTube: MitroCZECH https://www.youtube.com/channel/UCUoTYwqCJBm_XlPGrmIUBzw
email: info@mitroczech.cz

 

Trocha historie - ať víte, s kým tisknete.

Začalo to celkem nevinně, když jsem si v roce 2019 říkal, že potřebuji 3D dílky do #Mars: Teraformace. Brácha měl nějakou “Anetu” z Číny, která mu už rok a půl ležela a tak mi ji půjčil.

Během následujícího roku (2020) jsem si tiskl nějaká vykrajovátka a krabičky do #Kvedlalové z Kvedlinburku, které mě uchvátily natolik, že jsem si je vytiskl, aniž bych vlastnil hru. Chtěl jsem si vytisknout i další inserty, ale žádný nebyl takový, aby mě maximálně uspokojil. A to primárně herně, ideálně i vizuálně. Začal jsem tedy tvořit vlastní: #Kartografové, #Splendor MARVEL  a podobně. 

Začátkem dalšího roku (2021) byla situace se starou tiskárnou již neudržitelná a tak mě víceméně manželka poňoukla k tomu, abych si pořídil Průšu. A když, tak rovnou i pro barevný tisk. V létě pak vyšla má aktuálně nejoblíbenější hra - #Duna: Impérium. Hned po první hře jsem začal pracovat na jejím insertu, protože mě neustále štvalo, že musím vstávat a koukat, jaké karty leží v nabídce. Za pár korun jsem pak nabídl soubory k tisku přes platformu Etsy. Avšak lidi mě po pár týdnech stále více a více bombardovali s tím, že by chtěli koupit insert rovnou tištěný. Nebudu lhát, takový zájem mě opravdu překvapil. Počet tištěných kusů brzy překonal počet těch digitálních a tiskárna tiskla 24/7. V září jsem si musel pořídit druhou tiskárnu, protože jsem již nestíhal vyřizovat objednávky v přijatelném časovém horizontu, v listopadu třetí a po spuštění českého eshopu MitroCZECH.cz letos v únoru (2022) a vytvoření insertu pro #Duchové ostrova, ještě tiskárnu čtvrtou. Tím jsem se dostal do stabilizovaného stavu, zakázky zvládám vyřizovat během týdne až dvou a občas můžu vytisknout nějakou tu blbůstku i dětem.

A tak se má obsese deskovými hrami rozšířila o další prvek - 3D tisk.

 

Současnost a pohled na to, jak to dělám.

Inserty navrhuji po práci, ve svém volném čase. A že ho s dvěma malými dětmi, třetím na cestě (září 2022), manželkou a psem opravdu moc není můžete vidět i na skromném portfoliu. To ovšem není jediný důvod. Tím dalším je, že primárně dělám inserty pro své vlastní hry, které hraju, které mám rád a o kterých vím, co potřebují a jak bych je mohl vylepšit, zrychlit přípravu, zpřehlednit hru… na každém insertu si tedy dávám hodně záležet. Hned po vytisknutí jdu zkoušet, jak vše pasuje, vypadá a funguje. Následně si vyslechnu konstruktivní kritiku manželky a pak následuje testování s dalšími hráči. Jejich připomínky a nápady jsou pro mě velice důležité, protože odrážejí jejich zkušenosti a preference a tím se mé inserty stávají univerzálnějšími. No… už vlastně nejen mé. Nedávno (léto 2022) jsem k sobě přibral dalšího designéra, který se původně specializoval na inserty z překližky. V eshopu se tedy můžete setkávat i s inserty pod značkou MarKos, které pro vás bude i tisknout. Můžeme tím rychleji rozšířit portfolio a hlavně se do něj dostanou i hry, které já nemám a nehraju.

 

Zajímavosti k insertům.

Insert do Duny: Impérium jsem ladil a vylepšovat takřka nepřetržitě přes 10 měsíců. Skončil jsem až někdy v červenci letošního roku a během toho prošel testováním s desítkami nejrůznějších hráčů. Pojme samozřejmě i rozšíření #Duna: Impérium – Vzestup Iksu a co jsem tak koukal a zjišťoval, měl by být schopen bez problémů pojmout i chystané rozšíření Immortality. K němu jen dotisknu malý dodatek.
Tento insert se kromě Evropy, včetně severských států, Švýcarska a podobně, podíval také snad do kompletní Ameriky včetně Aljašky, Peru… ale také třeba do Hongkongu, Singapuru, Jižní Koreji, Japonska, Izraele… Něco takového jsem nečekal ani v nejdivočejších snech.

28.8.2022 18:13:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Nějaká ta reference:

Už od Jeníka nějaké věci mám a ještě se v blízké době budeme domlouvat. Skvělá domluva, dobré ceny, určitě doporučuju.

13.9.2022 23:54:28

Insert pro  Archa Nova (2021).


 Tady bych chtěl vypíchnout dvě věci, které si myslím (dle mého skromného názoru), že se mi povedly:


1) Krabičky hráčů mají v sobě i ve víku zakomponovány drážky pro držení až 6 karet + je možnost dokoupit i přídavné lišty (2 jsou již v balení) a pro jednoho hráče tak zvýšit kapacitu až na 14 karet. Už u Marsu Teraformace se mi osvědčilo, když mám karty viditelně ve stojánku před sebou, než abych je neustále přehazoval v rukách a hledal, co jsem vlastně chtěl. A tak jsem se snažil to tady nějak zakomponovat už přímo do insertu. Povedlo se mi dát místo pro 2 karty do krabičky hráče, ale to je samozřejmě málo. Pak jsem laboroval s víkem a tam jsem nakonec dokázal vymyslet umístění ještě pro další 4 karty. A pak mě osvítilo, udělal jsem z bočních stran krabičky pro hráče díry a do nic vytvořil malé lištičky, které jsou skladné, levné a přitom perfektně drží ať již neobalené, tak i obalené karty.
 

2) Daleko podstatnější věc je však příprava pro další rozšíření. To vnímám jako velkou výhodu a nemusím tak s insertem čekat, až bude rozšíření u nás. Kdo ví, kdy to bude a do té doby hrát bez insertu mi přišlo jako hloupost. Navíc těch rozšíření může přijít daleko víc. Navrhl jsem tedy všechno tak, že se to uzavře a je nezávislé na jednotlivých částích insertu. Tím je zajištěna univerzálnost a možnost manipulace v krabici podle potřeby a to hlavně při přidání již zmiňovaného oznámeného rozšíření, případně rozšíření dalších.
 

Více detailů máme na eshopu: https://www.mitroczech.cz/insert-archa-nova/

Video zde: https://youtu.be/I3N5zmN96To

14.9.2022 11:49:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Až moc dlouho odkládaný insert pro Project L, včetně všech dostupných rozšíření (Ghost Piece + Ambassador Pack (2020) a Finesse + Ambassador Pack (2021)), je již konečně taky k dispozici. :) Věřím, že se bude líbit.

Eshop: https://www.mitroczech.cz/insert-project-l-kickstarter/
YouTube: https://youtu.be/gIP8d4CWCjc

 

26.9.2022 11:16:31

Jeníka také milerád doporučuji. Vyzvedával jsem si u něj insert na Spirit Island. Insert je prima a domluva byla naprosto bez problémů. 

4.10.2022 19:03:23

Ahoj @Mitroš86 

Chtěl bych se zeptat, jestli by bylo možné tohle vytisknout a kolik by to stálo i s dopravou?

 

https://www.printables.com/cs/model/354725-skytear-horde-retail-box-insert

Díky za odpověď 

26.1.2023 10:58:16 | Upraveno autorem (porovnej)

Světlo světa, po více jak měsíci po natočení, konečně spatřuje video pro insert #Duna: Impérium, který pojme i obě rozšíření: #Duna: Impérium – Vzestup Iksu a #Dune: Imperium – Immortality. https://youtu.be/TxVrGTxRVzw

 

Nově na eshopu taky najdete insert pro #Ztracený ostrov Arnak od MarKose, který aktuálně dokončuje i insert pro #Spící bohové a chystá se na #Frostpunk: The Board Game. Taky jsem přidal #Krvavý trůn, #V pasti, #Amazonie a na popud několika z vás i pár insertů s volnou licencí od jiných designérů: #Port Royal, #Krycí jména + Duet + Obrázky, stylové misky pro #Divukraj atd.
 


Já dětem udělal inserty pro #Medvěd WRR: Karetní hra a #Spící královny. Mám hotový prototyp pro #Encyklopedie a dokončuji také #Karak se všemi rozšířeními, figurkami a dokonce jsem do krabice nacpal i mřížky. Taky mám rozpracovaný insert pro #Rivalové včetně obou rozšíření a brzy se pustím do #Hvězdní kapitáni. A dokonce jsem stihl udělat i tak dlouho odkládané designy na trička, které pro vás tiskou DveMouchy.cz

18.2.2023 08:54:18

Vybíráme z Bazaru

Duna: Impérium – Luxusní sada vylepšení
Duna: Impérium – Luxusní sada vylepšení
Akt. cena: 2200 Kč
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas