OOOK!GAME: Vzniklo nové české vydavatelství

Autor: 1a2a3a4 | 25.8.2021 | 12

Máme tu nové české vydavatelství karetních her. Jmenuje se Oook!game a stojí za ním autor Daniel Syrový. Oook!game přichází na český trh rovnou se čtyřmi hrami najednou. Tři z toho jsou autorské (autorem je sám Daniel Syrový) a čtvrtá je z dílny ostříleného autora Reinera Knizii, který má za sebou tituly jako Battle Line, Euphrat & Tigris, Keltis, LAMA a mnoho dalších. 

První autorskou hrou je Krev a písek. Hra, která se v minulém roce neúspěšně pokusila vybrat peníze na crowdfundingovém serveru HitHit. Hráči se v této hře stávají gladiátory a v rychlých kolech bojují, kdo se stane šampionem arény. Herní princip je inspirovaný Texas Hold'em Pokerem a karetními hrami Bang! a UNO. Hra spočívá ve vykládání různě silných karet útoku, obrany a bonusových karet. Ty lze modifikovat kartami krve či písku, které jsou základem strategie a ovlivňování náhodně rozdaných karet. Každý hráč vykládá karty na svůj balíček, aby zvyšoval hodnotu svého útoku, ale také hraje karty na balíčky protihráčů abych jim škodil, tedy eliminoval jejich útok.

 

Další hra z dílny samotného Daniela je dětská karetka přístupná od tří let kterou před lety vymyslel pro sebe a své děti. Ve hře Bílá opice se hráči snaží zbavit co nejdříve svých karet, kdy pokud je hráč na tahu může na odhalovací hromádku vyložit stejně zvíře či stejnou barvu karty (ve hře máme 6 zvířat a 6 barev celkem 36 karet). Některé karty navíc mají unikátních schopnosti a bílá zvířata se dají vyložit na cokoli či například slona můžeme vyložit s dalšími zvířaty navíc. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do třetice autorských her tu máme Florist. Jedná se o ryzí dvojkovku (hru pro dva hráče) která vznikla po inspirování se hrou Battle Line avšak s mírumilovným tématem. Takže nás tu čeká hromada květinových karet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No a nakonec tu máme hru, jejímž autorem je výše zmíněný Reiner Knizia, která nese název Circus Abracadabra. U hry je však podepsaný opět i Daniel, který vytvořil u tohoto českého vydání grafickou stránku hry. Ve hře Circus Abracadabra se kloubí mechanismus „push your luck“ a „set collection“. Ten první spočívá v doplňování nabídky karet, kdy stejně jako například v Port Royal můžeme vyložit karet kolik chceme, dokud však neotočíme kartu stejné barvy jaká už leží na stole. V takovém případě náš tah okamžitě končí. Druhý přijde na řadu, pokud náš tah neskončil již při doplňování nabídky: můžeme získat jednu kartu (karty představují deset různých cirkusových vystoupení), ze kterých se snažíme vytvořit celé velké co nejhodnotnější představení složené ze všech deseti druhů. Případně můžeme během partie vykládat i trojice menších vystoupení, které nám na konci přinesou bonusové body navíc. 

 

 

 

Všechny čtyři hry má vydavatel skladem od minulého týdne a v tomto týdnu se rozesílájí prvním zájemcům.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hannibal
Hannibal
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas