Zauberzwerg - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 5 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní, dětská hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: REXhry
Amigo Spiele
Autoři: Bernhard Weber
Jens-Peter Schliemann
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Znáte přátelského čaroskřítka Ruperta? Tak ten by chtěl opatřit Vaše hůlky magickými krystaly. Jděte čarovným lesem za světluškami, které znají cestu k Rupertově magickému dolu; nerozeznají však od sebe dobro a zlo. Proradné čarodějnice to vědí a vydaly se na cestu k magickému dolu také. Rupertovy magické krystaly nesmějí upadnout do jejich rukou!

z pravidel hry

V kooperativní karetní hře Zauberzwerg (Čaroskřítek) se hráči společně snaží postoupit po herním plánu, jejž tvoří cesta čarovným lesem, se všemi čtyřmi figurkami kouzelnických učňů až k magickému dolu čaroskřítka Ruperta dříve, než se to podaří kterékoli ze tří čarodějnic. 
Téma a cíl hry jsou podobné hře Zauberberg od týchž autorů, vydané o dva roky dříve, herní mechaniky jsou však odlišné.

Příprava hry:

Hráči sestaví herní plán a na příslušná místa umístí figurky čtyř učňů a dvou čarodějnic (pro zvýšení obtížnosti lze čarodějnice umístit na místa blíže cíli). Zamíchají karty lesa a rozprostřou je lícem dolů kolem herního plánu, jednu z nich otočí lícem vzhůru a umístí poblíž startu.

Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích, každý hráč ve svém tahu otočí jednu z karet a položí ji vedle otočené karty. Jednu z těchto dvou karet zahraje a odloží, druhou ponechá na místě. Poté posune po lesní cestě některým z učňů či čarodějnic, podle toho, jak určují vyobrazení na zvolené kartě. Hráči se mohou radit, kterou kartu zahrát a kterou postavou pohnout.

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy jsou k Rupertovu dolu přesunuti buď všichni učni, nebo jedna z čarodějnic. V prvním případě hráči společně vítězí, ve druhém prohrávají.

Magický duel (týmová varianta hry):
Hráči utvoří dva týmy, učni a čarodějnice, každý hraje se třemi postavami. Jeden hráč z každého týmu si na začátku hry vezme dvě karty na ruku. Hra poté probíhá obdobně s tím rozdílem, že žádná karta není otočena lícem vzhůru; týmy se střídají v tazích, každý tým ve svém tahu zahraje a odloží jednu ze svých karet, pohne postavou a dobere si novou kartu. První tým, který přesune do cíle všechny své postavy, vítězí.

Autor: Ondřej Podavka

Vybíráme z Bazaru

Prodám karty Scratch Wars
Prodám karty Scratch Wars
Akt. cena: 115 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas