Magic Mountain

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Magic Mountain - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 5 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: dětská hra
Čeština: není
Vydavatelé: Amigo Spiele
Gigamic
Autoři: Bernhard Weber
Jens-Peter Schliemann
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Už jste slyšeli o Čarovné hoře? Tyčí se uprostřed hustého lesa a na jejím úpatí žije přátelský čaroděj-dobroděj Baldwin, který k sobě povolal učně z nedaleké kouzelnické akademie, aby je naučil kouzlit. Cestu jim ukáží světlušky, které se tuze rády valí z hory do údolí, avšak nerozeznají dobro od zla. Jejich cestu však sledují také proradné čarodějnice, aby našly cestu k Baldwinovi a sebraly mu jeho kouzelnou hůlku s magickým krystalem. Závod do údolí Čarovné hory začíná…

dle pravidel hry

Ve hře Magic Mountain se společně hráči snaží po herním plánu, tvořeným sítgí cest z Čarovné hory magickým lesem, postoupit se čtyřmi figurkami kouzelnických učňů až dolů do údolí ke kouzelníku Baldwinovi dříve, než se to podaří trojici čarodějnic. Následují přitom světlušky představované ve hře pěti kuličkami (každá v jiné barvě), které však mohou posunout dopředu stejně tak učně, jako čarodějnice.

Příprava hry:

Hráči nasadí na herní plán podpěry, které z něj utvoří šikmou plochu, a k níže položenému okraji přiloží cílový dílek s kouzelníkem Baldwinem. Na vyznačená místa v horní části plánu umístí všech šest figurek učňů a všechny čtyři čarodějnice.

Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích, každý z nich ve svém tahu vybere z látkového pytlíku jednu z kuliček, umístí ji na některé z vyznačených míst u výše položeného kraje herního plánu (o výběru místa se hráči mohou radit) a nechá ji volně se kutálet. Vždy, když se přitom kulička zastaví o některou z figurek, hráč figurku přemístí na nejbližší volné místo stejné barvy, jakou má kulička, níže po cestě, popř. na cílový dílek.

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy se na cílovém dílku ocitne buď čtvrtá figurka učně, nebo třetí figurka čarodějnice. V prvním případě hráči společně vítězí, ve druhém prohrávají. 

Týmová varianta hry:
Hráči utvoří dva týmy, učni a čarodějnice, každý hraje se čtyřmi postavami, které při přípravě hry střídavě rozestaví na místa při horním okraji plánu. Hra poté probíhá obdobně jako v základní variantě s tím, že v tazích se střídá jeden tým s druhým. Tým, který jako první přesune do cíle všechny své postavy, vítězí.

Autor: Ondřej Podavka

Získaná ocenění

  • Spiel des Jahres - 2022 (Kinderspiel des Jahres)

Další názvy této společenské hry

  • Zauberberg

Vybíráme z Bazaru

Settlers: Zrod impéria (CZ)
Settlers: Zrod impéria (CZ)
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas