Údolí králů - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 75 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Acchittocca
Antonio Tinto
Flaminia Brasini
Stefano Luperto
Virginio Gigli
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

První ostrá hra

Autor: Kent | 1 hodina 40 minut | 3.9.2011 | 3

Hra: Údolí králů

Hráči: Kent, Luko, Sarah a 1 neregistrovaný

Tak jsme si zahráli tuto novou hru. Hrálo se v plném počtu a začátek byl takový chaotický, no tak jako vždy u nové a neznámé hry. Navíc jsem studování pravidel přenechal Lukovi a sám si to jen prolétnul, což se projevilo na mém herním projevu. :-(  Nejenom že jsem nepochopil v této první partii některé důležíté herní prvky, ale také jsem moc nechápal důležité souvislosti. Nicméně hra mne nadchla a vůbec nelituji toho, že jsem si hru pořídil. Jak tu kdysi avizoval PJ, kdy tu byla hra v katalogu ještě pod názvem EGIZIA, že je to svkělá hra a  je tedy dobře, že se ji společnost MINDOK chystá lokalizovat do mateřštiny, má dávám za pravdu.

Úvod byl tedy takový nemastný neslasný a člověk hleděl kde by co ukořistil a nechápal (snad až na Luka), k čemu nám to bude později dobré. Také se na mne nedostalo na jedno staveniště a tak jsem vynechal Sfingu. Hra se později protahovala, neboť už začal člověk více přemýšlet. Sarah zaostávala a přece jen ještě není tento typ her pro ni. Je pravdou, že jsem se do poloviny hry držel na špici, nicméně v závěru mne dostihl jak Kuko, tak žena a v závěrečném hodnocení jsme se  propadli se Sarah na samé dno.

Končené skóre bylo zdrcující. Žena získala 127 bodů, Luko 118, já 79 a Sarah 73 bodů. Nicméně pocit z hraní velmi, ale velmi pozitivní. Možná, že to nebude úplně to pravé srovnání, ale hru bych přirovnal jako několikanásobný "upgrade" Doby Kamenné (kdy tato je pro srovnání velmi jednoduchá, bez složité strategie) a nebo také jako velmi silný konkurent Agricoly.

Srovnám-li můj herní dojem z Agricoly a Údolí králů, tak posledně jmenovaná hra jasně vízězí.

Odehráno v: Hodonín (Okres: Hodonín)

Komentáře

Anonym_xxx

PORADTE MI
prosim vas vysvetlite mi niekto tie pravidla hry ja som z toho uplne mimo.Teraz som si to kupila a nejak to nechapem docela..napiste mi na mail cuculiq_rw@azet.sk prosim..dakujem vam

18.12.2011 22:50:44

Vybíráme z Bazaru

Archipelago DE
Archipelago DE
Akt. cena: 21 €
Končí za: 9 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas