Na křídlech - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 70 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Elizabeth Hargrave
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Big box

Tak už se vytváří big box aka nesting box

https://stonemaiergames.com/games/wingspan/wingspan-big-box/

 

15.7.2021 13:22:09

@kroelh můžeš mi prosím prozradit, jestli se do bigboxu vejdou obalené karty , ze všech rozšíření( i Asie) . Dík moc. 

2.10.2022 20:17:39

@Bastacka Ano, vejdou se :) Místa je tu dost a vejít by se měly i všechny karty z budoucích rozšíření, tam maximálně některé bude nutné z hlavního místa na karty dát do boxu, který je uvnitř krabice.

_________
Najdeš mě na Deskozóně: https://www.deskozona.cz/members/kroelh/

2.10.2022 20:33:20

@kroelh díky za odpověď. Moc jsi mě potěšil .

2.10.2022 21:04:11

Vejdou se do Big boxu i neoprenové herní desky? Já jestli má cenu je kupovat… Nechci je mít někde bokem.

-------------------------------------------------------
Jakmile nejde hrát za modré, není to dobrá hra :)

16.11.2022 09:19:03

@ondaR_OL Ano, nahoře je polička, do které se vlezou narovnané :)

_________
Vláďa z Mindoku

16.11.2022 09:20:53

Co myslíte, vyjde to do Vánoc?

22.11.2022 09:43:10

Ne, česká verze bude až začátkem příštího roku.

22.11.2022 09:46:45

Box vypadá pěkně, ale mám problm srovnat se s tou cenou :( Má ta krabice opravdu tak unikátní vlastnosti, že je to se slzou v oku přijatelné, nebo další ždímačka? 

3.1.2023 18:07:23

Já se na hnízdící box těšil prakticky od začátku, ale čím víc info o něm Jamey dával, tím víc jsem začal vnímat, že to není produkt pro mě… Hraju hlavně ve dvou, zatím se přitom všechno minus jedna plastová krabička a nepotřebné desky (v krabici mám 2x základ i oceánii) vejde do základu. A když se ukázalo, co přinese Asie, tak se na tom nic měnit nebude, naopak - zaprvé jsou v balení oboustranné desky (takže místo čtyř budu mít v krabici dvě), zadruhé přišly neoprenové podložky… 

Bohužel mi nesting box přijde jako produkt pro maximalisty, kteří do hry už něco investovali a pořídili si 3D komponenty, budku a další serepetičky, pro které teď budou mít místo v krabici (pokud ho neměli už teď?). Reálně by mi box kvůli množství prázdného vzduchu (vršek pro 12 desek a 7 neoprenů, spodek “do budoucna”) a uspořádání (kdo si dělí karty podle kontinentů? a proč se v boxu mají/dají karty ukládat hned na tři místa?) spíš přidělal problémy než ulehčil přípravu a místo - byla by to prostě jen hezká a betelná krabice.

I přes to všechno bych se asi přenesl, ale oproti samotné Asii dvojku navíc, to za mě neklapne. 

3.1.2023 18:50:36 | Upraveno autorem (porovnej)

@fidasek Ty ale asi neobaluješ karty ne? Nebo to se ti všechno vejde i se všema rozšířeníma do základní krabice obalené??? Já to zase naopak beru tak, že samotný insert také často stojí 1 000 Kč. Tohle je 1 700 za pořádný insert i s pěknou krabicí no. Protože upřímně insert, který by pobral vše, včetně neoprenových desek a to vše se vešlo do základní krabice, takový asi nikdy nebude existovat. Mimochodem ty neoprenové desky mi neříkej, že máš taky v základu. Ty musíš mít na 100% někde bokem. Za mně je ta krabice must have, zvlášť, když mají vyjít další 3 rozšíření.

3.1.2023 21:18:14

Jasně že mám ty desky bokem, stejně jako desky ke Kartografům, Marsu a dalším… Mám je na jednom místě a pohromadě, kvůli dvěma deskám opravdu nepotřebuju 5 nebo 6 cm vysokou přihrádku v obří krabici.

Co se týče obalů, Křídla (ok, a Parky) jsou asi jediné hry, které obalené nemám, pravda. Takže jestli na tom někdo má 80+ mikronové obaly, chápu, že to do krabice od základu nenacpe :-) Na stranu druhou, pro takového člověka bude řekl bych naprd i ten big box, protože stejně bude muset karty skladovat na X různých místech, protože ani do prostředního patra, ani do žlutého plastového boxu se nevejdou.

Takže jasně, někdo, kdo musí mít vše pohromadě a hraje ve 4 nebo 5 lidech (a takových vás bude určitě dost), využití nepochybně najde (což jsem ale ani nevyvracel, žejo). Na druhou stranu, pro mě jako někoho, kdo hraje v 95 % ve dvou imho nestojí za to (i vzhledem k ceně) pořizovat tak megalomansky pojatou krabici, abych třetinu komponent vůbec nevyužil a další třetinu krabice ani nezaplnil.

Nějak zkrátka nevidím, jak by mi měla pomoci s místem nebo úsporou času při vybalování, a to mám kloudný a smysluplný inserty moc rád. Tady ale radši nechám těch pár desek v krabici od Oceánie a když se náhodou stane, že bych je měl využít, rád pro ně dojdu vedle.

PS. Že by kousek čouhal z Kallaxu je poslední kapka :(

3.1.2023 21:31:49 | Upraveno autorem (porovnej)

Njn, tak každý jsme jiný. Já zase naopak nesnáším, když mám 1 hru ve 2 krabicích a honit někde zvlášť desky a rozvzpomínat se, kde je mám, je pro mě nemyslitelné. Zvláště, při 190 her sbírce. :) Prostě všechno pěkně u sebe a obalené, tak to má být. :) Jinak také hraji jen ve 2. To ale neznamená, že budu někam vyhazovat desky. :D

4.1.2023 08:28:17

Tak už konečně víme cenu. Cca 2600,- (s Asií)

Kdo z vás čekal podobnou cifru?

Cca 1700,- za hezký karton mi přijde dost.

Bohužel moc jsem ji chtěl ale tohle nedám.

4.1.2023 10:19:47

Souhlasím s @ony-flyboy 
2 500 Kč za to fakt dát nehodlám. Nad cenou o 1000 míň bych nad tím uvažoval ale nastavená cenovka mi vůbec nedává smysl. Abych dal za karton + rozšíření stejnou cenu co za základ + dvě rozšíření …
Navíc je škoda, že ten box prostě nedokázali upravit do rozměrů populárního Kallaxu. O to víc je to nepochopitelné vzhledem k rozměrům základní hry.
Škoda, no. Box je fakt hezký …

4.1.2023 10:43:22

Po skúsenosti s Everdeel a ich obrou krabicou asi Big Box nehrozí. Je to síce krásne, ale nepraktické. Setup je dlhší a tá krabica často zavadzia. Na křídlech máme zatiaľ všetko potrebné v jednej krabici. (základ+eu+oceániu, karty v paladinoch) V krabici od oceánie máme odložené dosky zo základu a jednu dosku z rozšírenia. (hráme max štyria) Takže teraz vyťahujeme iba jednu krabicu. Karty z Ázie nám tam asi už nevlezú. Uvažujem, že všetky karty by som dal do krabice od Európy. to zn. že všetko potrebné by bolo  v krabici od základu a Európy. 

4.1.2023 12:01:59

Ano, levné to není, ale trošku mě zaráží ta očekávání. Podle e-shopu původního vydavatele je doporučená cena Big Boxu bez Asie 75 USD, tedy asi 1 800 Kč. Těžko říct, jak by česká verze mohla být o 1 000 Kč levnější. Dobré si uvědomit, že součástí českého Hnízdicího boxu je i rozšíření Asie (doporučená cena anglické verze 45 USD, česká 899 Kč).

Člověk MINDOK

4.1.2023 12:50:35

Musim sa priznat, ze neznasam big boxy. Nikdy som si ziaden nekupil a ani nekupim. Jedna obrovska krabica je proste hrozne neprakticka a myslim, ze vela ludi nakoniec odradza hrat samotnu hru. Komu sa chce hrat pred kazdou hrou minihru s rozkladanim hry z obrovskej neprehladnej krabice, popripade sa s nou vlacit niekam do herneho klubu, ci ku kamosom? Mne urcite nie. 

Odignoroval som big box pre Terraforming Mars, Scythe, Everdell, odignoroval som ultimatnu verziu Mage Knight (presne kvoli tomu ohavnemu gigantickemu boxu) a odignorujem aj tento hnizdici box. Vsetky problemy so storageom riesi bud kvalitny a prakticky insert (tymto vzdavam hold Kalkared a Folded Space), alebo potlacenie FOMO, ktore je sice v biznise so stolovkami mimoriadne silne, ale castokrat absolutne neopodstatnene. Nie, naozaj nemusite vlastnit vsetky rozsirenia. Nevraviac o tom, ze casto robia hru dokonca horsou :)

4.1.2023 13:30:11 | Upraveno autorem (porovnej)

Nezapomínejte ještě na to, že náš čekají rozšíření Antarktida a Jižní Amerika, pokud tedy budou česky… To jsou další 2 krabice navíc

4.1.2023 14:35:54

@pogo Tohle srovnání je trošku nepadnoucí, protože první tisk v AJ s Asií vyšel na 80/100 dolarů a Asie procentuálně vzhledem k ceně tvořila podstatně vyšší podíl na ceně (nějakých 40 procent ). Argument pro prodej nesting boxu s rozšířením byl snížení nákladů - a to mi v prodejní ceně (kde víc než ⅔ až skoro ¾ ceny tvoří krabice) nějak chybí.

PS. Před rokem a půl mluvil Jamey o ceně 30/40 dolarů, aby dávalo vydání krabice smysl. Teď jsme na dvojnásobku druhé hodnoty. Tak asi tak. 

4.1.2023 14:57:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Big box za mě určitě ne. Aktuálně mám základ + obě rozšíření v základní krabici (5 starých desek a kostky jsou krabici od Oceánie). Karty nemám obalené. Věřím, že nových 90 karet bych tam ještě vecpal. Vlastně je škoda, že nepůjde koupit jen samostatný balíček nových karet. Jamey někde zmínil, že o tom v budoucnu uvažují. To by dle mého bylo i v souladu s jejich novým eco-friendly přístupem. 

Protože takto, jakožto majitel základu a obou rozšíření, který hraje buďto sólo nebo 3-4 hráči, nepotřebuji další kostky (ty už mi leží nevyužité ze základu, protože mám Oceánii, kde byly nové), další základní hrací desky, vajíček je už teď dost, žetonů potravy taky, úkolů taktéž. Dle mého je to nefér pro ty, co sérii podporují od začátku a mají základ + obě rozšíření. jsme tak "nuceni" dát 800,- za spoustu balastu, který nevyužijem.

4.1.2023 15:03:26

Mám obě rozšíření a ode dneška předobjednanou Asii. Všechny karty obalené a aktuálně to mám rozdělený hezky v původních krabicích (tam karty, tam desky, tam žetony potravy a vajíčka) - a big box jsem nebral. Nějak to vymyslím a ono to půjde, žejo.

Protože: 1) dost peněz na mě, 2) když jsem viděl jeho představení v JOUOBcastu, vůbec mě nepřesvědčilo, jak je vymyšlený a jak se tam co má dávat… 

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

4.1.2023 15:13:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Zahraniční vydání jsem nesledoval, takže jsem byl bez očekávání.

Jsem hovado, které utratí spoustu peněz za blbosti, ale sakra…., 1700,- za papírovou krabici, která se ani nevejde do kalaxu, je fakt dost. 

Přitom šla navrhnout lépe, i playmaty by se vešly.

Kdyby to bylo alespoň “umělecké dílo” co se artu týče.

Škoda,  za mě promarněná šance.

4.1.2023 15:31:59

a já se na big box těším. do základu se mi sice obalené karty + obě rozšíření vlezou, ale hru si z toho základu mohou zahrát jenom dva hráčí. Zbytek komponentů mám roztříštěné někde po krabicích od rozšíření. Tohle mě nebaví.  Obzvlášť, pokud mají vyjít další rozšíření. A to vůbec nemluvím o tom, že si nemůžu pořídit žádná vylepšení. 

ačkoliv po zkušenostech s everdellem, marsem vím, že manipualace s takto velkými krabicemi je horší, tak mi to nevadí. Hru denně nehrajeme a pořád je pro mě asi lepší hůře manipulovat s big boxem, než lovit komponenty po různých krabicích a přemýšlet. Nebo jestli budeme hrát a mám ty poloprázdné krabice nechávat v kalaxu, nebo je mám dát zase do skříně, ať nezabírají místo.

cena mi i s rozšířením nepříjde tak hrozná. Vzhledem k tomu, že to není něco, bez čeho by se hráč neobešel, takže kdo chce, koupí si to, kdo ne, tak ne. Já big boxy vnímám pořád jako více fanouškovskou věc, takže si je pořád raději pořídím než novou hru. Kterých už mám hodně. 

 

 

4.1.2023 15:40:30

@Bandy75 přesně, jedna věc je vysoká cena, druhá ten insert samotný…

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

4.1.2023 15:57:03

Big box je obrovské zklamání. Je to jen krabice prakticky se 3 krabicemi uvnitř. Nic nikam nepatří, dejte si to kam chcete, ať se vám to při přenášení pořádně zamíchá. A to nejhorší je, že pokud někdo jako já, vyhodil ty původní plasty tak je mu celý Big na velký. To už si rovnou můžu vzít síťovku.

4.1.2023 16:09:47

Vybíráme z Bazaru

Spirit Island + Branch & Claw (EN)
Spirit Island + Branch & Claw (EN)
Akt. cena: 1800 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas