Legendy Dávnozemě

xxxxxxxxxo hodnoceno 76x (Seznam vlastníků)

Legendy Dávnozemě - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Breaking Games
Autoři: Luke Laurie
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Umístění jed. / Boj / Kouzlo

Dnes jsme dohrávali LD a předposledním tahem jsem potřeboval ukončit hru. Na mapě jsem žádnou figuru neměl, soupeřka mela jednotku na poli Ruin - podzemí. Umístil jsem tedy Válečníka na dané pole pro umístění posledního dílku a zisku karty. A teď zápletka. Měl jsem kouzlo - zahraj ve svým tahu. Temný rituál, který rika ze mam umístit jednotku z Dávnozemě do Podsvětí a namísto meče si dobrat karty Magie. Můj dotaz zni. Co vyhodnotit dříve. Kouzlo nebo boj. V pravidlech jsem to nedohledal. Díky za názor…

3.10.2023 21:24:25

Hraní karet magie je volná akce a ta se může hrát kdykoli v tahu aktivního hráče (pokud karta neříká něco jiného), takže tvoje načasování, kdy kartu zahrát, je jen na tobě..

3.10.2023 21:30:36

Přesně tak. Mohl jsi risknout to, že vyhraješ boj (postoupíš na stupnici slávy) a poté zahrát kartu magie, tedy umistit toho válečníka do podzemí a získat tři karty magie. Nebo neriskovat boj a umístit ho tam rovnou. 

3.10.2023 21:55:02

Ja jsem to i tak nakonec zahrál… respektive kouzlil jsem dřív nez by nastal boj.. pro mne to bylo výhodnější. Myslím si, ze tohle ale chtělo zminku v pravidlech..

4.10.2023 06:30:41

IMHO můžeš umístit válečníka, vyhodnotit ruiny a před bojem zahrát to kouzlo a zmizet než boj vlastně začne.

pravidla, str. 7

Vyhodnocení účinků
… Může se tak stát, že se má dojít k vyhodnocení několika účinků, které by měly nastat ve stejnou chvíli. Pořadí vyhodnocení těchto účinků určí aktivní hráč.

str. 14

Někdy může také dojít k situaci, kdy účinky na kartách změní podmínky v říši takovým způsobem, že k vyvolání bitvy nedojde.

---
Pomáhám s překlady pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.

4.10.2023 09:08:42 | Upraveno autorem (porovnej)

Pokuď nemáš ve hře žádnou jednotku, tak první jednotka musí jít na volné pole ne?

4.10.2023 09:46:51

@Isek Pro válečníka tohle pravidlo neplatí. 

4.10.2023 10:24:45

@vladimir48  Díky, tohle jsem přehlédl.

4.10.2023 13:27:36
Offcanvas