ISS Vanguard - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Krzysztof Piskorski
Marcin Świerkot
Michał Oracz
Paweł Samborski
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Solo

Ahoj,

koukal jsem v hodnocení, že už jsou tady tací, co mají v solo dohranou už skoro celou kampaň a na ty bych měl pár dotazů. Uvažuji o late pledge, ale nevím, jak často to dostanu na stůl v herní skupině, tak jsem uvažoval i o tom, hrát po večerech kampaň solo.

Otázka zní. Za jak dlouho se dá reálně stihnout solo jedna herní session (průzkum planety + ship fáze)? Samozřejmě počítám, že prvních pár může trvat déle, ale po nějakém zajetí, když už pravidla přejdou do krve. Jak rychlý je s dodaným insertem setup před každou misí a následný úklid?

Případně samozřejmě uvítám jakékoliv vaše postřehy ze solo hraní Vanguardu. Díky!

5.4.2023 18:59:47

V sólo úplně v pohodě je to hratelné. Za mě ale nejlepší ve třech. Jinak v sólo bych zvážil hrát za dvě postavy, jednotlivé sekce umí vytvořit mezi sebou zajímavou synergii. Mimochod hra má velmi zajimavý vyloženě sólo scénář Lone wolf. 

Jinak hra (ship managmenet + průzkum planety) cca 1,5 - 3 hodiny. Většinou se čas natahuje různými rozhodováními a dohadováními, takže bych čekal, že v sólu tohle bude rychlejší, zase na druhou stranu průzkum bude delší (v případě jedné postavy).

Co se týká přípravy a úklidu hry, tak hra má moc fajn dělený insert, takže v podstatě jde o to to vytáhnout z krabice, rozdat a hrajeme. Jenom na první hru, resp. vybalení si člověk musí zahrát mimihru na roztřídění komponent. Ale insert je velmi funkční :)

5.4.2023 19:20:43

@Born v průměru raději počítej 3hod na session. Nám nejvíce času vždy zabrala příprava na misi (výběr posádky, vhodných kostek, sestavení balíčku karet schopností, volba vybavení). Samotný ship management dokážeš později prolítnout rychle, ale u misí se čas opravdu různí. A jak říká Vernon, insert je celkem v pohodě.

@Vernon při sólo hře hráč ovládá všechny čtyři sekce a na průzkumné mise jsou podle pravidel dvě postavy minimum.

5.4.2023 20:56:45 | Upraveno autorem (porovnej)

@Sady díky za doplnění :-) hrajeme ve třech, sólo jsem hrál jenom dříve zmiňovaný scénař Lone Wolf, který je pro jednu postavu. 

5.4.2023 21:30:38

@Vernon @Sady Díky oběma za reakce :-)

Jenom pro upřesnění. Ty 3 hodiny na session jsou myšleny včetně setupu a úklidu (tj. z police a zpět na polici)?

Určitě bych to radši dal ve více, ale netuším jestli se mi to podaří napasovat do fronty her, ke kterým je potřeba se dostat.

A máte to včetně Close Encounters, nebo jen standees? Trošku mě odrazuje, že je kvůli figurkám potřeba celá další krabice a místo na policích není nafukovací. A někdy je lepší barevné standees než šedý plast. Namalovat bych si je sice mohl, ale i na této frontě už je slušně narváno a budu rád, když udělám ty postavy sekcí.

5.4.2023 22:44:38

Nachystání a úklid hry je docela rychlé - několik málo minut. Insert je zde opravdu funkční.

Co týká figurek vs standees. Tak Core box má hezké kartonové standees a figurky posádky jsou plastové. Close Encounters dává plastové figurky jako je to třeba u Tainted Grail. Jsou opravdu kvalitní a detailní (k malování jsou naprosto výborné) v tomto se Awaken Reamls hodně zlepšují. 
A co se týká jejich využití během hraní, tak to není nutně must have, ale během hraní jsou využívány mnohem více, než je třeba právě u Tainted Grail.
Já jsem rád, že jsem si figurky koupil :)  

5.4.2023 23:02:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Hru mam dohranu solo za  4 postavy, prve scenare trvali dlho vsetko som premyslal vyberal kazdy equipment a pod. tri hodiny na session urcite. niekedy som za den zahral dve plne misie s tym ze som to nechal na stole cez obed. 

V neskorsej fazi hry som mal uz davno vsetko vyskumane a vyexpene a tak som shipbook ani nerobil v podstate, odhodil som tolko zetonov kolko som mal situacii a zaletel na najblizsiu planetu. Odhodil 20 clenov posadky do resting aby som uvidel Landing kartu a vytiahol moje oblubene equipmenty, kt. som si obalil aby som ich lahsie nasiel. Hodka a o pol a uz som mal znova v ruke star map :-)

inac hra sa da dohrat aj bez toho aby si navstivil vsetky planety ak budes hrat len core box. Staci sa drzat Objective karty v bridge :)

22.4.2024 15:48:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Obsession EN (Predaj)
Obsession EN (Predaj)
Akt. cena: 72 €
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas