nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Gloomhaven

Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Albi
Cephalofair Games
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Chyby v CZ překladu

Ahoj,

pokud něco objevíte, tak by bylo super to vše mít na jednom místě. Zatím se jen prokousávám pravidly a našel jsem následující malý překlep:

Pravidla hry, strana 11 v pátém odstavci prohozen symbol M a * pro karty modifikátorů. Níže v pravidlech pak uvedeno již správně (M pro monstra a * pro hráče).

5.5.2019 22:24:31

dotisk

ahojte, viete niekto či v dotisku budú opravené avizované chyby/preklepy? diky

9.4.2020 09:26:22

Lehino

Díky za upozornění, verze na stránkách albi má správnou variantu: https://eshop.albi.cz/gloomhaven/

27.3.2020 17:46:17

Jurri

Tak zrovna tady v tom deníku to opravené není. Ale posílám odkaz na originál - je to až skoro úplně dole.

https://mykindofmeeple.com/mindthief-guide-damage-stun-build-strategy-gloomhaven/

opravdu se má vyměnit jen jedna karta za jednu 0.

27.3.2020 14:18:54

Lianka1212 - talenty

U některých postav jsou chyby v denících - opravené deníky jsou k dispozici jak na stránkách albi, tak tady: https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/gloomhaven-5203/k-stazeni/deniky-hrdinu-9511/

27.3.2020 09:06:49 | Upraveno autorem (porovnej)

Lianka 1212

1) Karty prokletí a požehnání jsou společná pro hrdiny i monstra, takže tam není zapotřebí žádné označení.
2) Zlodějka duší má tuším talent vyměn -2 za kartu 0 (ne za dvě karty 0), takže bys měla mít karty v pořádku.

27.3.2020 07:28:54

Zlodejka mysli - talenty

Včera som pridávala talent mojej zlodejke mysli a ostala som prekvapená. Vybrala som si talent vymeniť kartu -2 za dve karty +0. Ale v svojom balíčku modifikátorov mala len jednu kartu +0. Stratiť sa nemohla, na to som príliš pedant. Navyše som si skontrolovala číslo nasledujúcej karty v balíčku a nevyzerá, že by karta chýbala. Je to chyba v preklade?

27.3.2020 06:09:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Tyrande

Tiežsom sa nad tými kartami prekliatia pozastavila, tiež tam nemam ziadne oznacenie, ci je to pre monstra alebo hrdinov.

27.3.2020 06:05:17

Karty modifikátorov

Ahojte, prosím o radu.
Začali sme hrať Gloomhaven českú verziu a zasekli sme sa hneď v prvom scenári, či nie je chyba v kartách modifikátorov, kariet prokletí a požehnání. Podľa pravidel by malo byť označených 10 kariet prokletí pre hrdinov a 10 kariet pre monstra. Prosím uveďte ma na správnu cestu s kartami modifikátorov, požehnání a prokletí:
Je tam celkom?:
4x sada modifikátorov po 20ks pre hrdinov
20ks modifikátorov s označením ,,m" - pre monstra
15ks kariet požehnání !bez označenia ,,m" nebo ,,hvězdy"
20ks kartiet prokletí, taky bez označenia
15ks kariet modifikátorov ,,-1" s označením ,,hvězdy"

Z pravidiel mám dojem že by to malo byť inak.
Nevieme si rady.
Ďakujem

https://www.centroespanol.cz/obrazek/2/gloomhaven2/

https://www.centroespanol.cz/obrazek/2/gloomhaven1/

25.3.2020 12:39:10

Scénář 54

U scénáře 54 jsou uvedeny chybné dílky mapy G1b, N1b. Podle vzhledu není problém dohledat, že správně mají být G2a, N1a.

11.3.2020 18:25:48

scénář 60 - poklady

Tohle je chyba i v erratované verzi na webu. V seznamu komponent potřebných pro scénáž je uvedeno 1x poklad, ale je jasné že jsou potřeba 4x.

28.12.2019 08:37:34

#Medic

Nikde není vypís, na které straně je chyba? Stačí se podívat tady do souborů ke stažení, kam Dejf nahrál soubor jen s opravenými scénáři, nikoliv celou knihu. Navíc tam přímo uvádí, že je chyba v rozkresu, co víc je potřeba k tomu dohledávat?
______________
aka WantonDuke

8.12.2019 12:26:39

"Zmetek"

Musím napsat své rozhořčení. Už 2 hodiny hledám tady na fóru a na stránkách Albi chyby v scénáři. Chyby v pravidlech jsou vyřešeny dobře a je to přehledné díky tomu errata. Chyby v scénáři jsou peklo, jak to mám asi podle Albi najít ?Nechci si ty "chybné" scénáře tisknout ale jen přelepit do stávající knihy. Teď to musím hledat na fóru, protože nikde není přehled a jednoduchý výpis na jaké straně je jaká chyba. Když nenajdu na fóru mohu si zahrát hru hledej rozdíl mezi PFD a mou knihou. Fakt super. Proč nejsou po tři čtvrtě roce schopni udělat přehled chyb v scénáři nebo v tom PDF označit kde je změna ?

8.12.2019 11:46:46

Scénář 72 errata

Ahoj,
tak jsme včera večer hráli scénář 72 a koukám, že jsem si zaznačil do scénáře "ERRATA". Tak si myslím, že se konečně vyplatí sledovat fóra a ono prd. Koukali jsme na mobilu na verzi ze stránek Albi asi 5 minut a nic jsme nenašli. Dnes ráno jsem na to na počítači koukal pořádně a jen tam chyba u jedné potvory v setupu pro 2 a 3 hráče a jelikož mi hrajeme ve 4 tak se nás to vůbec nedotklo. Opravdu není nikde jen slovní seznam toho co je špatně? To by opravdu ulehčilo hledání.

Jinak navíc u tohoto scénáře je další chyba, která není opravná ani v opravené verzi na stránkách Albi. Má tam být dílek L1b a ne L2b.

24.11.2019 08:59:44

LLano

No v EN verzi to tam je ještě zmíněno, že i jiné otevření než přes velký úkol přídá karty. Nás nenapadlo to pak hledat ještě jinde v pravidlech a upřímě už jsem asi dávno nestudoval sekci o tom co je na kartě hrdiny.

31.10.2019 07:25:54

Rozy


To nie je chyba. Na str. 6 je uvedené v popise dosky hrdinu, že karty udalostí sa pridávajú, keď je sprístupnený hrdina.
Kapitola na str. 48 je venovaná odchodu na odpočinok a tomu predchádza splnenie veľkej úlohy.

30.10.2019 23:26:28

Chybný předmět


Náhodná varianta předmětu #75 má chybné zařazení – nemá být na tělo, ale také na hlavu...

30.10.2019 18:49:15

@Pepsson

Jojo, jde o to, že "na cestě" si můžeš zvolit libovolné spojené hexy mezi tebou a cílem, kdežto přímka naznačuje, že to musí jít... po přímce :) ... viz https://boardgamegeek.com/thread/1765632/path

30.10.2019 09:24:42

Llano a Pepsson

Llano:
Chyba je v tom, že v CZ verzi je napsáno že se přidají karty když se postava odemče splněním velkého úkolu, ale v EN verzi je tam napsáno když se odemče jakýmkoliv způsobem. Třeba za reputaci atd.

Pepsson:
Je to například vysvětleno v FAQ na Boardgamegeeku. Zde je příklad jak to funguje.

As with any ranged ability, you can trace the path to your target however you would like. It doesn't have to be in a straight line. For instance, the Spellweaver could hit all of these hexes with this action by tracing the path along the red arrows: https://cf.geekdo-images.com/thumb/img/dYkfiCTVR2iy7d-9dHh9ofICTUo=/fit-in/200x150/pic3872510.jpg

30.10.2019 08:38:41

rozy

V pravidlách je uvedené, že sa karty pridávajú: čísla vľavo, keď je postava odomknutá/čísla vpravo, keď odchádza do dôchodku. Kde si našiel chybu?

29.10.2019 23:01:51

@Alar

...tedy na vsechny hexy mezi hracem a cilem, pocitano, jako pri pohybu?(jen pro uprasneni, taky me ta postava ceka)

29.10.2019 22:38:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Chyba na kartě schopností u Cthulhu (spoiler)

Bohužel u postavy (en) Plagueherald je u karty Bouře křídel stejná chyba jako u Čarovnice – má tam být zacílení na nepřátele na cestě (path), nikoli na přímce.

29.10.2019 21:47:19

Otevření nové postavy + karty úkolů

Ahoj,
včera jsme řešili otevření nové postavy a našli jsme další chybu v CZ pravidlech.

CZ str.48:
Nové karty událostí budete též přidávat ve chvíli, kdy skrze splnění velkého úkolu odemknete nového hrdinu. Čísla takto
přidaných karet naleznete též na rubu desky daného hrdiny, v tomto případě však nejvíce vlevo.

V anglické verzi na netu jsme našli, že tam je napsáno, že se karty přídávají když se hrdina odemče jakýmkoliv způsobem a ne jen splněním velkého úkolu.

29.10.2019 11:02:08

Opravené karty

Ahoj,
hlásím, že nám v pátek dorazily opravené karty a v tuto chvíli je kompletujeme. Kompletace by měla být hotová začátkem příštího týdne, takže kdo má o opravené karty zájem, ať se mi prosím ozve se svou korespondenční adresou buď tady do zpráv a nebo přímo na e-mail david.rozsival@albi.cz.

Díky!
David Rozsíval,
Albi Česká republika a.s.

15.10.2019 14:57:42

Predmet 75

Diadem zivlu - karta s modrym rubem je chybne jako predmet na telo. Karta s cervenym rubem uz je spravne na hlavu.

3.10.2019 18:18:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Poklad xx


Název pokladu karty č. 100 Roucho vyvolání, jenže na kartě č. 100 je název Róba přivolání

9.9.2019 16:10:47