Earth Reborn - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Ludically
Z-Man Games
Autoři: Christophe Boelinger
Rok vydání: 2010
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Problém s pravidly


Zdravím přátelé, byl by někdo ochoten prosím udělat nějaké tutoriál video z prvního scénáře? Chtěli jsme si to s přítelkyní zahrát, ale jsme z toho docela zmatení. Vůbec nechápem ty fáze a žetony s přidělováním k příkazovým žetonům. Děkuji za každou pomoc
8.2.2019 11:18:07

gameplay
Ahoj, koukni sem, na kanálu má další scénáře. Hraje to sice sám, ale ukazuje to za obě frakce.
https://www.youtube.com/watch?v=H0cwNGLrcQA

8.2.2019 11:48:06

uz je to davno
co jsem hral ERko, ale v zasade mas x postav a kazdou postavu aktivujes tim, ze ji priradis order (nebo jak se to jmenuje - takovy ctvercovy zeton, na kterem jsou 4 symboly - nuz, beh, strebla, prohledavani atp.). U toho prikazu si vyberes, jakou akci chces vykonavat a k ni umistis zetonky (tusim, ze to je command nebo tak). Pocet zetonku, ktery muzes priradit k dane akci je dan cislem na orderu a maximalnim limitem postavy. Kazda postava ma maximalni pocet techto zetonu, ktere muzes celkove umistit dohromady na vsechny order (byva to do 10 tusim, nez se postava uplne "unavi" a nemuze jiz delat dalsi akce.
Jakmile takto priradis order a vykonas akci (akce se myslim nemusi provadet), jde dalsi hrac. Az se ti vrati tah, tak musis aktivovat dalsi postavu. Nemuzes hrat s tou samou dokud jsi neaktivoval vsechny postavy. Jakmile jsi aktivoval vsechny postavy, muzes jiz aktivovat libovolne postavy a potom mas tusim na vyber bud polozit novy order a nebo vyuzit stavajici s tim, ze uz nesmis vyuzit akci, kterou jsi pouzil.

Tusim, ze neni nutne aktivovat vzdy postavu. Muze se stat, ze nemas vhodny order, potom misto aktivace postavy muzes z pytlicku vytahnout novy order a tim tvuj tah konci. V podstate vse se ridi temi command tokeny (takove male zeleno-cervene zetonky), kterych mas na scenar podle postav za ktere hrajes + co stanovuje scenar. A temi pak platis skoro vsechny akce, ktere delas vcetne hledani orderu.

Ber to trochu s nadhledem, protoze si to presne nepamatuji do detaily, ale jestli jste cetli pravidla, tak by vam to melo pomoct pochopit. :-)

8.2.2019 11:52:45

jak píše Vojta
už jsem ho také dlouho nehrál a dokonce i prodal, protože jsem neměl s kým, ale je to jak píše Vojta. I ty věci se kterými si nebyl jistej... Defakto, když nemáš vhodný order, tak můžeš skipnout aktivaci postavy a vytáhnout si za jeden AB žeton z pytlíku (order) nebo za dva AB si vybrat z již použitých, které jste odložili na hromádku. Doporučuju nakoukat ta videa na youtube + pravidla tu jsou v češtině.

obecně:
- hráč s iniciativou přiřazenou scénářem si vytáhne 5 žetonů z pytlíku, pokud se mu nelíbí, tak může všechyn odložit a táhnout znovu.
- to samé provede druhý hráč.
- hráč určený scénářem začíná aktivovat jednu ze svých postav, přiřadí žeton akce a buď vykoná nebo nevykoná akci tím, že přiloží pdole pravidel určitý počet AB a vykoná akci
- druhý hrýč aktivuje jednu ze svých postav stejným způsobem a vykoná akci
- a takhle se to střídá pořád dokola s tím, že máš možnost jak psal Vojta neprovést akci, nebo nepřiřadit order, ale jen táhnout z pytlíku nový order.... jakmile jste vyčerpali všechyn AB, tak kolo končí a necháváš si nepoužité ordery + dobíráš z pytlíku nové. Pak se může hrát ještě o iniciativu formou sázky AB, které máš k dispozici, ale myslim ,že v 1. scénáři toto pravidlo není uplatněné.

Přeju hodně zdaru a příjemnou hru, se mnou to žena hrát něchtěla kvůli tématu a trochu mě odradil dlouhy setup, jinak bych to asi hrál co týden.... :/

8.2.2019 12:50:44 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Tortuga 1667
Tortuga 1667
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas