Coloma - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: strategická
Čeština: není
Vydavatelé: Final Frontier Games
Taverna Ludica Games
Autoři: Jonny Pac Cantin
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Jaké to je?

Chystá se na Gamefoundu dotisk a rozšíření. Nabízí se tedy otázka… Jaké to je? Je to teď o několik let později pořád dobré nebo to překonala nějaká jiná hra s rondelem?

10.5.2023 18:16:29

Nikdo nic? Rozšíření a dotisk již zítra. Čeština by tomu také slušela.

4.7.2023 19:19:29

Není to špatné, základní mechanika je volba akcí, kdy všichni hráči volí skrytě jednu z pěti akcí a pak to najednou odhalí, tam kde je nejvíc hráčů, tam dostanou postih (přijdou o pomocnou akci). Jinak je mix standardních mechanik. Každý hráč má balíček karet (budov), které když postaví, dávají většinou bonus na nějakou akci. 

Co se týká průběhu, tak hra má tři velká kola (roku), v každém pětkrát volíte akci, kterou provedete. Na konci roku, pak ještě dojde k přestřelce, v průběhu roku se generují banditi (tuším braním nějakých bonusů) a na konci roku je přestřelka, kde pokud hráči investovali dost meeplů (mají stejně nebo víc než banditi) vyhrají a dostanou odměny nebo nedali dost a dostanou postihy, vždy platí, že ten kdo dal nejvíc má nejlepší bonus/nejmenší postih.

Na boardu je minimapa, kde se můžete cestovat a sbírat bonusy a stavět stany (area control bodování na konci), můžete regulovat řeky a stavět mosty, to také dává bodování na konci, typ mostu rozhodne o tom co obodujete.

Kdybych měl vypíchnout nějakou výhodu té hry, tak je to solidní euro v pohodě hratelné i v šesti (max. počet) a takových moc není. Díky simultánnímu vybírání akcí nenavyšují extra hráči moc herní čas, ale zase je na action wheelu víc lidí a je složitější odhadnout, kterou akci bude brát nejvíc hráčů.

4.7.2023 20:13:44

Vybíráme z Bazaru

Zahrada
Zahrada
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 9 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas