Brass: Birmingham

xxxxxxxxxo hodnoceno 390x (Seznam vlastníků)

Brass: Birmingham - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Vlaky, Novověk
Herní kategorie: budovatelská, dopravní, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Gavan Brown
Martin Wallace
Matt Tolman
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Provedení stejné akce dvakrát

Chtěl bych se zeptat, když budu chtít využít ve městě akci stavbu dvakrát (vyložím kartu názvu města), zda musím mít všechny finance pro nákup průmyslu již na začátku akce. Nyní jsme se dostali do situace, kdy po provedení akce stavba (stavba železárny, doplnění železa na trh) jsme v průběhu získali finance na provedení akce dvakrát (a postavení dalšího průmyslu ve městě).
26.12.2020 02:04:16

akce
Pokud ti rozumím správně, potom zaměňuješ pojmy "tah hráče" a "akce". S výjimkou prvního kola (během kterého může každý hráč zahrát pouze jednu akci) může každý hráč zahrát ve svém tahu dvě akce. Hrají se postupně a podmínky pro jejich zahrání se vyhodnocují individuálně ve vztahu ke každé z nich - rozhodně nemusí být splněny ve vztahu k oběma na začátku tahu hráče. Tzn. pokud ti zahrání první akce přinese peníze, které ti následně umožní zahrání druhé akce (kterou bys bez nich zahrát nemohl a nesplňoval jsi tak podmínky zahrání druhé akce ani na začátku svého tahu, ani na začátku své první akce), je to zcela v pořádku. Je to mj. součástí "kombení" v téhle skvělé hře.

26.12.2020 08:56:51

Akcie idú jedna po druhej
To znamená, že najprv sa kompletne vykoná jedna akcia, a až potom sa začína vykonávať druhá akcia. Takže druhá karta mesta sa hrá až po kompletnom dokončení prvej akcie.

Odpoveď na otázku je teda NIE - nemusíš mať všetky financie hneď pred prvou akciou.

Bežné je zahrať prvou akciou úver, a druhou akciou môžeš potom niečo stavať vďaka tomu úveru.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

26.12.2020 08:57:01

Špatně jsme pochopili pravidla
Díky za odpovědi, hru jsme hráli zatím dvakrát a teď už vím, že jsme ji hráli špatně, jelikož jsme si špatně vyložili pravidla, viz.

V pravidlech je u tahu hráče napsáno, že má za svůj tah provést 2 akce (výjimka při prvním tahu ve hře, kde je pouze 1 akce). Potom je sekce, kde je seznam jednotlivých akcí, a v této sekci je napsáno, že smíte vykonat stejnou akci dvakrát, tak jsme si to vyložili špatně, že se vztahuje k samotné akci a né k tahu hráče, proto jsme tedy mohli za tah zahrát 2 akce s tím, že každou z nich můžeme zahrát až dvakrát, což je špatně.

26.12.2020 13:48:02

Vybíráme z Bazaru

Glass Road
Glass Road
Akt. cena: 950 Kč
Končí za: 13 hodin

Offcanvas