Black Angel - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: undefined
Vydavatelé: Pearl Games
Autoři: Alain Orban
Sébastien Dujardin
Xavier Georges
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Black Angel nebo-li vesmírné Troyes?

Trojice francouzkých pánů kteří mají na svědomí Troyes, právě dokončili po více než dvou letech novou hru Black Angel. Hra je tématicky naprosto odlišná, ale základní mechanizmy vypadají stejné jako v Troyes. Bude Black Angel konkurovat Troyes?
5.5.2019 16:36:28

---
Za mě jednoznačně jednička na wishlistu, Troyes sou pecka s velkym P, a od těchle autorů beru cokoli. Moc se těšim, a ani mi to kosmický téma, s kterým se teď trochu roztrhnul pytel, navíc, když grafiku dělal O´Toole.

6.5.2019 00:20:58

konkurence Troyes?
ani si nemyslím, tohle bude jiná kategorie, ale věřim tomu moc.

6.5.2019 00:22:24

Tesim se moc
Nekde na bgg jsem cetl ze oficialni release pro evropu by mel byt 6.9.2019.
Tak snad to prosti mesic dorazi i k nam.

V podstate to jedina hra, ktera me z letosniho genconu nejvice zajimala :)

9.8.2019 09:20:54

tak už je doma
Teším sa moc, vyzerá fantasticky, návod sa už chystá. :)
Navyše je jazykovo nezávislá, takže potenciálny okruh hráčov je hneď o poznanie väčší.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

6.9.2019 18:28:15

Dojmy
Tak co. Uz to mate trosku nekdo nahrano?
Jake to je?

21.1.2020 07:54:45

Dojmy
Tak co. Uz to mate trosku nekdo nahrano?
Jake to je?

21.1.2020 07:54:45

dojmy
Black Angel je veľmi špecifická hra, používa podobné mechanizmy ako Troyes, aj je podobne abstraktná, ale je dosť ťažké prísť na to, ako ju hrať správne.

V podstate je veľmi rýchla, aj keď sa to nezdá. Ten engine sa nestačí moc rozbehnúť, a je po hre. Je to skôr o okamžitom využití toho, čo mám na ruke, než nejakom strategickom plánovaní dopredu. Dokonca aj kartičky na tom vesmírnom pláne asi človek využije max. 2 krát za hru. A to je také mätúce, lebo to fakt nie je strategická hra, skôr taktická.

Ale na druhej strane práve to sa mi na tej hre páči - vyžmýkať maximum z toho, čo mám práve k dispozícii. Skombinovať to z herným plánom hráča, z ktorého vlastne zbieram suroviny, s kartami na vesmírnom pláne, a ešte k tomu premýšľať nad tým, aké kocky potrebujem z vesmírnej lode. Hráči sa v tom vedia stratiť, a aj mne trvalo niekoľko hier, kým som prišiel na to, ako túto hru hrať.

Rozhodne nie je pre každého, a je to "iné kafe" než Troyes, ale za seba musím povedať, že jedna z TOP hier roku 2019. Ale nemám ju s kým už moc hrať, pre ostatných zostala v kategórii "Nikdy viac", lebo je pre nich moc komplexná, moc abstraktná, a nevedia ju uchopiť.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

21.1.2020 11:04:24

Hrál jsem včera se @Stenix a ještě jednou kamarádkou. Byla to první (učili jsme se to) hra. Oproti očekávání se nám to protáhlo snad na 3 - 4 hodiny. Mohla se na tom podepsat únava po 23. hodině už jsme byli všichni poněkud pomalejší + jsme opakovaně dohledávali nějaké nuance v pravidlech.

 

Osobně se mi hra moc líbila. Hod kostkami (posun “B”) jsem já osobně použil pouze 2× (jestli se nepletu). Jinak jsem se vždy nějak dostal ke kostce spoluhráčů. Nepamatuji si přesně, ale udělal jsem podle mého takové 3 zásadnější "chyby", kdy jsem si dobře nepromyslel tah. V jednom případě jsem neaktivoval technologie kartou a nezískal zdroje, které mi potom další tah chyběly (musel jsem udělat posun “B” a kostky si hodit).

 

Pokud bude dnes chuť zkusím zahrát znovu a uvidíme, jestli se taktika spoluhráčů po včerejších zkušenostech výrazně změní. Mám takový dojem, že mě svým přístupem značně usnadnili můj přístup a vítězství. Já měl tuším 52 body, další hráč(ka) asi 43 - 45? Nevím přesně.

29.4.2022 12:38:06

Vybíráme z Bazaru

Dragon Castle
Dragon Castle
Akt. cena: 1250 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas