Euro

Zdravím, tlama vydáva Hostina pro Ódina,

a celkovo majú vydaných kopu hier typu euro (hlavne tlama ale aj iné vydavatelstva) uvažujem o peknom eure kedže take to pekné klasické euro doma nemáme (viď moj zoznam hier)

 

kopa eurov je hodnotena vysoko, ale netusím ktoru by sme mali kúpiť, pozeral som tu hostinu ale pride mi možno až moc komplikovaná, ďalej som videl aj konkordiu či od alby plánovane anno alebo brass birnimgham, .. ale nevieme sa rozhodnut a všetky tieto hry majú hernu dobu extremne dlhu ( neviem či pri 2 ľoďoch sa dá skrátiť)

 

hrame 95% hier s manželkou len vo dvojici, kedže deti máme malinké (ale dorastajú a učia sa, za pár rokov budeme mať vlastnu hernú skupinu, ktorú si vychovávame :D)

kukame pekne euro, nie až tak úplne zložité, sme sice už pokročilý deskovkári ale eura nehrávame a ani echt náročne hry (áno mame successors a hannibala ale zatial sme ich ešte nehrali kedže pri malých deťoch sa tieto dlhšie na náročne hry nestihnú - skor ich máme do budúcna)

 

hlavne kukame niečo:

perfektne hratelne vo dvoch (ale môžu hrať až štyria - časom nás pribudne)

kde si človek dokáže zarozmýšlať, 

herny čas pri 2 ľuďoch do hodiny (max), 

nie extrémne náročne, 

musí byť v češtine

čo sa týka grafiky potešila by pekná nie nejaka vyslovene predpotopná graficky škaredá hra, taktiež žiadne zombie a podobne  - ale to pri eure myslim nehrozý

planujeme jedno pekne euro kedže to miesto v dome je už problem, a počet krabíc každým rokom narastá.

ideálne aby nemalo milion rozšíreni - ideál jedna krabica a hotovo

 

viete niečo čo by nám mohlo vyhovovať, za odporúčania budem rád

14.2.2023 14:24:05

Tomu popisu odpovídá milion her a požadavek na max hodinu zabíjí asi tak skoro všechny :) Arnak, Divukraj nebo Na křídlech se dají odehrát do hodiny a jsou dobré i jakémkoliv počtu. Jedná se o pravidlově snažší eura. Brass je perfektní, ale tam to bude hodinu lehce přesahovat.

14.2.2023 14:27:47

Na kridlach máme - ale hladame to klasicke euro - ekonomika, drevene komponenty - mince - obchodovanie,…

14.2.2023 14:51:57

A co Paladinové Západního království? Ti jsou ve 2 výborně hratelní :-)

14.2.2023 14:56:57

#Castles of Burgundy, The 

ja by som povedal že na daný popis sedí super - je to fakt jednoduché, príjemné ale zároveň treba plánovať a rozmýšľať (ako správne euro), super hrateľné v 2, 3, u 4 už je to pomalšie a keď niekto rozmýšľa tak to drhne, ale stále je to vpohode, dá sa kúpiť #Castles of Burgundy, The (20th Anniversary) kde máš vrámci jednej krabice všetky minirozšírenia (ktoré pridávajú nové zaujímave mechaniky, hra je vpohode hrateľná aj bez nich, vieš si nakombinovať podľa toho ktoré sa ti páčia) a prípadne teraz sa chystá ešte nová verzia s väčšími dielikmi a novou grafikou ak by sa hra prípadne páčila:) časovo záleží ako rýchlo hráte, ale tak tú hodinku až hodinku štvrť v dvoch by som videl, zbehne to ale rýchlo:)

14.2.2023 15:13:19 | Upraveno autorem (porovnej)

@zdenda-foto Ti jsou super, ale za hodinu se to zahrát nedá. Jako 95% kvalitních eur. Ty Castles of Burgundy by to mohly splňovat

14.2.2023 15:33:40

Zrovna minulý týden jsem si po delší době nadělil 3 euro hry od Tlamy, z nichž 2 by mohly splňovat požadavky a mě hodně baví. S dobou hraní u eura je to dost rozdílné, já hraju dost intuitivně a rychle, tak snad nebudu moc kecat, ale všechny hry by se měly dát ve 2 lidech za hodinu zahrát:

 

#Newton 

#Gùgōng 

od Mindoku #Ztracený ostrov Arnak 

 

14.2.2023 15:37:03

Chytrá a přitom jednoduchá je #Genotype: A Mendelian Genetics Game .

14.2.2023 15:43:33

pokukam to ale hry len česky, manželka je neangličtinár, 

14.2.2023 16:34:00

Co takhle #Clans of Caledonia? Tady se sice píše čas 120 minut, ale přijde mi, že ve dvou se to dá do hodinky stihnout.

14.2.2023 17:03:45

mh

#Ztracený ostrov Arnak 

Ve dvou herní doba kolem hodiny, ve třech tak 80-90 minut.

14.2.2023 17:26:37

V poslední době mě hodně baví #Rajas of the Ganges nebo #Orléans. Hry sice nevyšly v češtině, ale jsou jazykově nezávislé a přeložená pravidla jsou zde ke stažení. U Orléans je sice trochu delší příprava hry, ale po pár zahráních se příprava určitě urychlí.

14.2.2023 18:04:16

Už to tady bylo zmíněno, já osobně bych šla do Divukraje nebo do Ztracený ostrov Arnak. Tyhle dvě jsou teď naše nejoblíbenější ve dvou hráčích a dá se říct, že jako jedny z mála her je fakt hrajeme několikrát do měsíce (při sbírce cca 80 her + rozšíření). 

Obě dvě ve dvou hráčích dohrajeme do hodinky (Základ Divukraje po cca 60+ her máme za cca 40 minut) a díky grafice se na ně budete těšit :-)

Ačkoliv má Divukraj několik rozšíření, tak samotný základ je opravdu na dlouho, bude trvat desítky her, než si o pořádně nahrajete a taky desítky her, než si ho ohrajete :-) možnosti a taktik jak hrát je tam nespočet.

Ztracený ostrov Arnak má jenom jedno rozšíření (které tu hru posílá raketově do výšin), nicméně i samotný základ má docela dost co nabídnout a také nám trvalo alespoň 20 her, než jsme jej vytáhli (a to jsme ho doma měli docela dost dlouho, akorát jsme pořád nepřišli do toho momentu, že bychom ho potřebovali).

Pokud by se ti nelíbila ani jedna možnost, koukla bych i na Paris, to má taktéž docela přístupná pravidla a je to graficky moc hezké. Ale těm dvěma bych dala určitě přednost :-)

14.2.2023 19:40:50

diki pokukáme s manzelkou a volaco hadam vyberieme

a ta concordia venus vo 2 hracoch je aka? plus ako dlho trva?

14.2.2023 20:13:17

Ahoj Lucasi,

já bych vzhledem k vašim časovým omezením doporučil hru #Istanbul: Big Box od Albi. Tematicky hrají hráči za obchodníky, kteří obchodují na istanbulské tržnici, která je tvořena z jednotlivých lokací, kam obchodníci chodí a vykonávají tam akce. Krabice obsahuje základ a rovnou dvě rozšíření. Navíc má variabilní herní plán, takže se jen tak rychle neohraje. Herní doba je z vlastní zkušenosti ve dvou a třech hráčích cca 45 min. Počet hráčů je 2–5, sám mám vyzkoušeno ve 2–4 hráčích a funguje to za mě dobře (ve dvou je tam jen malá pravidlová úprava, která je logická, nemění standardní pravidla a funguje dobře). Pravidla jsou jednoduchá a noví hráči je pochopí hned (nejvíc trvá při vysvětlování pravidel prolítnutí lokací, co která dělá, ale symbolika je povedená a člověk to během chvíle dostane pod kůži). K tomu je tam šikovná přehledová destička pro každého hráče. Co se týče grafiky, dle mého povedená. Hru lze koupit pouze v Albi (jelikož je v programu Albi exlusive), a to momentálně za 899 Kč. Ale dá se v akci sehnat za méně – já třeba pořizoval s 20% slevou. A za tu cenu je to opravdu hodně muziky. Pro mě největší překvapení loňského roku. Podtrženo a sečteno, doporučuji. Minimálně jako vstupní euro.

Ještě zmíním můj oblíbený #Scythe od Albi, který už je časově náročnější, ale dá se po několika partiích odehrát ve dvou za cca 1 hodinu. Nicméně se lze setkat s názory, že hraní Scythu ve dvou není úplně ono (zejména kvůli malé interakci). Já hraji nejčastěji ve dvou a šesti hráčích (základ je pouze pro 1–5 hráčů) a mám rád Scythe ve všech počtech. Samozřejmě čím je více hráčů, tím větší pravděpodobnost interakce mezi hráči je. Nevýhodou pro Tebe asi bude více rozšíření (nejsou zcela nutná, ale rozroste se variabilita), pravidla jsou oproti Istanbulu taky náročnější, cenovka mnohem vyšší… Ale grafika a celkové provedení parádní. Tematicky se jedná o alternativní svět po 1. světové válce…

Jak to tak po sobě čtu, tak to působí, jako bych byl Albi placený :D:D

15.2.2023 08:15:21

Damdam

 

Dakujem, ten istambul kuknem to som nevidel,

scythe mame a hráme - je to parádna hra -do hodiny sa zmestíme, a mame od neho všetko, plus všetko namalovane, jedina nevýhoda že to v skrini zaberie hodne miesta a na stole taktiež

15.2.2023 08:59:00

Já bych přidal ještě:

  1. Settlers: vládcové severu - je to rychlé nachystané, bez praseni soupere. Pokud chcete vic interakce, tak Settlers: zrod impéria 
  2. Starší, ale za mě osvědčení Tzolkin: Mayský kalendář - krom desky to nezabira tolik prostoru, s rozšířením vyšší variabilita, dobré i ve dvou.

15.2.2023 10:57:36

settlers zrod imperia máme - aj so všetkym čo k nemu vyšlo, mame nahrane cez 500 hier určite.

15.2.2023 11:57:57

Mrkni ještě na 

Fallout Shelter: Desková hra

Je to rychle, jak herne, tak pripravou, existuji koop pravidla pro dva hrace, jsou vyzva

15.2.2023 12:15:50

sme v podobnej situacii ked deti su este male, ale uz sa chystame na #Caverna: Sedláci z jeskyní pripadne #Jízdenky, prosím!: Vlak duchů .

A mozno by popisu sedela aj #Terra Mystica 

16.2.2023 12:27:58 | Upraveno autorem (porovnej)

@Lucas - dle tvých parametrů skvěle sedí

Dále určitě i #Lords of Waterdeep, #Court of the Dead: Mourners Call či #Rialto, ale tam už je to lepší ve více hráčích.

---------------------------------------------------
správce katalogu her, vydavatelů a autorů

16.2.2023 13:36:14

Vybíráme z Bazaru

Call of Kilforth: A Fantasy Quest Game + figurky
Call of Kilforth: A Fantasy Quest Game + figurky
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas