Blackfire a Asmodee


Tak před hodinou se Dicetoweru objevilo oznámení, že Asmodee kupuje Blackfire. Zajimalo by mě, co to bude znamenat pro nás. :)
29.10.2018 12:57:38

..
pre nich obojstranne vyhodne (tzn. majitel BF a konzorcium financnikov, co AssMyDee zas cerstvo kupilo)

pre vsetkych ostatnych (hraci, vyvojari, ostatni distributori) to neznamena nic dobre, prave naopak. je to katastrofa, co sa nemala nikdy stat.. take neco je vzdy cerny den pre kazdu krajinu a ich hracov.)

A kto tvrdi opak, je za to plateny, alebo v lepsom pripade netusi ako to s AssMyDee je.

29.10.2018 13:13:12 | Upraveno autorem (porovnej)

.opčík
Mohl bys nějak přiblížit v čem to teda bude v praxi průšvih pro hráče? sám nějak pořád nemám představu....

29.10.2018 13:31:54

názor
Taky mám stejný názor jako .opčík. Můj instinkt mi říká že to nedopadne dobře.

29.10.2018 15:44:41

Asmodee
Pod Asmodee patří třeba Plaid Hat Games, které tu dělá Mindok, Matagot, co mají Rexáci... a tak dále a tak podobně. Čert ví, co z toho bude.
________________________________
BLACK LIGHT STUDIO | Graphic Design

29.10.2018 16:30:05

Asmodee
Očekávatelný vývoj je takový, že Asmodee bude využívat svého dominantního postavení na trhu, což pravděpodobně povede mj. k:

a) zvyšování cen her z jejich portfolia; a
b) selekci obchodníků, kteří budou oprávněni hry distribuovat jen pokud přistoupí na podmínky Asmodee.

V našich luzích to vzhledem k (malé) velikosti trhu asi hned příští rok nepocítíme, ale na disuzních fórech na západ od nás nejsou stížnosti na ne zrovna vstřícné obchodní praktiky Asmodee vůči prodejcům (a nejen jim) výjimkou).

Osobně se mi nelíbí představa, že by většina speciálek zanikla a deskovky by se pořizovaly výlučně přes eshopy ve stylu Amazonu. Na druhou stranu nevěřím, že by Asmodee svým korporátním přístupem dokázalo v časech zlaté éry Kickstarteru zásadně ovlivnit (čti: k horšímu) deskoherní průmysl jako takový.

29.10.2018 18:44:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Nevím
Když sem viděl v Essenu ty tuny malých publisherů, úplně bych se nebál nějakého monopolu na deskovky a šroubování cen.

Při troše štěstí chlapcům v BF provětrají pérka a nastaví nějakej quality management, po těch 20+ letech co existují by se to hodilo :D.

29.10.2018 19:10:08

Pokud jde o speciálky
Asmodee v US zavedlo minimalni marze pro eshopy.
(Ano v podstate zdrazily hry prodavane pres net.)
Aby usnadnily pozici malym kamennym obchodum.
--------------------------------------
Deskoherní Inkvizitor
Zakládající člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

30.10.2018 07:04:37

:)
Rozumím tomu jako koza petrželi.

Jsem Asmodee, kupuji Blakcfire, musím za to nabídnout částku která odpovídá zisku za x měsíců/let. Zaplatím za to, a nebudu chtít čekat těch x měsíců/let, aby se mi to vrátilo, budu to chtít dříve. Takže provedu něco co se v konečné fázi nebude zákazníkům líbit. Rozhodně nenaliji někomu peníze a nepojedu prsty mlýnek. Pokud bude quality management, tak jej budou platit zákazníci, resp. budou změny, každá změna něco stojí a zaplatí to zákazník. A přirozeně jako každá velká společnost si od té transakce slibuje křivku růstu zisku až do stropu, drobné nikoho nezajímají.

30.10.2018 10:07:22 | Upraveno autorem (porovnej)

si dovolím
Já si dokáži představit řadu scénářů, ale v první řadě je potřeba si uvědomit, že Asmodee nekoupilo Blackfire ČR, ale ve skutečnosti koupilo Blackfire DE, který byl pro ně v Německu tvrdou konkurencí. K tomu jaksi návdavkem dostali i českou pobočku. Nicméně prvotní záměr dané akvizice imho nešel po českém trhu. Do budoucna je otázkou, co nám to přinese. Sám mám spíše strach, protože Asmodee si pravděpodobně pod sebe stáhne tituly, které dosud dělali jiní vydavatelé (Mindok, RexHry...) a tím se stane téměř monopolním vydavatelem u nás. Vzhledem k tomu, že naše (čti Deskofobie - Blackfire) vztahy s nimi jsou... ne úplně ideální, tak mám dost obavy.
________________________________
Šéfredaktor Deskofobie, čaroděj v CGE.

30.10.2018 13:03:10

Zhan shi

Docela bych toto tema uvital v pondelni ranni kave (caji). :)

30.10.2018 13:19:31

Fantastické fantazírování anebo taky ne.
Podle mého skromného názoru to není vůbec dobře a nejvíce to pocítí právě hráči. Je to možná jen můj názor, ale zdravá konkurence koncovému spotřebiteli spíše prospívá. Zato ve chvíli, kdy Asmodee koupí BF DE a stává se v podstatě deskovkářským monopolem, tak koncový zákazník nemůže úplně doufat v lepší zítřky, ale spíše v postupném utahování šroubů "monopolního" trhu. To, že se BF CZ "sveze" je další průšvih. Jak už je tu vícekrát zmíněno, nejhorší scénář je ten, že Asmodee si vezme tituly co tu dělají jiná vydavatelství do svého portfolia. A víte co? Já si myslím, že tohle se na 99% stane, protože si nedokážu moc představit, že firma jejíž posláním je generování zisku (což je v rámci firmy správné a je to věc, co by firma dělat primárně měla), řekne něco ve stylu: Jo Mindoku, ok Rexhry, jasné tuhle deskovku si vydáme jen všude okolo v Evropě, ale na tom českém rybníčku si to nějak vydejte vy, nás čeština nezajímá a těch pár procent zisku co by nám to přineslo vám rádi necháme.

Výsledek je ten, že zatímco teď je znatelný rozdílný přístup vydavatelství jak k protfoliu her, tak k cenové politice, tak přístupu k zákazníkovi, ale i kvalitou pozákaznického servisu a celkovou kvalitou "odvedené práce" tak ve chvíli "monopolu" tohle vše může převážit v situaci, kdy si řekneme jo tenhle vydavatel je fakt super, škoda, že jen "vyzobává drobečky" z toho co mu ještě zbylo popř. škoda, že to je z portfolia Asmodee a to se právě rozhodlo, že na český trh to BF uvádět nebude a nikdo jiný licenci nezíská..

Je to můj osobní, laický dojem, ale zatímco všichni víme, že z bylinek nemůže vzejít nic zlého, tak z akvizic a monopolních postavení na trhu mě občas jímá hrůza.

30.10.2018 13:31:57

.....
Ale vždyť už víme, jak to vypadá,když licenci drží jedna firma (FFG).

30.10.2018 14:20:17

Asmodee
už skoupilo mraky firem a zatím Apokalypsa nenastala. Uvidíme co z toho bude, ale příjde mi, že tady už se stahujou kalhoty, když brod je daleko :).

30.10.2018 15:42:59

monopol

Taky jsem chtěl napsat, že podle mě BF získá v ČR exkluzivitu na vše co spadá pod Asmodee a ne jen FFG :(
Bylo by to i v celku logické. Ale na druhou stranu...to automaticky neznamená, že těch her bude vycházet méně, když je nevydá někdo jiný. Třebas BF prostě zvýší produkci a tím pádem budou muset i ve firmě nastat určité změny...

Ale Petr mě předběhl :)


Možná to bude naopak dobrý... budou tu pak probíhat takový souboje Davida (třebas Rexíci) s Goliášem (BF) a objevíme tak spoustu nových her :)

30.10.2018 17:48:56

...
Nastane-li situace, že se všechny hry spadající pod Asmodee Group stáhnou pod BF, ostatní přijdou třeba o polovinu svého stabilního portfolia. Tedy toho, které jim naopak umožňuje jít do riskantnějších produktů a nových objevů. Což ve své podstatě znamená, že toho začnou vydávat méně a budou si pečlivě vybírat, co vyjde, protože neúspěch bude najednou mnohem citelnější.

No a pokud bude z Asmodee tlak na finanční výsledky, BF bude sypat hry jednu za druhou. Ale takový tlak většinou znamená snížení kvality... a kdo by si z Asmodee proboha hlídal kvalitu, když neumí česky.

Ale zatím jsou to všechno jen spekulace...
________________________________
BLACK LIGHT STUDIO | Graphic Design

30.10.2018 19:26:17

...

Tak ono to není jenom o výrobě, nebo překladech, ale taky o distribuci. BF byl jeden z posledních nezávislých evropských distributorů, takže má teď Asmodee prakticky evropský monopol, což se může podepsat na ceně většiny her, nejen jejich portfolia.

31.10.2018 01:38:30

....
Uvidíme jak to dopadne ... ono je hodně otázka jak moc se domluvili a co jim slíbili.

můžou překvapit a mít lepší vyjednávací pozici v rámci lokalizací - pokud pod sebe stáhnou to co doteď dělaly RexHry a MinDok tak se zase můžou oni dívat jiným směrem a objeví se další hry, kterým by se jinak nevěnovaly
(otázka však je reálnost tohoto)

Osobně si myslím, že spíše to bude opačným směrem jak zmiňují ostatní byť bude více kapitálu tak budou vycházet z předchozích prodejů a rozšíření her se už nebudem dočkávat vůbec :-(

Ono už teď je to s rozšířeními bída a ono se není co divit - krásný příklad je MoM 2nd. - pokud by s hrou vyšly i rozšíření tak v době kdy se o tom mluví a je kolem to velký bum, tak by nikomu nevadilo dát ten litr za další dva scénáře a pár dílků a figurek ... ale pokud to vyjde za rok a půl - tedy v době když je to uložené v archivu a půl roku se na to práší tak jsou pouze dvě varianty ->1. jsem fanda a chci mít vše - tak už to mám koupené v AJ nebo -> 2. rok se mi na to práší už to není žhavé a vyšlo spoustu jiných her tak si za ty prachy koupím raději něco jiného
__________________________________________________________________________
The Renegade

26.11.2018 23:38:23

....
Jeny (Michal Hanák): Mysli na to, že MoM 2ed v češtině nemá ,a výhledově to ani nevypadá že bude mít, nějakou konkurenci co se týče příběhovosti a atmosféry u samotné hry, takže klidně to na chvíli uložím a počkám...

26.11.2018 23:43:46

Morthe
"No a pokud bude z Asmodee tlak na finanční výsledky, BF bude sypat hry jednu za druhou. Ale takový tlak většinou znamená snížení kvality"

Jsme za půlkou ledna a už ohlásili 2 velké a 1 malou/střední deskovku..... že bys předvídal správně? Když se podíváme třeba na hrajeme.cz na katalog připravovaných her, tak ze 47 očekávaných her/rozšíření tam BF má 21 :)

14.1.2019 18:40:06

Melandor
Tak nám neuplynuly ani 2 měsíce od tvého příspěvku a už k nám pomalu pluje lodí přímý konkurent Panství hrůzy. Jsem na Pána prstenů zvědavý ;)

14.1.2019 19:01:21 | Upraveno autorem (porovnej)

jana.maruska
Tak nevím hodně česky lokalizovaných her je to co chceme (alespoň mi co nevládneme cizím jazykům natolik abychom rozhýbali hru), a při snaze generovat zisk (což má snad každý kdo provozuje nějakou firmu) není standardem klesat kvalitou, naopak zefektivnit výrobu v co nejlepší kvalitě, (aby se to prodávalo a zároveň nebyli velké náklady na výrobu) což splní tím že vyrábí vše najednou. Což zatím vypadá že je to tak... viz oznamování poslední dobou např. Pán prstenů (oznámen FFG - obratem info že hra v češtině je už naložená na lodi a jede do Evropy), Munchkin Dungeon (informace o lokalizaci dříve než se spustila kampaň na Kickstarteru), Noctiluca (Blackfire oznámena už v Prosinci 2018, Z-Man zveřejnil info a podobu hry až leden 2019)...

______________________
hráč a drobný sběratel
hlavní tvůrce Facebookové stránky POD VÍKEM

14.1.2019 19:08:56

asmode
Kukam teda na tie chystané novinky na 2019 a blackfire tam má samé seno :). Blackfire nikdy nevaril a nevarí podla mojej chuti, takze ja sa nemam coho bat. Ked sa tak zamyslim, ci mám doma od nich nieco, tak asi ani nie. A ked som aj mal, slo to z domu :). Dobre eura nerobia, dobre ameritrese s atmosferou co by ma bavili viac ako dva tyzdne tiez nie..Jedine co stalo za to, bola civka a ako dopadla?! Edit: mame 7divov duel :) tak aspon blackfire diky za to :)

14.1.2019 19:40:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Civka
Lokalizováním poslední expanze Civky by BF potěšil srdce mnoha hráčů :-) Navíc nová Civka není pro starou civku konkurencí, což prodejnost poslední expanze původní civky podpoří.

14.1.2019 20:18:30

Mitogar
No já jsem jenom rád, a doufám že ta hra bude stát za to. Je třeba počkat na více infa. Zatím mi to připadá jako kombinace Runebound 3rd edition a Panství hrůzy. Zatím těžko soudit, osobně mě grafická stránka až tak nezaujala, ale téma mám rád a troufnu si říct, že takových lidí se najde hodně. Tím pádem se asi nemusíme bát o případné expanze atd.... Každopádně nic to nemění na tom že Panství hrůzy tady stále nemá až takovou konkurenci :D a rád si počkám na expanzi/e. Máme za sebou 3 scénáře ze zákadu (+1 DLC z appky) a člověk to uplně nemusí hrát každý týden. Vyhovuje mi si to dávat třeba po měsíci. Člověk si aspoň ten zážitek hezky servíruje postupně a nezají se to...

14.1.2019 22:33:42

Asmodee
Tak na mě na YT vykouklo toto video:
https://www.youtube.com/watch?v=IMml7ucf-CE
Čas 7:10.
To že Asmodee vezme Rexhrám Timeline bylo jasné a dá se to pochopit. Ale jak zařídit ať se to prodává i v Tescu je super.
Odebereme polovinu karet a bouchnem to za přijatelných 250kč.
Samozřejmě se to objeví v Dráčíku,Bambuli a jiných hračkářstvích.
Už se těším jak třeba v Tescu vedle prezentace kondomů potkám při prezentaci Timeline , Sales representative ADC Blackfire Entertainment s.r.o.. :+)

20.11.2019 14:23:06

Vybíráme z Bazaru

Wonderland's War v české krabici
Wonderland's War v české krabici
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas