ALBI: Albi Game Day Family

Autor: 1a2a3a4 | 20.6.2021 | 8

Albi včera, 19. 6., v rámci YouTubového vysílání Albi Game Day Family oznámilo, co chystá na nejbližší rok pro rodinné hraní.

Stěžejním oznámením bylo, že se bude rozšířovat rodina her ze světa hry Karak.

Čeká nás nová samostatná karetní hra Karak: Goblin určená pro dva až čtyři hráče od osmi let. Jadna partie nám zabere půl hodinky. Ve hře v rolích hrdinů z původního Karaku půjdeme do Gobliní jeskyně, kde budeme likvidovat nestvůry za pomocí svého balíku karet (herní mechanika bude deckbuilding). Plánované datum vydání je červenec 2021.

Vychází malé rozšíření pro základní Karak s názvem Karak: Sidhar, Kirima a Elspeth toto rozšíření přináší do hry dva zbrusu nové hrdiny a ještě navíc hrdinku Elspeth, která se dříve dala sehnat samostatně jako promo postava. Již by mělo být k dispozici (vychází v den oznámení).

Dále nás čeká další kosmetická rozšíření pro Karak, kdy už vyšlo jedno s názvem Karak: Sada figurek které obsahovalo figuky postav ze základní hry no a nově budeme mít k dispozici i Karak – Sada figurek k rozšířením jedná se o sadu 8 figurek postav z rozšíření Karak: Regent a Karak: Sidhar, Kirima a Elspeth, kerými můžeme nahradit původní kartonové standees. Plánované datum vydání je říjen 2021

Tím se dostáváme k poslední novince ze světa Karaku která ponesenázev Karak 2 jedná se o pokračování původní hry Karak s o něco komplexnější, ale stále přístupnou, hratelností, ve kterém se dostaneme z katakomb hradu na „denní světlo“. Hra bude určená pro dva až pět hráčů od osmi let s herní dobou 45+ minut. Plánované datum vydání je Vánoce 2022.

Kromě Karaku nás ale čekají i další kousky.

Splašený kuře (v originále Funky Chicken) je bláznivá karetní hra, která se podobá hře Šťastný candát, s nímž pujde kombinovat. Úkolem bude opět se zbavit co nejrychlaji karet tím, že plníte úkoly na nich zadané a rozhodně se u nich více rozhýbete než ve zmíněném candátovi. Hru si zahrajete ve třech až šesti hráčích od sedmi let a jedna partie bude rychlovka kolem pěti minut. Také vychází zároveň s oznámením tedy 19. 6.

 

 

 

Taco, čapka, dort, dárek, pizza (v originále Taco Hat Cake Gift Pizza) je samostatná hra navazující na bláznivou karetní hru Taco, kočka, koza, sýr, pizza. Určená je pro dva až osm hráčů od osmi let na deset minut. Plánované datum vydání je říjen 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roll and write hra Railroad Ink dostane tři malá rozšížení která vždy obsahují 4 nové kostky. Samotná pravidla si pak budete moci stáhnout na stránkách Albi. Jedná se o rozšíření Obloha, Elektřina a Výstavba. V Obloze budete budovat letecké linky a operovat s počasím, v Elektřině napájet generátor a rozsvěcet pouliční osvětlení a ve výstavbě budete moci bourat, stavět a napravovat následky svých rozhodnutí. Plánované datum vydání je léto 2021

Similo: Strašidla (v originále Similo: Halloween) bude již šestá hra vydaná česky ze série Similo, které se všechny dají navzájem kombinovat. A mezi strašídly najdeme například ducha, Franksteinovo monstrum nebo vlkodlaka. Plánované datum vydání je Halloween 2021 (tedy 31. října).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vzhůru na palubu (v angličtině vyjde jako Ship Ahoy) je hra pro dva až čtyři hráče od šesti let na čtvrt hodinky. Jedná se o novinku Fréderica Moyersoena (autora hry Sabotér a mnohých dalších). Doporučený prostor pro hraní této hry je podlaha, jelikož zde není herní plán a se svými loděmi můžou hráči plout libovolně po prostoru. Atmosférou nás vezme mezi piráty, kteří se navzájem snaší potopit konkurenci výstřeli z děla. V základní hře najdeme i šest přídavných modulů. Plánované datum vydání je srpen/září 2021. 

Poslední oznámenou novinkou, kterou v Albi chystají je hra Parky (v originíle Parks) včetně rozšíření Parky: Po setmění (v originále Parks Expansion: Nightfall) hra je určená pro jednoho až pět hráčů od desíti let. V této rodiné hře se vypravíte na výlety po krásách amerických národních parků. V průběhu hry se budete snažit co nejefektivněji postupovat se svými turisty vpřed, abyste získali suroviny potřebné k návštěvě jednotlivých parků, reprezentovaných ilustrovanými kartami. Rozšíření pak přináší například další parky. Plánované datum vydání je podzim 2021.

 

 

Nakonec tu máme informaci o dotisku dvou her které si vyslouží i nový počeštěný název. Šampioni Jablečného království je nový název pro hru My Little Scythe a název Vesmír útočí! nahradí název Bossin' Space.

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Jsem velmi nadšený, když jsou na lokalizovaných hrách české názvy. I když si možná tyto hry nikdy nekoupím, tak to beru velmi pozitivně a dávám velký palec nahoru. Jen tak dál. :)

20.6.2021 20:24:14

No neříkám že mám něco proti českým názvům, taky se mi líbí. Ale pokud něco vyjde česky už s nepřeloženým názvem tak už bych to tak nechal. Pak se to plete a už mi to ani tak nezní. Jako například se mi nelíbí že po dlouhých letech přeložili zažitý název Ticket to Ride. A navíc u toho Scythu už ten název neodkazuje na “dospělácký” Scythe tak jak předtím.

21.6.2021 21:24:05

Já jsem též pro české názvy (pokud nejde přímo o IP jako Fallout/Doom/Warcraft) a naopqk chválím i za jízdenky. Jsou to hry, co člověk najde v obchodě s knihami a je to určené pro děti/rodiny. Věřím, že nemálo lidí podobmé hry mine v přesvědčení, že budou anglicky.

Tak ještě bych čekal, že Mindok převydá Písmeládu.

22.6.2021 23:18:24

Vybíráme z Bazaru

Dark Rituals + exp. The Cursed Fjord (Kickstarter)
Dark Rituals + exp. The Cursed Fjord (Kickstarter)
Akt. cena: 3990 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas