Zboduj město - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Molly Johnson
Robert Melvin
Shawn Stankewich
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Hra Zboduj město je pokračováním hry Zbodni salát a opět ji tvoří oboustranné karty: v tomto případě mají na jedné straně některý z pěti zdrojů (či žolíkový), který potom lze jednorázově využít na stavbu budovy, a na druhé straně právě jednu z budov; ty mohou poskytovat mj. trvalé zdroje nebo vítězné body. Hráč s největším počtem bodů se stane vítězem.

Příprava hry:

Hráči roztřídí karty dle jejich úrovně a od každé vytřídí určitý počet karet dle počtu hráčů. Poté tyto tři balíčky naskládají na sebe a utvoří tak doplňovací balíček, z nějž vyloží do tržiště, tj. mřížky 4×4 karet, 16 karet zdrojovou stranou vzhůru. Poblíž připraví bodovací žetony veřejných budov (v určitém počtu daném počtem hráčů). Každý hráč obdrží startovní kartu, již umístí před sebe.

Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích, každý si ve svém tahu dobere dvě z 16 vyložených karet, sousedící spolu vodorovně či svisle. Po výběru obou karet se na jejich místo ihned doplní karty nové, přičemž místo zdroje je nová karta položena stranou s budovou vzhůru a naopak. (Rovněž je možné dobrat si dvě vrchní karty z balíčku, a to jako karty zdroje.) Další hráčův postup se liší u karet zdroje a karet budovy:

  • Karta zdroje: hráč si kartu položí před sebe k okamžitému či pozdějšímu využití. Dobrání karty je zdarma.
  • Karta budovy: hráč kartu vyloží do svého města a zaplatí uvedené zdroje, čímž postaví příslušnou budovu. Každá taková karta poskytuje trvalý zdroj, popř. též vítězné body. Specifické jsou veřejné budovy, které neposkytují žádný zdroj, avšak po jejím postavení si hráč vezme jeden bodovací žeton, poskytující bodovací podmínku. Pro stavbu budovy lze využít trvalé zdroje i karty zdroje, ty však musí při platbě odhodit. Nemá-li hráč dostatek zdrojů na stavbu budovy, nemůže si vzít kartu budovy a tuto budovu postavit.

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy není možné doplnit tržiště do 16 karet, což nastane po 17 tazích, ať je počet hráčů jakýkoli. Hráči si poté spočítají body a je určen vítěz.

Autor: Ondřej Podavka

Mini a promo rozšíření (1)

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

World of Tanks: Rush
World of Tanks: Rush
Akt. cena: 205 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas