Watergate - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Capstone Games
Frosted Games
IELLO
Pegasus Spiele
White Goblin Games
YOKA Games
Autoři: Matthias Cramer
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Watergate oproti Studené válce a Úsvitu svobody

Chtěl bych se vás zeptat jaký máte pocit, když hrajete WG oproti SV nebo ÚS? Hrál jsem jak SV tak ÚS, ale hry mě tak deprimovaly, že už si je asi nezahraji. Je tedy Watergate na stejné feelingové vlně, kdy jste v depresi po každém tahu a je to taková krutopřísná přetahovaná? Úsvit svobody jsem dokonce měl, ale po pár partiích jsem ho radši poslal dál, protože mi to za ty nervy nestálo.

Díky všem, za vaše dojmy a pocity.
24.1.2021 16:56:55

PJ

Jacob
Za prvé musím předeslat, že Studenou válku hrajeme často a velice rádi. Právě to napětí nás baví a depresi určitě nepociťujeme, jinak bychom to nehráli.

Watergate moc nahráno zatím nemáme, ale ten pocit tam trochu je, ale rozhodně ne tak intenzivní. Na druhou stranu hra opravdu malá, takže se to dá v případě prohry rovnou otočit.

24.1.2021 18:32:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Je to neporovnatelné
1989 může být opravdu deprimující, obzvláště pokud hraješ za komunisty. Ve studené válce nic podobného nepociťuji, i když je teda fakt, že když ti v prvních kolech soupeř v rámci iniciativy sníží operační hodnotu karet a následně si svou operační hodnotu navýší, tobě neustále chodí do ruky bodovací karty, přestože v žádném regionu nemáš absolutně nárok bodovat, pak asi hra může pozlobit. Ale rozhodně méně, než u 1989, kde již samotný princip hry k tomu vede.

A Watergate? To je úplně jedno, jak se ti v dané hře vede. Po půl hodině je dohrané, můžete začít znovu a lépe. S pravidelným hraním jsme dokonce vyrovnali síly mezi Nixonem a novinářem (ze začátku Nixon neskutečně válel)... Hru rozhodně doporučuji, byť počítej s tím, že časem se určitě ohraje. Tak ale chystá se nové rozšíření, že;-)

Já sám to mám tak, že Watergate a 1989 jsem prodal (mám stále k dispozici ve skupině) a nechal si jen Studenou válku, kterou považuji za geniální hru.

24.1.2021 19:30:17

PJ, saiwer
Díky za komentáře. Zkusím najít někoho s kým bych si to mohl zahrát a uvidím. Třeba s odstupem času se mi možná taková přetahovaná bude líbit, kdo ví... Ale vzpomínku na ultra depresivní zážitek z 1989 mám už na celý život :D

24.1.2021 20:46:43

PJ

Jacob
Zahrát si to je vůbec nejlepší. Je to moc fajn dvojkovka.

1989 jsem nehrál, ale zažil. Mělo to i své depresivní stránky...

24.1.2021 21:59:45

Vybíráme z Bazaru

Dobyvatelé jednotek pozornosti
Dobyvatelé jednotek pozornosti
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas