Via Magica - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy, Abstraktní
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Paolo Mori
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Drazí studenti, vítejte u závěrečné zkoušky z krystalizace! Pochytejte rarášky, zachyťte jejich energii do magických krystalů a otevřete portály. Využívejte jejich schopnosti, kombinujte je a vstupte do kouzelné přepravní sítě Via Magica. Nezapomeňte ovšem na záložní plán pro případ, že se vám nepodaří chytit kýženého raráška! A hlavně neztrácejte čas, zkouška totiž skončí ve chvíli, kdy první student otevře sedmý portál!

Ve hře VIA MAGICA se hráči ocitají v roli studentů krystalizace. Jejich cílem je chytit různé rarášky a získat jejich energii do magických krystalů. Poté mohou tyto krystaly umístit na portály a otevřít je. Hráči musí využít strategii a štěstí, aby získali co nejvíce vítězných bodů a stali se vítězem hry.

Příprava hry:

Před začátkem hry se připraví balíček portálů, který obsahuje karty s různými portály. Každý hráč dostane svůj portál, na který bude umisťovat krystaly, a zásobu krystalů odpovídajících raráškům. Do sáčku se umístí žetony s rarášky různých typů.

Průběh hry:

Hráči postupně vybírají žetony s rarášky ze sáčku a oznamují, o jakého raráška se jedná. Poté mohou umístit krystal na odpovídající políčko na svém portálu. Cílem je zkrystalizovat všechny rarášky na jednom portálu a otevřít ho. Otevřením portálu hráči získávají vítězné body a mohou využít efekty portálu, které jim pomáhají získat více bodů nebo otevřít další portály. Hra pokračuje, dokud první hráč neotevře sedmý portál.

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy jeden hráč otevře sedm portálů. Pokud více hráčů otevře portály ve stejném tahu, každý hráč provede příslušné kroky a získá body podle otevřených portálů..

Autor: Zanty

Vybíráme z Bazaru

Gizmos
Gizmos
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 5 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas