Velká pětka - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: MNKY
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

V deštivé africké savaně, kde se každý rok mísí období dešťů a sucho, se odehrává jedinečná dobrodružná cesta. Cesta, na kterou se vydáváte, je však náročná a plná nečekaných překážek. Na okraji tohoto divokého terénu se nachází safari park v Africe, jehož průvodci se snaží splnit jediný cíl: umožnit návštěvníkům, kteří touží spatřit Velkou pětku – slona, lva, nosorožce, buvola a levharta, aby tyto vzácné tvory zahlédli. Na této výpravě se stanete jedním z těchto průvodců, kteří vedou safari vozy a riskují, aby přivedli turisty blíže k těmto ohromujícím zvířatům.

Ve Velké pětce jste zkušení průvodci, kteří se snaží uspokojit touhy návštěvníků a umožnit jim spatřit krásu africké divočiny. Vaším cílem je doprovodit turisty tak, aby mohli pozorovat Velkou pětku, ale cesta je plná nástrah. Musíte se vyrovnat s nepředvídatelným počasím, poruchami vozů, nedostatkem paliva a potravin a mnoha dalšími obtížemi. Každý z průvodců má svou specializaci a musíte se navzájem podporovat a spolupracovat, abyste uspěli.

Příprava hry:

Hra začíná v okamžiku, kdy turisté dorazí do safari parku v Africe na svou poslední cestu. Hráči se rozmístí po herním plánu a určí, kde se nachází jejich safari vozy. K dispozici jsou také Big Five tokeny, které symbolizují zvířata, která je třeba spatřit. Na hrací desce jsou umístěny různé prvky terénu, jako jsou řeky, kopce, lesy a vodní nádrže, které budou hrát důležitou roli během hry. Hra začíná poté, co je hrací plán kompletně připraven.

Průběh hry:

Hráči se střídají ve svých tazích a začínají každý tah tím, že vyberou kartu události, která ovlivní dění hry. Následně mají možnost provádět akce, které zahrnují pohyb, hledání zvířat, doplňování paliva a potravin, opravy vozů a další aktivity. Hra je dynamická a neustále se mění v závislosti na tom, jak se karty událostí otočí a jak hráči spolupracují.

Konec hry:

Hra končí, když všichni hráči dokážou najít a zahlédnout všechna zvířata Velké pětky, nebo když dojde k některé z proher, jako je nedostatek paliva nebo potravin. Vítězové jsou ti hráči, kteří dokážou splnit svůj cíl a umožnit návštěvníkům unikátní zážitek ze safari.

Autor: Zanty

Vybíráme z Bazaru

Insert - Agricola (Základná hra + 2 rozšírenia)
Insert - Agricola (Základná hra + 2 rozšírenia)
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas