Ucho - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 4 - 12
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: karetní hra, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Dino Toys
Autoři: Leona Pospíšilová
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Svět neslyšících je specifické prostředí, ve kterém žijí lidé s hluchotou. Hlavním rysem tohoto světa je absence sluchu, což ovlivňuje jejich komunikaci, vnímání světa a interakci s ostatními. Neslyšící lidé se často spoléhají na vizuální prostředky, jako je posunování rukou, gesta, mimika a znakový jazyk, který je pro ně primárním způsobem komunikace.

V mnoha zemích existují školy a instituce zaměřené na vzdělávání neslyšících, kde se klade důraz na vizuální vzdělávání a komunikaci. Neslyšící lidé také využívají technologie, jako jsou textové zprávy, e-mail nebo videohovory s titulky, aby mohli komunikovat se svými rodinami, přáteli a kolegy.

Ucho je zábavná a interaktivní hra, která vás zavede do světa neslyšících. Ponořte se do jejich perspektivy a představte si, jaké to je, když nemůžete slyšet. Ve hře budete využívat své oči, rty a ruce jako hlavní prostředky komunikace, stejně jako neslyšící.

Příprava hry:

Abyste mohli začít hrát, rozložte herní plán a připravte si všechny potřebné komponenty. Každý tým dostane barevné figurky odpovídající počtu hráčů. Potřebovat budete také přesýpací hodiny a kartičky s obrázky a slovy pro odezírání. Kartičky rozdělte do tří balíčků podle druhu a umístěte je na herním plánu na správná místa, která odpovídají obrázkům na rubu kartiček.

Průběh hry:

Pokud se figurka hráče nachází na fialovém políčku s obrázkem ruky, týmy se dohodnou, zda budou předvádět jednodušší nebo složitější znakový jazyk. Pokud se rozhodne pro jednodušší znak, hráč vezme světle fialovou kartu se symbolem +2. Pokud se rozhodne pro složitější znak, hráč vezme tmavě fialovou kartu se symbolem +3. Obrázek na kartě nesmí ukazovat ostatním členům týmu. Poté se otočí přesýpací hodiny a hráč má třicet vteřin na to, aby předvedl zadaný znak. Během tohoto kola se nesmí mluvit ani používat slovní komunikaci.

Cílem hry je správně odezírat slova, která jsou napsána na kartičkách. Na kartičkách jsou návodné obrázky znaků a stručný popis pohybu rukou. Hráči mají za úkol ukázat pouze to, co je na kartičce znázorněno a popsáno, bez přidávání složitých kombinací nebo vlastních gest. Hra se nesnaží pouze o to, aby uhodli správnou odpověď, ale také seznámit hráče se základy znakového jazyka. Po každém kole si mohou hráči opakovat znaky, aby si je lépe zapamatovali.

Pokud zbytek týmu uhodne znak správně do 30 vteřin, hráč se posune se svou figurkou.

Během hry se dostanete ke barevným políčkům s obrázkem úst. Na těchto políčkách vás čeká fáze odezírání, která přidává další prvky do hry.

Konec hry:

Hra končí, když jeden z týmů s figurkou dorazí na políčko CÍL.

Autor: Zanty

Vybíráme z Bazaru

Sagrada (CZ)
Sagrada (CZ)
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas