Trio - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 6 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: REXhry
Cocktail Games
Underdog Games
Autoři: Kaya Miyano
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Nana, v pozdějším vydání Trio, je abstraktní karetní hra s prvky set colletion a paměťové hry. Tvoří ji 36 karet o hodnotách 1‒12, od každé po třech kartách. Hráči se během hry snaží získávat trojice karet téže hodnoty.
Původní vydání hry se od druhého liší kromě názvu a grafiky také počtem hráčů a některými pravidly včetně nové týmové varianty pro 4 či 6 hráčů. Níže je hra popsána ve své upravené podobě vydané pod názvem Trio

Příprava hry:

Podle počtu hráčů obdrží každý hráč na ruku určitý počet karet (které si seřadí od nejvyšší po nejvyšší) a zbylé karty se rozloží lícem dolů na herní plochu podobně jako v Pexesu. Poté se hráči rozhodnou, zda budou hru hrát v jednoduchém, nebo ostrém módu (liší se pouze v podmínkách konce hry).

Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích, v každém hráči odhalí jednu kartu, a to buď z karet na stole, anebo od některého z hráčů (včetně sebe); v druhém případě se ovšem musí jednat buď o nejnižší, nebo nejvyšší z karet v ruce. Poté kterýmkoli z popsaných způsobů odhalí také druhou kartu, a pokud mají obě odhalené karty stejnou hodnotu, ještě i třetí kartu. Mají-li všechny tři karty stejnou hodnotu, hráč si celou trojici vezme k sobě a položí ji před sebe lícem vzhůru. V opačném případě se odhalené karty otočí zpět lícem dolů, resp. vrátí hráči na ruku. 
Poté hráčův tah končí a na řadu přichází další hráč.

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy některý z hráčů splní jednu z následujících podmínek:
•    zisk tří trojic karet stejné hodnoty (jednoduchý mód);
•    zisk dvou trojic karet, jejichž hodnoty mají součet 7 nebo mezi jejichž hodnotami je rozdíl 7 (ostrý mód);
•    zisk trojice karet o hodnotě 7 (jednoduchý i ostrý mód).

Týmová varianta hry:
Při přípravě hry jsou všechny karty beze zbytku rozdány hráčům (dostanou tak po 9, resp. 6 kartách). Ti si poté mohou vyměnit jednu kartu s některým ze spoluhráčů. Hra probíhá obvyklým způsobem s tím rozdílem, že odhalovány jsou pouze karty z ruky; navíc vždy, když některý tým získá trojici karet, druhý tým, resp. ostatní týmy mohou provést jednu výměnu karet. Podmínky konce hry jsou stejné jako ve standardní hře.

Autor: Ondřej Podavka

Další názvy této společenské hry

  • nana

Vybíráme z Bazaru

SOS Titanic v anglictine - verze z 2022
SOS Titanic v anglictine - verze z 2022
Akt. cena: 60 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas