Too Many Bones - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Fox in the Box
Chip Theory Games
Autoři: Adam Carlson
Josh J. Carlson
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

TMB nebo Elder scrolls?

Ahoj zkušeným TMB. Chci podpořit FIB a zakoupit hru. Nemám zkušenost s tímto typem her. Nechci ale jít do obou. Buď TMB nebo Elder. Zkoukl jsem nějaká videa. 

TMB mi přijde méně rozsáhlé. Elder je mi bližší z důvodu PC předlohy - které jsem moc nenahrál. DO čeho naskočit?

Podotýkám že to nedám ani jedno v AJ.

zajímají mě Vaše názory, rozdíly atp.

Jsem spíše eurohráč, mám rád taktické hry. Systém TMB mi připomíná MOBA hry. Tedy budování buildu hrdinů tak abych z toho vytáhl co nejvíc a hraní do hloubky, zkoušení variant a kombinací buildů. Synergie mezi schopnostmi a hrdiny.


Díky

20.12.2023 12:28:34

Těžko ti to někdo zodpoví a porovná když Elder Scrolls ještě nevyšlo a tudíž ho lidi nemají nahraný. Too Many Bones naopak je už léta prověřená a kvalitní hra. Toho obsahu má právě že hodně a pokud kampaň i nás klapne budou časem vycházet i další…

20.12.2023 14:05:27

Popravdě pokud se cítíš jako eurohráč nepořizuj si ani jednu. Obojí jsou kostkové hry.

20.12.2023 14:49:37

@GeneralX pokud bude TMB úspěšný tak možná vyjde další obsah ale určitě ne všechno. Pro kompletisty bych šel rovnou do anglické verze. 

20.12.2023 14:52:49

@Dejavu tohle je dost predčasná diskuze. Liška vždy vydává co se dá, v tomhle jsem optimista. Hlavní je aby se podařilo hry od Chip Theory Games vůbec etablovat na našem trhu, takže rozhodně podporuju české vydání.

20.12.2023 15:41:43

@GeneralX hry od Chip theory se etablují už když vyjde Elder Scrolls. Proč si myslím že Too Many Bones nevyjde v kompletu? Protože cena (komplet 1100 usd) a to malé množtví hráčů kteří hrají do hloubky to nezachrání. Obecně platí, že rozšíření se dotiskává cca ⅓ printu základní hry. Kdyby okamžitě vystřelil základ na 1000 kusů tak bych možná věřil že se v průběhu času dotiskne poslední sada rozšíření k TMB po 300 kusech a bude to komplet. Zatím to optimisticky vypadá že základu bude lehce pod 400 s tím že David nejspíš vytiskne 500 protože nastavených 350 je pravděpodobně break even, kdy projekt bude na nule.

20.12.2023 16:01:03

No zatím my nikdo moc neodpověděl. Osobně zatím jsem více přikloněn TES, jelikož je tam nějaký příběh a úkoly.

Systém vylepšování je trochu jiný. Za 6000 je zde se stretchgoaly trochu více obsahu.

Ano jsem eurohráč, na druhou stranu systém kostek je zde unikátní a není to dicefest. Jak jsem pochopil.

21.12.2023 13:40:19

@5forPeanut Pokud máš rád lore TES, a pokud chceš v té hře více příběhu, tak ano, jdi spíše do TES. TMB se bude dát určitě koupit i potom. Ideálně počkat až jak tě chytne TES, a TMB si zkusit s někým, kdo ho bude mít.

Porovnat nikdo moc nemůže, protože TES tu nikdo nehrál. Ano jsou videa, ano jsou pravidla v nějaké verzi, ale bohužel pokud si pročteš diskuzi k TMB, zjistíš, že je tam pár lidí, kterým z videa TMB přišlo nudné, ale po zahrání byli nadšení (pro hnidopichy, ano samozřejmě to není případ všech, možná ani většiny, jen předestírám, že takové lidé jsou). Popravdě jsem zatím u žádného TES videa taky nevydržel koukat na celek, protože mi to z toho videa přijde nic moc…ale to mi přišlo i TMB a burncycle, a jak ty hry teď žeru :D

Kostkovaná to bude hodně, prakticky vše se řeší kostkama. Nejmíň kostkovaná hra od Chiptheory je Cloudspire. Tady to bude někde mezi TMB a Hoplomachus.

21.12.2023 14:52:13

No popravde co jsem zatim videl, tak TES a TMB jsou dosti odlisne hry. V TES bude system cooldownu, kdy se ti kostky budou vracet postupne a az pak je budes moci vyuzit, do cooldownu pridavas i “plavelici” kostky unavy. U TMB mas nektere kostky k dispozici jen jednou za tah a utocne muzes hazet v kazdem kole v max poctu. Dale u TMB mas presne definovanou postavu a musis se s ni naucit hrat. U TES si postavu budes tvorit a upravovat ji svemu stylu. TMB je jedno vecerni hra, zalozena na taktickem boji na planku 4x4. TES je koncipovana jako 3 vecerova hra, kdy v 1. sezeni hrajes pribeh guildy a zbyle dve uz pupujes po jedne casi tamrielu a plnis stretnuti primo na mape. Ano TED bude mnohem variabilnejsi, ale TMB je zase vetsi vyzva pochopit a spravne zahrat vybranou postavu. No a zaverem - Ja jdu do obou. V TMB od lisky do All in a v TES gameplay bundle + premiove health chipy.

21.12.2023 23:29:56

Vybíráme z Bazaru

 Concordia + Concordia: Balearica / Cyprus
Concordia + Concordia: Balearica / Cyprus
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas