Too Many Bones - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Fox in the Box
Chip Theory Games
Autoři: Adam Carlson
Josh J. Carlson
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Srovnani s Euthii

Ahoj, byl by zde nekdo fundovany, kdo by dokazal porovnat tyto 2 hry, nebo je pripadne srovnani docela mimo?

21.10.2023 13:05:41

ahoj

 

euthii mam, tuto hru ne, nicmene ji chci a urcite pujdu do te od lisky. Ale myslim, dle toho co vim o teto hre, ze maji spolecne jen to ze se v techto hrach pouzivaji kostky. absolutne me nenapada zadna jina podobnost. treba to nekdo vyvrati, ale myslim ze staci podivat se na fotky tech her jak vypadaji na stole eventualne se podivat na nejaky gameplay.

21.10.2023 17:39:45

Jsou to 2 naprosto rozdílné hry a ani ty kostky nemají úpně společné (krom toho že v soubojích se s nim hází), zatímco Euthie je taková skoro klasika - chodíš po mapě, vybavuješ si hrdinu (dáváš mu různé vybavbení na desku hráče) a na té mapě dochází ke střetnutím, zatím co v TMB nemáš žádnou mapu, jen si vytáhneš kartu události a přečteš si co se stalo, jdeš od souboje k souboji (ty probíhají na desce 4x4 pole), mezi souboji  si vylepšuješ hrdinu právě pomocí pomocí kostek, kostky jsou zde dovednosti ale i třeba vybavení, do určitého počtu kol pak musíš porazit hlavního bosse (tyrana). Jo a ještě v Euthii hraješ primárně sám za sebe a kdo splní daný scénář první vyhrává (jsou i kooperativní scénáře) tak TMB je plně kooperativní. Je to hodně hrubý popis, ale snad jsem vypíchl to nejdůležitější

21.10.2023 18:35:47

Euthii jsem hrál pouze jednou, ale pokusím se. V TMB je pouze coop, není zde versus. V TMB není žádné putování po mapě a sbírání surovin, nejsou zde žádné suroviny. 

V TMB si na začátku hry vyberete proti jakému bossovi chcete nakonec bojovat. Ten vám určí kolik máte na to dní, zamícháte tolik karet setkání jako určuje boss, a pak je průběh snadný. Na začátku každého dne otočíte novou kartu udalosti, ta vám někdy na výběr a někdy ne co chcete dělat. Někdy se bojuje, někdy nemusí, někdy je tam nějaká vtipná minihra. Pokud se vám podaří vyhrát boj nebo splnit podmínky, tak za to něco dostanete. Skill point, aby jste mohli levelovat, nebo nějaké vybavení nebo truhlu. Pak se můžete vyléčit, zkusit vypáčit zamčenou truhlu pokud nějakou máte, nebo se zkusíte mrknout jaká potvora na vás čeká v dalším boji. Každý další den je ale boj těžší, protože to kolikátý je den ovlivňuje kolik a jak silné potvory proti vám jdou.  

V TMB je důraz kladen právě na levelovani postavy (je tam vice skillů a možností vývoje  postavy), a pak hlavně na taktický boj. 

Euthie má díky tomu pohybu po mapě víc rozhodnutí o tom kam půjdu abych něco udělal, to v TMB není, co se bude dít se dá ovlivnit mnohem méně? Ale boj je v TMB mnohem propracovanější, a je to hlavní náplň hry. TMB nemá různé scénáře, hru ovlivňuje vybraný boss a hrdinové. 

21.10.2023 18:49:08

Vybíráme z Bazaru

Marvel united Sinister six
Marvel united Sinister six
Akt. cena: 1700 Kč
Končí za: 19 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas