Tide of Iron - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: 1A Games
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Ubik
Autoři: Corey Konieczka
Christian T. Petersen
John Goodenough
Rok vydání: 2007
Sdílej: Facebook

Oheň a síra na nepřátele Reichu...

Autor: laredo | 5 hodin 0 minut | 2.7.2011 | 3

Hra: Tide of Iron

Hráči: laredo, soltoon

Vyzkoušení Konieczkova scénáře Fire and brimstone z knihy Designer series 1.

Sešli jsme se v komorním prostředí Soltoonovy chatičky, nedaleko jeho bydliště. Jako tradičně se boj odehrával na 3D mapě, tj. klasické mapové dílce doplněné o rekvizity terénu - polystyrenové bloky představující kopce a kuželovité obarvené stromy ze "ztuhlé" vaty.

Scénář se odehrával na 2 oddělených mapách. Na jedné mapě Němci chránili "3 děla" tj. dostupnost 3 karet Dělostřelectva, které mohly střílet jen na 2. mapu. Na oné 2. mapě měli Amíci za úkol obsadit 4 různé budovy držené od začátku Němci. Soltoon si chtěl pilovat útoky, takže já jsem hájil barvy wehrmachtu.

Zpočátku nám oběma stejně nepřály kostky, ale pak se to začalo lepšit. Já vsadil na získání iniciativy, kterou jsem si udržel až do konce scénáře, abych stíhal tapovat americkou záplavu pěchoty přes dělostřelecké karty a minomety. Soltoon investoval vše do nákupu posil - dokonce si koupil 2x battalion reinforcement  - a to prosím včetně náklaďáků, které díky tomu, že byly na hexu s cestou, mu doručily posily v dalším kole rovnou až k cílovým budovám. Corey, Corey, takhle se nevybírají hexy pro posily.

Bohužel na mapě s děly jsem s omezenými silami mohl Amíky (včetně 1 shermanu) jen zdržovat a v předposledním kole jsem tam přišel o poslední jednotku, ale na tom výhra nezáležela.

Na druhé mapě Soltoon během hry dokoupil celkem 8 čet včetně asi 4 náklaďáků, které spolu s jeho počátečními 8 jednotkami oproti mým 5 představovaly poměrně značnou přesilu. Sázel jsem na zamykání soupeře a v posledních kolech na přebíhání a blokování budov svými jednotkami, nakonec jen 2 četami s minometčíky, kteří přežili až do posledního kola. Bohužel samotní minometčíci už nedokázaly nápor amerických kobylek zastavit a padli při obraně poslední neobsazené budovy v posledním kole.

In memoriam obdržely obě tyto jednotky post mortem Želený kříž spolu s další jednotkou německých plamenometčíků, jejichž odvážná (třebaže sebevražedná) zteč dokázala zlikvidovat dvě americké čety s kulometčíky schovávající se v lese nedaleko jedné bráněné budovy.

Verlust heil!

Odehráno v: Ústí nad Orlicí (Okres: Ústí nad Orlicí)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Fury of Dracula EN
Fury of Dracula EN
Akt. cena: 599 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas