Spoj 5 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Carl Brière
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

ORANŽOVÁ + TMA = pomeranč v tunelu

Spoj 5 je slovní asociační hra, ve které se hráči během časového limitu tří minut pokouší vymyslet deset slov postupným kombinováním dvou z celkem pěti dostupných témat.

Příprava hry:

Pro každou barvu z celkových pěti se náhodně zvolí právě jedna kostka; každé kostce se přidělí určená šablona, která se otočí náhodně zvolenou stranou vzhůru. Každý hráč si vezme list z poznámkového bloku a psaní náčiní.

Průběh hry:

Hodí se kostkami, které se dle symbolů roztřídí do odpovídajících šablon - každá kostka nyní určuje jedno z pěti slov. Spustí se tříminutový odpočet, během kterého se hráči pokouší vymyslet a zaznamenat do svých listů deset slov či slovních spojení vzniklých propojením každé možné dvojice slov určených kostkami (propojením dvojice VODA a MASOŽRAVÝ může být např. slovo "žralok").

Po ukončení časomíry si hráči porovnávají zapsané odpovědi. Aby odpověď byla platná a uznaná, je nutný souhlas nadpoloviční většiny hráčů. Uznané odpovědi mají hodnotu bodu; pokud má stejnou (uznanou) odpověď vícero hráčů, inkasují za ni po dvou bodech.

Po zapsání bodů končí kolo a opět se hodí kostkami, které určí novou pětici slov pro kolo následující.

Konec hry:

Hra končí po uplynutí a vyhodnocení tří kol. Vítězí hráč s celkovým nejvyšším součtem bodů (v případě shody rozhoduje počet slov s dvojitou bodovou hodnotou).

Autor: PJ

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Svět Divů + promo
Svět Divů + promo
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas