Splendor - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Renesance
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Marc André
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy?

Ahojte. Prosím, podělte se o dojmy. Hra je vysoko v BGG žebříčku, ale přijde mi, že není nijak zvláštní. Díky moc. Jistě by mě zajímala zábavnost a hratelnost v různém počtu hráčů.
6.8.2015 10:29:55

stana
Kouzlo Splendoru je v tom, že rychle vysvětlíš pravidla, která jsou jednoduchá a hra pak netrvá dlouho - většinou kolem půl hodiny. Má hezké komponenty a dá se tam jistým způsobem taktizovat i plánovat trochu dopředu. Je tam rozumný vliv náhody, veškeré informace jsou otevřené (maximálně můžeš zapomenout, co si kdo vzal za karty na ruku, ale zas tolik se jich většinou nebere). Pro mě jeden z nejoblíbenějších fillerů poslední doby a vůbec.

6.8.2015 11:50:53

to kew
Jak to vidíš se 2, 3, 4 hráči? Díky.

6.8.2015 13:31:07

ruy

by som
povedal ze pri hre vo 2 je vacsi priestor pre nejake planovanie co pri hre viac hracov sa viacmenej vari z toho co prave je volne

ale rychlovecka je to inak fit :)

6.8.2015 14:05:54

vidím to podobně
jako ruy.

A každopádně hratelné ve všech počtech.

6.8.2015 14:17:01

Dojem
Měl jsem možnost hru vyzkoušet ve dvou hráčích (v herně).

Moje dojmy:

Zpracováním je velmi pěkná. Krásné obrázky na kartách, moc pěkné žetony.
Ohledně hratelnosti mám opravdu velké pochybnosti, jestli je ta hra dobrá. Obávám se totiž, že mne zaujala pouze hezkým zpracováním (mohl jsem štosovat žetony (tvrdé a hezčí než pokrové), vytvářet sloupečky bonusů/kamenů na kartách). Zatím jsem tuto teorii netestoval.

Můj osobní názor je, že pokud by mne hra v horším zpracování nebavila, tak vlastně jde jen o to grafické pozlátko a hra (princip, herní mechanismy) za moc nestojí.



3.8.2016 19:22:35

:)
Máme splendor radi. Je to jednoduché, vytiahneme to keď chceme niečo kratšie a je to dobrá voľba keď príde návšteva(nehráči). Hrali sme v to v každom počte a je to dobré.

3.8.2016 21:06:05

splendor
BGG rebríčky by som neriešil, už vôbec nie boardgame rank. Splendor je veľmi jednoduchá celkom zábavná záležitosť, kde pravidlá vysvetlíš do 1 minúty a zahráš do ďalších 29. Po 10 hrách prestane baviť, lebo už nemá čo ponúknuť a človek nemá v nej čo objavovať. Určite to nie je nič sofistikované ani prevratné, na trhu je mnoho podobne zábavných hier, ktoré sa dajú kúpiť aj za polovičnú cenu. Mimochodom, cena je psycho. Ja by som to dal na úroveň 15€ max. prípadne Malej veľkej galaxie.

4.8.2016 08:52:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Splendor
Dnes jsem měl možnost si tuto hru zahrát s přítelkyní v herně.
Hra je jednoduchá na vysvětlení a herní doba je tak dvacet minut.
Hra nevypadá špatně, řekl bych i hezky.
Hratelnost je solidní, vše odsejpá.
Jenže. Počáteční nadšení přešlo v něco. A to něco je znovuhratelnost.
Dali jsme dvě hry a mám pocit, že za tak vysokou cenu, za jakou Splendor stojí, by se ta hra měla dostat se na stůl častěji. Sice mě ty dvě hry bavily, ale nenadchly. A určitě by se na stůl neobjevila tak často. Možná jako rychlovka pro návštěvu.
Hra mě připomněla skládání karet u kanasty.
Pro mě docela nuda. Zkusím jí v budoucnu dát ještě šanci, ale kupovat ji asi nebudu.

4.3.2017 17:15:23

flipper
U nás v klubu je na stole celkem často, výhoda je hlavně v tom, že ho rychle vysvětlíš, takže ho často používáme jako vstupní hru pro nově příchozí. Ale i ostřílení harcovníci po něm sáhnou, když čekají, než jim dohraje spoluhráč pro další hru.
Není to hra na celý večer (ale to pro mě žádný filler), ale já ji rozhodně za žádnou nudu ani odpad nepovažuju. A znovuhratelnost je výborná, jen prostě ta hra pořád funguje na stejném jednoduchém principu ;)

4.3.2017 18:40:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Můj dojem
Mám rád složitější hry se spoustou možností a strategií. Splendor je pravý opak, jednoduchý, tváří se, že se v něm nedá nic moc velkého vymyslet. Ale i přes to je to výborná hra, kterou si rád zahraji. Je to první modernější hra, kterou jsem vybral jako vhodnou pro naučení moji mamky a myslím, že splnila co se čekalo. Prostě tahle hra nemůže urazit ve chvíli, kdy chcete něco jednoduššího, rychlejšího a přes to sakra zábavného.

4.3.2017 19:52:57

znovuhratelnost
Otázkou je nakolik se podaří hráčům do hry proniknout. Díky tomu, že spoustu informací víte dopředu se dá dobře plánovat.
Když to řeknu jednoduše pokud jen berete kameny a případně kupujete to na co máte tak znovuhratelnost nebude nic moc. Pokud, ale začnete počítat co potřebujete na vítězství a zároveň co potřebujou soupeři otevře se vám novej lvl.
-braní karet, které sice nechcete, ale nemůžete je nechat soupeři neboť by mu spolu s tím co již je na stole daly velkou výhodu.
-zadržování žetonů jež jsou klíčové pro stavbu vyložené nabídky. Donutíte tak soupeře k tomu aby si braly na ruku karty, které pro ně nemusí být nic moc, nebo jim minimálně budou blokovat ruku.

Jak se tohle naučíte a spojíte to s plánem na dosažení konkrétních karet, zvedne se znovuhratelnost. Též si zlepšíte rychlost a postřeh v kombinování a plánování. To se pak velmi hodí do složitějších her, kde už počítáte komba pravděpodobností.
Samozřejmě se nesmí přemýšlet nějak dlouho. Tím by se zábava hodně snížila, hlavně ve více hráčích. Navíc přirozenej učící efekt rychlosti a postřehu myšlení by se tím ztratil.

Jinak jak zde mnozí podotkli hra je velmi rychlá, skladná na cesty (pakl karet a štos žetonů se dá hodit do nějakého miniboxu) a neskutečně jednoduchá na pravidla. Též grafické zpracování je pěkné.

6.5.2017 22:25:59

Vybíráme z Bazaru

Warhammer 40k Dice Masters a rozsireni
Warhammer 40k Dice Masters a rozsireni
Akt. cena: 1450 Kč
Končí za: 12 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas