Sky Team - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Luc Rémond
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Sólo

Pokukuji po této hře, ale měl bych to vyloženě na sólo. Oficiální sólo k tomu není. Je to sice kooperativní hra, ale jsou tam skryté informace, takže klasicky za dvě postavy najednou to hrát nelze.
Na BGG jsem našel několik sólo variant, dokonce tam bylo i hlasování, která z nich je nejlepší, akorát už to nemůžu dohledat. Vyhrála varianta, kde já hodím všechny 4 kostky, jednu umístím, pak hodím dvě kostky za druhého hráče a jednu z nich umístím a druhou myslím nechám do dalšího tahu (zas tak podrobně jsem to nestudoval). Na druhém místě byla podobná varianta, kde za druhého hráče házíte pouze jednu kostku. 
Dál jsem tam našel i nějakou variantu s kartami, kde je nutné si vytisknout karty a podle symbolů na nich dělá druhý hráč akce. To bych asi  úplně zavrhnul, zbytečně komplikované.
Zkoušel to někdo sólo a jaké to je? Je to pak hratelné i na obtížnější scénáře?
Jak jsem četl diskuzi na BGG, tak v sólu se nehraje na jakousi mentální komunikaci mezi spoluhráči, ale na push you luck. Ale i tak to nemusí být špatné :o)

25.3.2024 11:48:26

Já bych teda navrhoval, pokud chceš solo hru s házením a umísťováním kostek, které budou podle hodnoty spouštět různé efekty, tak bych sáhl po #Nebe v plamenech.

25.3.2024 13:28:21

Hrál jsem to několikrát solo a baví mě to to. Nemůžu srovnávat hru více hráčů, ale výzva to je. 

Hráč A hodí 4 kostky a umístí jednu. Hráč B hodí jednu kostku a umístí ji. Hráč A umístí druhou kostku, hráč B hodí jednu kostku a umístí atd. Žeton přehození umožňuje přehodit libovolné aktuálně hozené kostky. 

25.3.2024 19:51:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Asi to jde, četl jsem pár těch variant na BGG. Líbilo se mi např. že napřed umístíš 4 kostky 1. hráče a pak teprve hodíš kostky 2. hráče. Vytratí se tím spousta důležitých principů hry, ale vzniknou zase nová dilemata a strategie. Každopádně přijde mi zrovna u takovéhle hry škoda nevyužívat její hlavní a plnej potenciál.

Na solo je super třeba Mini Rogue nebo Under Falling Skies.

26.3.2024 22:28:31

Charitativní aukce

Velká kniha strašlivých čar - dobročinná aukce
Velká kniha strašlivých čar - dobročinná aukce
Akt. cena: 1350
Končí za: 2 dny

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Bestie - KS (The Even More All-In Pledge) - CZE
Bestie - KS (The Even More All-In Pledge) - CZE
Akt. cena: 2849 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas