Shamans - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Fantasy, Horror, Abstraktní
Herní kategorie: desková hra, karetní hra, kooperativní, intriky, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Cédrick Chaboussit
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dříve rituál nebo posun figurky?

Pokud šaman použije kartu jiné barvy, aby dokončil svět s dýkou… Která akce se vyhodnotí dříve - posune se dřevěná figurka blíže k zatmění nebo se provede rituál?

U obou je totiž v pravidlech napsáno, OKAMŽITĚ. Stalo se nám totiž, že šaman použil kartu jiné barvy, aby zabil rituálem stín, jenže dřevěná figurka byla na předposledním políčku a tak jsem nevěděli, jestli vyhrál stín nebo šamani. Díky za odpověď :)

26.9.2021 23:01:12

Nejdříve se hýbe ukazatelem stínu a zároveň se vyhodnotí, zda už není konec hry. Teprve poté se provede rituál. Zvrácení situace je možné pouze použitím žetonu portálu - ten lze použít naprosto kdykoliv.

Ve vašem případě tedy již rituál neproběhne.

Taky jsem si nebyl úplně jistý, ale BGG pomohl (potvrzuje to tam přímo autor) - nicméně, když teď koukám do pravidel, tak to z nich celkem jasně vyplývá.

27.9.2021 01:19:11 | Upraveno autorem (porovnej)

Aaa, díky moc :) Tak jsme to zahráli dobře. A ještě pls - dříve se uzavírá svět nebo provádí rituál tohoto světa? Pokud je poslední svět s dýkou k uzavření a je možnost někoho zabít - je konec hry ihned po složení všech karet světa nebo se předtím vyhodnocuje rituál? Asi dříve konec hry, že? Díky.

27.9.2021 11:57:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Pokud chápu správně tvůj dotaz a situace je taková, že odehráváte poslední karty z ruky, čekal bych, že případné rituály se normálně odehrají a konec nastane až poté, protože už nemůžete začít další kolo - pravděpodobně tedy vítězstvím šamanů.

27.9.2021 15:56:50

Vybíráme z Bazaru

Massive Darkness 2: Hellscape vo fólii
Massive Darkness 2: Hellscape vo fólii
Akt. cena: 1799 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas