Scout - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 9 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: 4 Kavky
Oink Games
Autoři: Kei Kajino
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Autíčko

Ahoj, jen pro ujasnění. Hra končí, když všichni jenom berou? Nebo mohu použít dvoj-akci ber a vylož (autíčko) a pak se pokračuje dál.

Jeví se mi to jako 2 akce, pak by dával smysl konec hry, po první akci Ber, ale myslím že to bude spíše tak-Ber a Vylož v tomto případě jako jedna akce? a tím zároveň přebiju a pokračuje se dále?

Díky

31.7.2023 15:37:31

Pokud se hráč dostane na tah a nikdo z ostatních hráčů jeho show nepřekonal (tj. před jiným hráčem neleží vyložená show), hra končí.

Scout and Show (autíčko) říká, že ve svém tahu provedeš obě akce - scout (vezmeš kartu z posledního zahraného představení) a show (vyložíš vlastní představení, kterým překonáš to předchozí). 

A až poté přichází na tah další hráč. Tj. autíčko je způsob, jak odvrátit konec hry, kdy všichni jen scoutují a ty nemůžeš vyložit nic, čím bys překonal aktuální představení. Tak u něj nejdřív scoutuješ, čímž si sám můžeš zlepšit možnosti, ale zároveň aktuální show oslabíš a bude pro tebe snazší ji překonat. 

---
Time Slug Studio

31.7.2023 17:38:19

Děkuji Ti, vše jasné.

Líbí se mi i postřeh vyložit svojí show před sebe-odpadne označení kdo ji zahrál a je to takové osobnější:)

2.8.2023 12:22:47

Auto se používá jen při hře 3 a víc hráčů - pokud na tahu nejdřív berete jednu krajní kartu, tak pak můžete odhodit auto a ještě vykládat/přebíjet (udělat druhou akci). Může se to takto zahrát kdykoli, i když nejčastěji je to jako záchrana, když někoho nikdo nemůže přebít, přesně jak píše Petr Vojtěch. Ve hře 2 hráčů auto není, tam se dělá jen jedna z těch dvou akcí. Nikdy obě v jednom tahu. 

16.8.2023 15:00:39

Vybíráme z Bazaru

Mortum - Středověká detektivka
Mortum - Středověká detektivka
Akt. cena: 320 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas