nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Root

Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
2Tomatoes
Crowd Games
Leder Games
Matagot
MS Edizioni
Portal Games
Quality Beast
YOKA Games
Autoři: Cole Wehrle
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Tulák zrádce plenitel

Stala se nám taková kuriózní situace. Orel zahrál kartu dominance na liščí mytiny a všechny je obsadil. Alliance byla ze hry venku, takže Kočka musela reagovat a poslat vše duo boje. Čehož následně využil Tulák, vpadnul do hlavního sídla Koček a zaútočil. Na mýtině měla Kočka hrad, dvě stavby, dva žetony dřeva a žádného bojovníka, Tulák měl 2 meče. Tulák tedy zaútočil 2krát, hody byly 2-0 a 1-0, tzn. všechno pryč.
Tulák měl do té doby s Kočkou dobré vztahy a pravidla jasně zmiňují, že nepřátelé se stanou, pokud Tulàk odstraní bojovníka. Takže jsme usoudili, že nepřáteli s nestanou, a Tulák dostal 5 bodů. Vysvětlovali jsme si to tak, že se prostě stala nehoda a mýtina shořela beze svědků ???? ale herně to vypadalo dost divně.
Zahráli jsme to správně?
A druhá otázka, kdyby byla stejná situace, stejné hody, ale Kočka měla na mýtině 1 bojovníka, jaký by byl výsledný bodový zisk? 1 bojovník (tím se stanou nepřáteli) a 3 stavby/žetony, tzn. 6 bodů?

20.5.2020 08:42:08

Re: Alternativa s jedním vojákem

No jo, tak jsem se na to podíval a hráli jsme to špatně @Okowe.

Tedy body se můžou získat už v prvním boji po zabití vojáka.

Cole:
"No Infamy point is scored for the warrior which triggered the shift to a hostile status but any others removed will cause the VP gain."

https://boardgamegeek.com/thread/2023968/article/29529973#29529973

| 0 | 21.5.2020 19:53:46

Alternativa s jedním vojákem

Prvním útokem (hod 2-0) by tulák zničil jeden žeton, zabil jednoho vojáka a stal se nepřítelem (zisk 1VB). Druhým útokem (1-0) jelikož by byl nebráněný by tulák zničil dvě komponenty za 4VB. Dohromady by tedy tulák získal 5VB a byl by s kočkou nepřítel, ale kočce by zbyli na mýtině dvě komponenty a kočka by určila které (ne voják, ten umřel jako první).

0 | 20.5.2020 08:56:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Alternativa 1 bojovník> Aha, já jsem předpokládal, že ihned v okamžiku odstranění bojovníka se stává z Koček nepřítel, tzn. odstraněný žeton již je za dva body. - Kamba

Ano


Zahráli jste to naprosto správně, to samé platí i s zetony aliance. Tulák je muže ničit a nestane se nepřítelem pkud tam není voják aliance.

0 | 20.5.2020 08:49:45