Root - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
2Tomatoes Games
Crowd Games
Leder Games
Matagot
MS Edizioni
Portal Games
Quality Beast
YOKA Games
Autoři: Cole Wehrle
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Nadvláda

Zdravím,

mám dotaz ohledně nadvlády na mýtině?
Co se týče počtu figurek je vše jasné.

Když ale kočky budou mít na mítině 2 stavby (dílny a sídla verbíře) a Aliance bude mít 2 figurky - jsou v tuto chvíli figurky víc než stavby a Aliance má nadvládu? Kdyby ano, v tu chvíli tedy Kočky nemohou využívat funkci dílen ani si na této mítině najímat bojovníky?

Nebo Když kočky budou mít jednu stavbu a jednu figurku , A Alance dvě figurky a žádnou stavbu - kdo má tady nadvládu? (původně jsem psala Orli ale chápu to dobře, že ti mají v tuto chvíli větši moc a tak i nadvládu?)

Dále u Aliance počítají se žetony do nadvlády? Myslím tím, když na mítině budou dvě kočky a dvě postavy Aliance + žeton sympatie - má tento žeton ještě nějaký další význam/vliv kromě využítí na výrobu nebo vzpouru?

Pak poslední věc, žetony, stavby a postavy se v rámci vlivu sčítají?
Například Kočka má 2 postavy + stavbu - Aliance jen 2 postavy = Kočka má mítinu více obsazenou a má nadvládu? stejné by to bylo kdyby na mítině byly 2 kočky + stavba a 2 orli = také by měla kočka nadvládu protože tam má stavbu navíc?

děkuju moc za odpovědi, Pavel



27.11.2020 13:13:47

Nadváda - počítají se bojovníci a stavby
Pro nadvládu se počítají bojovníci a stavby, žetony se nepočítají. Pokud je rovnost a nejde o Orly, tak nemá nadvládu ani jedna strana ...
Zákon hry 2.8.

27.11.2020 13:30:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Nadvláda
Počítá se počet bojovníků + počet budov, žetony (kulaté) se nepočítají vůbec. Pokud je remíza, neovládá nikdo, pokud remizují ptáci, tak ovládají. Pokud je na mýtině alespoň jedna zahrada lizardů, mají nadvládu oni. Jasné?
V úvahu beru jen první expanzi, pokud se v druhé něco změnilo, není to zde promítnuto.

27.11.2020 13:30:30

2.8 Vládce mýtiny
Mýtinu ovládá hráč s nejvyšším součtem bojovníků a staveb na této mýtině. (Žetony a figury - v případě Tuláka - se pro ovládání nepočítají). Pokud mezi hráči panuje remíza, neovládá tuto mýtinu nikdo.
(Dodám, že kromě vyjímky pro orly a ještěry)

Příspěvky přede mnou tedy mají pravdu. Jen dodám, že kočky můžou verbovat i na mýtinách, které neovládají a tím nadvládu taky získat.

27.11.2020 13:42:25

Nadvláda

V tom případě mám ještě dodatečnou otázku :

Kočka má 3 staby na mítině (žádnou figurku), Orel dvě figurky

Orel bude útočit na stavby - musí se házet kostkou i když je vesnice nechráněná (+ pravidlo, že útočník má takto o jeden bod útoku navíc)
jak moc záleží na tom, kolik padne na kostce? když padne 1: 1 = orel má díky pravidlu 2: 1 takže kočka přijde o dvě budovy a orel o jednu postavu?

27.11.2020 13:55:33

Nechráněná
Pokud nemá kočka na mýtině bojovníky, orel o žádné nepřijde. Při Tvém příkladu by kočky přišly o dvě budovy a orel o nic.
Házet se musí. Můžou padnout dvě nuly a v tom případě přijde kočka jen o jednu budovu - to za ten dodatečný zásah z důvodu nechráněné mýtiny.

Ještě bych dodal, že kočky by se v tomhle případě mohly bránit kartou přepadení, ale to jen předesílám.

27.11.2020 14:57:33 | Upraveno autorem (porovnej)

útok

A jiný příklad, teď se nám stala situace kdy Orli útočili Markýze na Pevnost
Orel má 4 bojovníky
Markýza 1 pevnost, 1 pilu, 5 žetonů dřeva a žádné bojovníky

kostky padly 3:2 (takže 4:2) = znamená to že prostě Orel vyhrál, o nic nepřijde a Markýza si odstraní vše najednou? My jsme udělali, že Markýza si odstranila 2 dřeva

pak nám padlo 3:1 (4:1) = že si odstranila další 3 dřeva

pak zbyla jen pevnost a pila, to padlo zase 3:1 (4:1) a Markýza přišla o všechno

chápeme to takto dobře nebo je to uplně jinak?



Plus mám ještě pár otázek které jsme nenašli teď v pravidlech během hraní:

Orel zaútočil na Markýzu (měla jednu figurku a dvě stavby) - Orel vyhrál, Markýza tak přišla o všechny figurky z mítiny a podle pravidel si má automaticky odebrat jednu stavbu/žeton
- Markýza použila polní nemocnici a kočku si zachánila
= platí i v tomto případě, že si musí budovu odebrat?

Dále Orel "Velitel" má vlastní schopnost dodatečného zásahu = takže po boji kdy jí nezbyly žádné figurky si Markíza odebere jednu stavbu/žeton aniž by Orel na dodatečný zásah uplatňoval kartu? Prostě si jen budovu ostraní?

Omlouvám se ale dnes máme hru novou a tyto sporné věci nechápeme

díky

27.11.2020 15:32:32 | Upraveno autorem (porovnej)

tomkys.33
Ten příklad, co popisuješ jako první v příspěvku z 15:32:32, mi nedává smysl. Orli útočí na té stejné mýtině celkem třikrát za sebou? Pokud mají na mýtině 4 bojovníky, tak po hodu 3:2 odstraňuje Markýza rovnou 4 komponenty. Na ty zbylé útoky by odstraňovala vždy opět 4 (Orli mají na mýtině dost bojovníků), takže by už po druhém útoku na mýtině vůbec nebyla (má tam na začátku celkem 7 komponent, tzn. odstraní nejprve 4 - např. dřeva - a pak zbylé 3 a je vymalováno). A protože ona sama bojovníky nemá, Orli nepřijdou o nic.

EDIT: Neřeší se rozdíl kostek, ale vyšší hodnota vždy udává počet ztrát obránce a nižší počet ztrát útočníka (trochu jinak je tomu, pokud se bitvy účastní Aliance). A zároveň nelze (mimo dodatečných zásahů) nikdy hráči způsobit více ztrát, než má jeho bitevní protivník přítomných svých bojovníků na mýtině.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

27.11.2020 16:34:49 | Upraveno autorem (porovnej)

Kew> Jo takhle, my jsme ohledně budov koukali na rozdíl hodu, proto ten útok třikrát. Děkuju - tomkys.33

Vybíráme z Bazaru

Vysoké napětí Albi
Vysoké napětí Albi
Akt. cena: 999 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas