Root - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
2Tomatoes Games
Crowd Games
Leder Games
Matagot
MS Edizioni
Portal Games
Quality Beast
YOKA Games
Autoři: Cole Wehrle
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

WA - nezastavitelná lesní aliance

Ahoj,
chtěl bych se tu s vámi poradit a prokonzultovat slabiny, příp.klady této frakce. Já za ně hraju velmi rád, hlavně z důvodu, že ta hra za ně je dost zajímavá. Ale možná částečně i z toho důvodu, že se obávám toho, kdyby je měl někdo jiný a stál bych proti němu. :D
Hrál jsem včera a dnes poprvé online 3 hry ve čtyřech a všechny jsem s WA vyhrál. A to i když pak šli všichni tři proti mně. V první hře mi sice zničili obě základny, ale v následným kole jsem postavil tu třetí, uvařil čaj, 1sympatie a vítězství. WA mi připadají trochu nezastavitelní.
Napíšu vám nějaké tipy co mi hodně pomáhá:

+na začátku umisťovat sympatie nejdál od orlů a pevnosti

+vyplýtvat na ně vždy všechny stoupence a pokud není pevnost, přidávat si do nich 1-2 karty (max je 5 a další dostanete od hráčů co tam vkročí či ho zničí)

+po stavbě základny hned vycvičit důstojníka, pokud to nejde, tak verbovat.

+sympatie se snažit krýt alespoň jedním bojovníkem

+ve výsledku mít 5-6 důstojníků pro dostatek akcí

+VYRÁBĚT! -aliance vyrábí pomocí žetonů, takže snadno uděláte čaj a jiné věci za 3VB. Obranné karty se také velmi hodí. Občas se mi povedlo vytvořit i kartu přízně na třech stejných mýtinách a pak začal pořádný masakr!

+postupovat ideálně s dvěma vojáky, z nichž jednoho použijete následně pro agitaci a druhý zůstane na obranu. Poté naverbovat k základně zpět jednoho vojáka

Toť asi vše.
_______________________________________________
No a teď co na ně funguje a ty zápory. Těch jsem zatím objevil málo a proto vám to sem vlastě píšu a prosím o nějaké poznatky co ještě může pomoci k zastavení aliance!
(my tomu doma říkáme plíseň :D )

- kuše od tuláka. Snadno zničí alianci obranného vojáka bez boje a žeton sympatie či základna je bezbranná (jinak je boj pro ostatní dost nevýhodný)

- mít u aliance hřady, verbíře a tedy i dost vojska. Alianci to doslova zablokuje! Převahu vlastně nemá potom na žádné mýtině a pohyb a následná agitace je vyloučena. (tohle jedinné na mě tak nějak fungovalo. Byl jsem tak zablokován, že 5-6 důstojníků (večerních akcí) jsem neměl jak využít, verbovat už nešlo a pohyby také ne. Plýtval jsem to tedy na boj a následné opětovné verbování

To ale k zastavení aliance nestačí! Všichni sypou karty do stoupenců a i když už to nešlo dál, dají se dobře vyrábět karty.
Tak jak na ně?? Poraďte ještě prosím nějaké ověřené tipy!
Jak vy porazíte alianci? Díky
3.1.2021 18:08:06

Petrolius
Taktiky bych napsal podobně, ještě bych zmínil nejdůležitější mýtinu WA, a to červenou mýtinu u JZ rohu, ze které vede hned 5 cest.
Jinak taktika mít v okolí pevností 3 bojovníky pro dražší šíření sympatií a obsadit pevnosti samotné větším počtem bojovníků je pro WA konec, stejně jako Tulák s kuší.
Rozšíření nemám nahráno, ale pamatuji si, že konvertování staveb Ještěrkami mi hru zásadně znechutilo :)

3.1.2021 18:29:34

.
Většinou když má Aliance na mapě 2 základny současně, tak je to průšvih. Takže ničit co nejdřív už tu první.

A lézt přednostně na mýtiny, od kterých nemám kartu. Protože pak může Aliance na náhodu dostat kartu spojence, která se jí zrovna nehodí, nebo ještě lépe kartu, kterou bude muset odhodit, pokud jí následně někdo zničí základnu. Samotné žetony sympatie jsou dobrý zdroj VB, takže když si zoptimalizujete složení karet v ruce, jde se na tom i napakovat. A pokud zrušíte Alianci poslední základnu, přijde o všechny karty kromě pěti, takže se vyplatí naplánovat jeden velký zátah na její žetony, kdy to udělají všechny frakce najednou a vyhubí ji.
Samozřejmě boj proti základně obsazené několika bojovníky Aliance je za trest, no. Ale zas bez těch výhod by byla nehratelná :D

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

3.1.2021 19:28:50

Ono nejjednodušší je ...
... nenechat je postavit žádnou základnu, když pták, vagabund a bobrovydra budou odstraňouvat žetony sympatie několik kol za sebou, může se jít aliance vobkreslit :-)


"It´s all about the GAME." ... Sgt. Ernie Calhoun

3.1.2021 19:49:08

Vybíráme z Bazaru

Robinson Crusoe
Robinson Crusoe
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 15 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas