Root - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
2Tomatoes Games
Crowd Games
Leder Games
Matagot
MS Edizioni
Portal Games
Quality Beast
YOKA Games
Autoři: Cole Wehrle
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Vaše úspěchy ve hře, rekordy, zajímavé situace. Podělte se!

Ahoj,
poslední dobou díky online variantě hraju tuto hru cekem často. Sice jen základní hra, ale aspoň ve čtyřech. Doma jsme na tom s manželkou jinak sami. :D

Za tu dobu jsem už nasbíral spousty zkušeností a užil jsem si spousty zajímavých tahů, obratů a originálních vítězství. Rád bych se o něco z toho podělil a těším se i na vaše zajímavosti.
Povedlo se mi např.:

1. S MARKÝZOU Z KOCOUROVA 15VB ZA JEDEN TAH
Kolo předtím jsem udělal panovnický nárok (při rozbřesku bod za každou ovládanou mítinu) a rozmístil bojovníky tak, abych udržel co nejvíce mýtin. Ostatní se na moc nezmohli a měli své starosti, takže 8VB za panovnický nárok, 2 výroby předmětů každá za jeden bod, stavba za 4VB, zničení jedné sympatie a z 15ti bodů je najednou 30. :D

2. VB A ZNIČENÍ STAVBY V TAHU JINÉHO HRÁČE
Občas se mi povedlo, např. při hře za lesní alianci hned na začátku hry umístit sympatie na mýtiny, kde mají kočky první budovy a jednoho bojovínka. Když v následném tahu se jich kočka chtěla zbavit a dala bitvu, moje karta přepadení odstranila nejen kočku, ale i stavbu. Super! :D

3. KARTY PŘÍZNĚ A VYKLIZENÍ OSMI MÝTIN
Tyto karty, to je pěkné svinstvo, při běžné deskovce se u nás moc nepoužívaly, online to ale jede! (karta, při jejímž vyrobení odstraníte vše z mýtin daného druhu)
Občas je používám při hře za modré ptactvo, ale nejděsivější je kutil tulák s kladívkem. Snadno získá tři kladívka aby je mohl udělat a pomůže mu k tomu i nádeničení, kdy si může z odkládacího balíčku vzít kartu jakou chce. Může to tedy i opakovat a opakovat.
Když jsem jednou za něj hrál, použil jsem liščí přízeň a vyklidil 4 mýtiny. Od té doby se ztrhla mela a vlítli na mě dva hráči. Rozbili mi skoro vše a obětoval jsem i pytle a přišel tedy o spousty předmětů. Tři kladívka mi však zůstala a hned následující tah jsem se prosmýkl vedle, vyrobil myší přízeň a vybydlil další 4 mýtiny včetně pevnosti koček atp.
Takže 2/3 herního světa úplně prázdné!
Cesta k vítězství byla dovršena. :)
Od té doby si na tyto tuláky s kladívky dávám velký pozor a mlátím hlava nehlava. Ono je to aspoň zdrží v lese.

4. VÝHRA V TAHU JINÉHO HRÁČE
Při jedné hře za alianci to bylo na konci velmi vyrovnané, všichni tak nějak 20-27 bodů. Sice jsem byl poslední, ale těšil jsem se, že to pomocí distribuce sympatie ukončím a vyhraju. Bohužel však nakonec už nebylo kam jít, tak jsem se aspoň vrhnul na tuláka a zničil mu několik věciček. Tah jsem naštvaný ukončil s 29VB. To mě však ještě vůbec nenapadlo co bude následovat! Tulák byl očividně dost naštvaný a chtěl mi to oplatit a zničit. Aby dal co nejvíc ran a zničil i základnu, použil svou vyrobenou kartu k udělení +1 zásah (avšak asi zapomněl, že je tam dovětek "ale obránce získá 1VB) a vítězství bylo moje! :D Zajímalo by mě, jak se pak asi on i ostatní tvářili.


CO DÁL? Určitě ještě nějaké zajímavé situace přibudou a rád se s nimi podělím. Doufám, že uděláte to samé. Pište co jste zažili vy, kolik VB za tah jste dokázali dát, či jiné zajímavé situace!
Ta hra je tak nevyzpytatelná, frakce tak odlišné a ty karty to dokážou tak zamíchat. Super!
6.2.2021 16:20:15

5. TULÁKOVA KOALICE I SPOJENECTVÍ ZÁROVEŇ -epická hra
Dnes jsem odehrál neskutečnou partii. Hrál jsem za lesní alianci a i když kočky vyhrávaly, (tulák jim stále sypal nějaké karty) i tak použily ptačí kartu dominance (vítězství, pokud na začátku kola ovládají dvě protilehlé mýtiny v rozích). Já a orli jsme se asi dvě kola společně udrželi, orel je vždy trochu vybil a já tam pak poslal alianci aby neměly převahu.
Korunu tomu však dal tulák, který chtěl také vyhrát a tak použil také kartu dominance. Myslel si totiž, že to bude s kočkama když už nemají body. Místo toho ale byl nyní v alianci se mnou. S kočkama však už měl spojenectví za tři pomoci!
Nechápali jsme.
Zašel na tu mýtinu v rohu, vzal všech 11koček co tam bylo a odvedl si je vedle aby nevyhrály. :D:D:D
Bohužel však kočky pak zjistily jak se z toho vykroutit. Když daly bitvu proti němu, byly od té chvíle nepřátelé a kočky si tam zbývajících 10 bojovníků do rohu kvůli vítězství zase vrátily. Tulák však poté ještě použil kartu přízně a odstranil všech deset koček :D
Už už bychom v tom kole spolu vyhráli. Orel tam však nějak probruslil, vyhubil několik žetonků sympatie a ve stejném kole vyhrál. I tak to byla ale neskutečná hra. :D Takovou jsem nikdy nezažil.
Tulák hrál se dvěma hráči a z toho jeden byl proti němu. :D:D

7.2.2021 22:10:51

Kombinace ještěrky, ptáci a krtci. Jedna z nejlepších her, kterou jsme zažili. Ještěrky vyrovnané a změnily proti klasické hře naprosto dynamiku hry. Krtci celou dobu bez staveb (nešli do rizika), ptáci sestřelovaní kultisty. Výsledek Krtci 30, Ptáci 29, Ještěrky 25. Nádherná partie. 

13.9.2022 10:19:57

Aliance, Kočky a dva Tuláci (ne Kutil, který je až moc přeturbený) - online s cizími hráči.

Kočky se dostaly do velkého trháku, OBA Tuláci se spojili s Aliancí, ale Aliance v posledním kole nevyužila příležitost a Kočky po zásluze zvítězily.

Online hra mě moc nebaví, protože trvá moc dlouho a není to ono, když se hraje s cizími, takže jsem jich hrál  jen 6 a tahle byla jediná, kdy jsem nevyhrál, ale byla nezapomenutelná :)

13.9.2022 11:37:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

SHIFTING REALMS - NOVÁ, NEROZBALENÁ! ENG
SHIFTING REALMS - NOVÁ, NEROZBALENÁ! ENG
Akt. cena: 449 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas