RobotiCS - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Odhazování karet na Robošrot + schopnost Merlina a Centuria

Prostudoval jsem si i pokročilá pravidla na stránkách hry, která spoustu věcí objasňují. I tak tu mám další dotaz.

Co se týče odhazování karet na Robošrot, tak mě celkem překvapilo, že se tam karty prakticky dávají ihned, co se použijí (akorát vybavení a beta-roboti se tam dávají až na konci tahu):
- zahraju a použiju Program -> odhodím ho na Robošrot;
- vyložím Zdroje, za které nakoupím kartu -> Zdroje jdou hned do Robošrotu.
To je poněkud nestandardní oproti jiným dack-buildingovým hrám, kde se většinou všechny zahrané karty dávají na odhazovací balíček až na konci tahu.

Zde je pak poměrně užitečná karta beta-robota Merlina, který při vyložení dovolí vzít si do ruky kartu z Robošrotu. To znamená, že i kartu, kterou jsem právě předtím v tomto tahu zahrál (Zdroj nebo Program), takže ta karta může být v jednom tahu zahrána 2x.
Upřesňující dotaz - Merlinem si můžu z Robošrotu vzít libovolnou kartu podle svého výběru? Dost se to hodí na vytahování již dříve použitých zbraní (nebo silných beta-robotů).

Zajímavé také je, že karty, které jsou nakoupeny v Robomarketu, tak jdou nahoru na dobírací balíček. Zde je naopak hodně silný beta-robot Hektor, který při vyložení dovoluje líznout kartu, což je dobré použít na právě zakoupenou kartu.

Závěrečný dotaz je na alfa-robota Centuria. Jeho schopnost říká "odhoď beta-robota ve hře, získáš +10 DMG". Kdy lze tuto schopnost aktivovat? Lze to aktivovat pouze v hlavní fázi (nebo v doplňkové, ale tam to nemá význam)? Nebo to lze aktivovat i v útočné fázi? Předpokládám, že ne - že tedy nelze jedním beta-robotem se zbraní zaútočit v útočné fázi a pak ho pomocí schopnosti Centuriona odhodit ze hry a získat +10 DMG pro Centuriona?
22.1.2016 01:01:26

Robošrot a beta roboti
Dobrý den,

ano vytáhnout si MErlinem můžete z Robošrotu opravdu co chcete. Ano, jelikož RobotiCS obsahuje právě různé strategie, tak se zdají být silné - snažili jsme se vytvořit vysloveně herní komba. Ale všechno není tak silné, pokud se na to protihráč připraví. Vemte si, že vidí-li že protivník hraje Centuria, tak Elektromagnetický kanón musí koupit kdykoliv ho uvidí. Stejně může začít opevňovat strategii Negacemi a těmi rušit Merlinovu schopnost. A ano, nebráněné kombo, Centurius, Merlin, Drachen a Betakopie, je opravdu již slušná šance tlačit hru ke konci. Inu všechny hry někdy končí a další hru můžete vymyslet třeba něco jiného. Hektor je v lízání karet silný, ale vezměte si, že to umí každá Kouřová bomba, kterou lze i v průběhu hry přikoupit. Vždy je ale třeba myslet na vyvážený poměr karet ve stěžejní kombinaci, podpůrných karet a také reakčních karet na akci protihráče. Naše hra není typický deck-building a věřím, že jsme asi mnoho pravověrných deck-buildingářů trochu rozhodili. Ale originalitou kupředu, věříme, že si zvyknete a otevřete mysl i novým možnostem. My už přemýšlíme jaké karty vydat dále ;).

22.1.2016 09:50:03

Vybíráme z Bazaru

Královské rošády
Královské rošády
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas