RobotiCS - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

ruy
ruy - avatar

dojmy

Kartovka, scifka, este k tomu cz a ani slovka debaty?
6.12.2015 20:30:20

Dojmy
Zdravím všechny, budeme rádi za debatu a zpětnou vazbu. My poctivě paříme a doufáme, že stejně hra baví i vás. Doporučujeme jako dárek, hra je v distribuci ADC Blackfire, tak se neváhejte u prodejců ptát ;). Rádi odměníme nejlepšího prodejce nějakým turnájkem. Brzy vyhodnotíme ;) tak trénujte ;)

6.12.2015 21:13:02

ruy

no
Dojmy z hry som si predstavoval inac trochu..

7.12.2015 06:53:42

Abe

Opravdový luxus :)
RobotiCS mám, ale zatím zabalený (rozbalovat se bude až na vánoce), tak proč sem vlastně píšu. Mám nastudovaný dopředu pravidla a okouknutý karty z webovek vývojářů, takže si dovolím tvrdit, že vím jak tahle hra funguje. V první řadě musím vypíchnout výtvarný styl (který někdo občas kritizuje, mě naopak sedí jak prdel na hrnec), je to výstižné Anime ve stylu filmů Appleseed nebo Perfect Day (u nás vyšlo pod názvem zkáza Ecobanu), další velké plus, stačí rozbalit a rovnou hrát, hra vás to učí za pochodu. V tomto ohledu je velké plus herní plocha, která kromě rozmístění karet obsahuje, jak přípravu hry, tak "výcuc" pravidel (herního tahu). Každá bitva je i jiná, kde i podobně jako v Shuffle Heroes, svého hrdinu částečně vybíráte náhodně a následně tomu přizpůsobujete strategii. Tahle hra je giniální, bez ohledu na to, že vznikala v Čechách :)

7.12.2015 11:24:35

info o hře
Hm, opravdu je vidět, že PR by se nemělo podceňovat (to píšu hlavně pro Snoxe, který vypadá, že je z týmu tvůrců ... nějaké info o nově vyšlé české hře sem prakticky může napsat každý - a pro autory by to byla prakticky reklama zdarma).

Nevím, kdy přesně letos hra vyšla, ale já se o ní dozvěděl až teď z tohoto vlákna. Vzhledem k tomu, že jde o deck-building (ten já rád) a zároveň od českých tvůrců (a sci-fi téma je ok), tak si hru zařazuju na seznam k prozkoumání a případnému pořízení.

7.12.2015 13:11:22

Info o hře
Zdravím, info o hře se snažíme prosazovat. Šlo to postupně, nejdřív jsem sepsal knihu, pak jsme vyvíjeli hru, pak ji testovali a teprve teď v listopadu prošla do distribuce. Měla recenzi v ABC a Pevnosti, byli jsme osobně na For Toys 2015. Nyní se snažíme přidat info o hře i na serverech jako je tady. Abych nás trochu uvedl - nejsme firma, nejsme neziskovka, jsme parta dlouholetých karetních hráčů/rozhodčích/orgů, kteří vytvořili hru tak, aby se jim líbila a bavila je hrát. Zkušenosti z MtG, PKM, WoW, SW, LotR, HS, aj. jsme skloubili s osobitým stylem a okořenili vlastním příběhem. Snažíme se tedy tuhle hru od hráčů pro hráče tlačit tak trochu od spodu a ve svém volnu. Budeme tedy rádi za jakoukoliv pomoc, tedy pokud vás hra alespoň trochu zaujala a oslovila. Kritiky bereme, pokud to bude v našich silách rádi vyhovíme té konstruktivní ;).

7.12.2015 13:29:50

ruy

tiez
Mam kupene a caka sa na vianoce...
skor ma zaujimala vyvazenost kariet a kombenie inak sa tesim na interaktivitu
A dost sa cudujem aj blackfiru ze sa tu nevymackli skor..

7.12.2015 14:03:20


Nová hra
Hra je nová, prodává se cca 14 dní. Doporučuji i webovky vývojářů: www.robotics-world.net

7.12.2015 14:05:13

Abe

Dotaz na Snoxe
Rád bych si Vaší knihu koupil. Vyjde i v knižní podobě nebo jen elektronicky? Pokud jen elektronicky, nechá se už stáhnout? Přez jaký Store? Děkuji :)

P. S. nahrajte pár fotek do zdejší galerie, ať mají hráči představu, jak RobotiCS ve skutečnosti vypadají

7.12.2015 14:44:56

....
Dopsat pravidla. Dost dohadů a odhadů.
Jinak hratelné, až chytlavé. .... Po čase monotóní. Celkem rychlovka.
Po pochopení všeho,možná zlepšení dojmu. Zatím hodnotím jako dobrý až chvalitebný.
Já mám rád runeage, a mladej zase robotics.

7.12.2015 17:15:22

Ruy ...
Vyváženost karet neposoudím. Náhodně si vybereš programera a k němu si vybereš robota, nebo ke své zamýšlené strategii. Dobré je, že si můžes polovinu trhu obměnit, a možná něco přijde. Co koupíš,jde na vrch dobíracího balíčku. Každý programer má speciální věci za 1,2 -3 body, které mu "ubíráš - přidáváš". Pokud již nebude n¨mít body ... umíráš.Základ bodů je 9. Ty body Ti může vzít i soupeř. Každý robot má svoje něco speciální. Použít můžeš jednou za kolo. Můžeš se bránit " i dokoupením karet" ze svého balíku, a pokud tam bude myslím výbava nebo reakce na útok, tak je můžeš použít. Trochu sázka - za dvě karty dvěstě, ale nezkus to, pokud hrozí krvesaj..Součet všech zranění alfa robota je -štíty a zdraví - 190. Jen v různém poměru.
Vrátím se na začátek - Vyváženost .... přece jen něco málo ... pro každého stejné, počáteční výběr může přinést výhodu. Ale určitě není jisté, že mám toho a toho a jsem automaticky vítěz.

7.12.2015 17:27:04 | Upraveno autorem (porovnej)

ruy

petrin
dikes tiez hravam prevazne so synmi :) takze vkladam do hry nadeje :)

7.12.2015 18:57:32

Kniha a fotky
Zdravím, fotky čekají na schválení. Jinak knihu mám jen v elektronické podobě. Případné vydání je zatím jen šuplíkové :-), nicméně mám s jedním vydavatelstvím předjednanou případnou spolupráci. Neváhejte mi napsat na tc@rbtcs.eu a dohodneme se na knize.

8.12.2015 09:53:37

...
Za me super, jen bych priznam se uvital vic zetonu (treba 1 platicko navic) a nejaky, byt treba plastovy uzaviratelny pytlik na ne. Hru jsem rozbalil a poprve hral v hospode (a i podruhe, potreti...) a samozrejme jsem uz neco poztracel + kdyz jsme zkouseli ve 3 lidech, uz musely probihat ruzne machinace ohledne vymenovani zetonu, aby nam to vsem vychazelo. To se da samozrejme vyresit kopirkou a nuzkama, jen je to mene pohodlne :)

11.12.2015 11:47:46

žetony
S těmi žetony máte pravdu, zvolili jsme formát hry tzv. do batohu a tím i malé žetony, které pak mají tendenci vypadávat. Zvážím zda nepřidat ten jednoduchý pytlíček na vložení. Jinak nyní skoro doporučuji brát s sebou 2x 20-stěnnou kostku pro značení poškození robota a 2x 8-stěnnou kostku pro značení vyčerpání u programera (či hned po rozbalení hry si ty žetony dát do vlastního pytlíčku). Měl jsem s tím problém i u her typu Star Wars TCG nebo Pokémon. Vložení kostek, pevnější podložka (třeba i plátěná), obaly na karty a třeba i větší krabička by pak dosti zvýšily náklady. Přemýšlíme případně vydat nějakou deluxe verzi, kde bychom toto použili a hráčům tak dali co nejtrvanlivější a nejhezčí balení.

11.12.2015 13:34:25

ruy

pocitadlo
pripadne sa inspirovat pocitadlami z kingoftokia

11.12.2015 14:00:26

Vybíráme z Bazaru

Heroes of Land, Air and Sea
Heroes of Land, Air and Sea
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas