Rapido - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 6 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, dětská hra, postřehová
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Dino Toys
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Na našem dvoře žije spousta různých zvířátek, velkých i malých. Někdy tu bývá pořádný mumraj a hemžení. A není divu, že člověka z toho všeho štěkání, bečení, hýkání, kokrhání, mňoukání, chrochtání, mečení, frkání a kdákání může snadno rozbolet hlava.

To se nedá vyprávět, to se prostě musí zažít. Úplně nejlepší bude, když se k nám přijdete někdy podívat a všechna zvířátka si prohlédnete na vlastní oči. Ale mám obavu, že nikdy neuvidíte úplně všechny obyvatele našeho dvorku pohromadě. Jedno ze zvířátek se vždycky někam schová a není k nalezení. No a příště to samé napadne zase někoho dalšího...

Paměťově postřehová hra Rapido využívá kulaté karty podobného typu a provedení jako proslulá hra Dobble. Úkolem hráčů je odhalit jedno chybějící zvířátko na právě vyložené kartě a následně tuto kartu sebrat. Podle věku a schopností hráčů je možné zvolit jednu ze dvou variant:

  • jednodušší, v níž hráči hledají zatoulané zvířátko z celkem 6 domácích zvířat v sadě,
  • obtížnější, v níž hráči hledají zatoulané zvířátko z celkem 12 domácích zvířat v sadě.

Pro každou z těchto variant se použije jedna strana oboustranně potištěných karet.

Příprava hry:

Na stůl se položí dvě pomocné referenční karty, které vyobrazují kompletní sadu zvířátek na dvoře, tedy na těchto kartách žádné nechybí. Herní karty v počtu 73, každá s jedním chybějícím zvířátkem, se zamíchají a vytvoří se z nich dobírací balíček. Ten se položí na stůl stranou se zvolenou obtížností dolů.

Průběh hry:

První karta z dobíracího balíčku se otočí a vyloží se na stůl tak, aby na ni hráči dobře viděli. Všichni hrají současně a každý se snaží jako první zjistit, které zvířátko na kartě chybí. Ve chvíli, kdy má některý hráč dojem, že zná správnou odpověď, řekne nahlas jméno zvířátka a kartu chytí rukou. Pokud uhodl správně, kartu si vezme k sobě a ta se mu počítá jako vítězný bod. Pokud se ale naopak spletl, musí jako pokutu vrátit dospodu dobíracího balíčku dvě svoje karty.

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, když dojdou karty v dobíracím balíčku. Vítězem se stává hráč, který má na konci hry před sebou nejvíc sebraných karet.

Varianty hry:

  • Dobírací balíček je rozdělený na dva vedle sebe. Na stole tak jsou vyložené vždy dvě karty, na kterých hráči hledají chybějící zvířátka.
  • Karty v dobíracím balíčku jsou orientovány náhodně, takže jednou bude na stole k hledání vyložena karta s 5 zvířátky, jindy zase s 11 zvířátky.
  • Místo pojmenování chybějícího zvířátka musí hráči napodobit jeho zvuk.
  • Hra zcela bez použití pomocných referenčních karet, což znamená, že hráči jsou odkázáni výhradně na svou paměť.

Autor: Screen

Vybíráme z Bazaru

Dva bratři včetně promo pack
Dva bratři včetně promo pack
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas