Rainforest - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Dino Toys
Funnyfox
Autoři: Johannes Goupy
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Vítejte v džungli, úžasném ráji plném přírodních zázraků! Džungle je jako obrovský zelený koberec, který se táhne daleko do nekonečna. Tady najdete neuvěřitelnou rozmanitost živočichů. Můžete potkat opice, které šplhají po stromech a skáčou z větve na větev. Barevní papoušci zase létávají kolem vás a ozývá se jejich jásavé kvílení.

V hlubinách džungle žijí tajemní hadi a krásně zbarvené žáby. Jejich pestrobarevná kůže je jako umělecká malba. Největší divočina se ukrývá ve vodě, kde žijí ohromující ryby a korálové útesy, které se třpytí jako skvostné drahokamy. Džungle je plná zvuků přírody. Můžete slyšet šumění větru, který se prohání skrze stromy, zvuky exotických ptáků, kteří zpívají své krásné písně. Představte si, že se ocitnete v jejich koncertním sále!

Ponořte se do dobrodružství rodinné hry Rainforest a přeměňte svou džungli v nádherný ráj plný přírodní rozmanitosti! Vaším úkolem je sestavit barevnou džungli plnou rostlin a stromů, která oživí a přiláká opice, žáby, motýly a papoušky zpět do deštných pralesů. Zároveň se musíte postarat o ochranu těchto ikonických zvířat, aby se jim podařilo a prosperovala. Sbírejte karty se svým totemovým zvířetem, plánujte strategii a taktiku a získejte cenné body za vaše úsilí.

Připravte se na dobrodružství v srdci deštných pralesů! Hra Rainforest je ideální pro 2 až 4 hráče od 8 let. Vytvořte společně fascinující svět džungle a zažijte soutěživé, kooperativní a zábavné okamžiky se svými přáteli a rodinou. Čeká na vás skvělý rodinný čas plný přírodního kouzla a dobrodružství.

Příprava hry:

Umístěte hlavní herní desku do středu hrací plochy. Roztřiďte destičky džungle podle barev a zamíchejte je, následně je položte je lícem nahoru na odpovídající místa na hlavní herní sestup. Dále vložte žetony zvířat do látkového sáčku a zamíchejte je. Náhodně vyberte dostatek žetonů, abyste vyplnili všechna prázdná pole na hlavní herní sestup. Položte na hlavní herní desku žetony rozmanitosti, jeden za každého hráče a umístěte žetony chráněné oblasti na hlavní desku podle počtu hráčů. Následně rozdejte každému hráči náhodnou desku hráče, která zobrazuje totemové zvíře a dvě políčka pro žetony zvířat. Pak už jen vyberte prvního hráče, který dostane žeton dalekohledu a zahájí hru.

Průběh hry:

Ve svém tahu musíte provést dvě akce v pořadí:

  • Vyberte vrchní destičku z jedné z hromádek destiček džungle. Poté si vezměte všechny žetony zvířat jedné barvy z téže zóny.
  • Umístěte žeton zvířat, na svou destičku džungle na mýtině a  poté uzamkněte všechny dokončené destičky jejich přesunutím do džungle.

Konec hry:

Uzamkne-li hráč svou devátou destičku džungle, nastává konec hry. Hráči dokončí rozehrané kolo, dokud nepřijde řada na prvního hráče s žetonem dalekohledu tak, aby všichni odehráli stejný počet tahů. Každý hráč si pak spočítá své body.

Hráč, který získal nejvíce bodů, vyhrává hru. Pokud dojde k remíze, hráči se o vítězství podělí.

Autor: Zanty

Vybíráme z Bazaru

Bios: Origins - insert
Bios: Origins - insert
Akt. cena: 280 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas