Plum Island Horror, The

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Plum Island Horror, The - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: neuvedeno
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: válečná
Čeština: není
Vydavatelé: GMT Games
Autoři: Hermann Luttmann
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

24. října blíže neurčeného roku se přes východní pobřeží Spojených států přehnala super bouře Nancy. Tisíce kilometrů pobřeží bylo zpustošeno a ušetřen nebyl ani ostrov Plum Island. Plum Island je rozlehlý ostrov u pobřeží Karolíny, na kterém se nachází živé přímořské městečko Greenport. Ačkoli jádro každodenního ruchu ostrova spočívá v obchodu a cestovním ruchu, největším zaměstnavatelem a poskytovatelem příjmů pro obyvatele je obrovský komplex nevýrazných budov na severním konci ostrova zvaný „Perla“. Perla, přesněji řečeno Plum Island Research laboratory (P.I.R.L.). Jednalo se o obrovské zařízení, kde probíhal vládou sponzorovaný biologický výzkum a experimenty. Vše samozřejmě legální a etické – nebo to alespoň vždy vedení P.I.R.L. tvrdilo.
 
Poté, co se bouře přehnala, byl ostrov ochromen: vypadl veškerý proud, na celém ostrově byla poškozena infrastruktura, budovy, silnice a i visutý most Great South Bay spojující ostrov s pevninou byl neprůjezdný. Největší katastrofou ovšem bylo poškození kontejnerů s experimentální látkou ve objektu P.I.R.L. Celé zařízení bylo zaplaveno strašlivou smrtící směsí chemikálií, což mělo za následek smrt a znetvoření stovek zaměstnanců, kteří se před bouří ukrývali objektu laboratoře.
 
Skutečná hrůza však měla teprve přijít – tato úmrtí byla jen dočasným postižením. Ubožáci, kteří podlehli toxinům, byli nějakým způsobem oživeni podivnou směsí chemikálií a vrátili se k životu jako obludně pozměněné mutace. Zpětně tyto oživené bytosti označujeme jako Hrůzy. Hrůzy se téměř okamžitě vyvinuly v kruté vraždící ohavnosti, které přemohly přeživší nacházející se v hlavním komplexu P.I.R.L. a v jeho blízkosti. Poté, co byla Perla pohlcena, zbývalo jediné místo, kam se tito znovuzrození zabijáci mohli vydat, aby ukojili své nenasytné choutky... lidský bufet známý jako Greenport.
 
The Plum Island Horror je kooperativní hra pro 1 až 4 hráče, která kombinuje taktický souboj na mapě s mechanikou „Tower Defence“. Každý hráč bude ovládat jednu ze šesti unikátních frakcí, které představují různé skupiny obyvatel ostrova Plum Island. Každá z těchto frakcí má své silné a slabé stránky a systém vás vybízí k optimalizaci silných stránek skupiny a minimalizaci slabin. Hráči musí své akce vzájemně koordinovat a věřit, že výsledná souhra snad bude stačit k úspěšné evakuaci obléhaného města a potlačení děsivé epidemie, která hrozí rozšířením i mimo samotný ostrov. Pokud se to hráčům podaří, zvítězí společně a svět s největší pravděpodobností nebude o odvrácené krizi nic vědět. Pokud ne, prohrají společně a budou se rovným dílem dělit o vinu za selhání lidstva.
 
Ve hře jsou jednotlivé frakce aktivovány pomocí tahání aktivačních žetonů z pytlíku, kromě hráčských frakcí dochází i k aktivaci hrůz a vyhodnocení Události. Událost je pro hráče vždy negativní a dokáže nepříjemně narušit pracně vymyšlené plány. Hráči mají devět kol na to, aby ze zamořeného ostrova dokázali evakuovat dostatek obyvatel, nesmí přitom kompletně přijít o žádnou frakci, musí zajistit, že celkové zamoření nepřesáhne mez, kdy by se nákaza začala volně šířit mimo ostrov a musí zadržet hordy hrůz a zabránit jim převalit se přes městečko Greenport.

Autor: Miner

Rozšíření hry (1)

Plum Island Horror: More of a Bad Thing, The (2025)

Popis ještě nebyl vložen.

rozšíření 1 - 4 hráči

Celkové hodnocení: oooooooooo (hodnoceno 0x)

Vybíráme z Bazaru

Warhammer Underworlds - Wyrdhollow
Warhammer Underworlds - Wyrdhollow
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas