Pizza - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 2 let
Herní doba: 0 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: dětská hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Pygmalino
Granna
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Pokud jste dosud nenavštívili naši vyhlášenou pizzerii, je nyní nejvhodnější chvíle to napravit. Čekají tu na vás výtečné pizzy, připravené podle originálních italských receptur, jako je Capriciosa, Pepperoni nebo Margherita. A jestli nejste příznivci salámu nebo slaniny, je pro nás potěšením nabídnout vám naši vyhlášenou pizzu Vegetariana.
V každém případě u nás zažijete autentickou zkušenost italské vrcholné gastronomie. Naši italští mistři pizzařského řemesla pro vás pečou z pečlivě vybraných surovin od kvalitních místních dodavatelů. Jenom tak je totiž zajištěna plná spokojenost i těch nejnáročnějších hostů.
Už teď se těšíme na vaši brzkou návštěvu.

Hra Pizza je určena pro děti ve věku od 2 let. Jednotlivá herní zadání,která jsou součástí balení hry, motivují děti k rozvoji jemné motoriky, pozorovacích schopností, soustředění a slovní zásoby.

V krabičce děti najdou šest trojúhelníků těsta na pizzu ze silného a odolného kartonu a dále  množství kousků celkem devíti druhů ingrediencí jako například sýr, rajčata, žampiony, olivy, bazalku nebo salám. Součástí přiložené brožurky jsou obrázková zadání různých druhů pizzy a popis několika variant hry.

Příprava hry:

Na stůl se rozloží všechny součásti hry tak, aby byly dobře vidět a děti na ně mohly bez problémů dosáhnout. Potom rodiče (třeba i společně s dětmi) v brožurce najdou variantu, kterou chtějí hrát.

Jednotlivé varianty hry:

  1. Moje oblíbená pizza – dítě zkusí pojmenovat všechny ingredience rozložené na stole. Potom vezme kousek těsta a uloží na něm své oblíbené potraviny. Může dokonce zkompletovat celou pizzu a využít přitom všech 6 trojúhelníků těsta z krabičky.
  2. Pizza jako malovaná – dítě si prohlédne některý z kousků pizzy nakreslených v brožurce a pokusí se poskládat ingredience na plátek těsta tak, aby výsledek vypadal jako na obrázku. Hotovou pizzu může opatrně položit na talířek, který je nakreslen na vnitřní straně dna krabice s hrou.
  3. Pizzerie – dítě v roli číšníka se zeptá někoho z členů rodiny, na jakou pizzu z obrázkové nabídky (jídelního lístku) v brožurce má chuť a samostatně mu ji připraví a naservíruje.
  4. Dítě splní některý z dalších úkolů:
  • Vzít dva kousky těsta a připravit dvě úplně stejné pizzy s využitím 6 různých doplňků.
  • Položit na plátek těsta 4 červené doplňky, 1 žlutý, 1 zelený a 1 fialový. Potom pro připravenou pizzu vymyslet i název.
  • Připravit pizzu s využitím potravin pouze rostlinného původu.
  • Připravit pizzu s 3 plátky rajčete a 2 jinými doplňky, které se budou chuťově nejlíp hodit k rajčatům.
  • Připravit celou pizzu z celkem 6 plátků těsta.

Autor: Screen

Vybíráme z Bazaru

Hit Z Road
Hit Z Road
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas