Palírna - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: karetní hra, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Lucrum Games
Matagot
Paverson Games
Autoři: Dave Beck
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Prodej více lahví

#Palírna 

Jak je v pravidlech řešen prodej více destilátů?

Pokud vyrobím destilát který nemusí zrát, musím ho dát do sklepa? Tím pádem bych mohl prodat max dva alkoholy za rok.

Pokud jich mohu vyrobit více za rok, tak se hra dostává do šílené spirály (otestovali jsme to a končili s cca 200 body a 3-4 prodanými alkoholy za rok).

Díky za názor případně odkaz na pravidla.

16.4.2024 21:31:12

To jste hráli tedy nějak prazvláštně. :)) Co popisuješ, se nemůže stát.
Normálně fungují pravidla tak, že vypálíš každý rok JEDEN destilát (str. 11 dole). Dále pak kořalka, která nezraje ve sklepě, jde hned k prodeji ještě tentýž rok, neskladuje se.

Skladovat můžeš (resp. minimálně jedno kolo musíš) všechny zrající alkoholy, tj. prodal bys nejvýše 3 za kolo a pokud ano, tak nejspíš tak jednou za hru - v takové situaci, pokud máš dva už zrající ve sklepě z minulých kol + jeden čerstvě vypálený nezrající.

Celkem lze vypálit a prodat za hru 7 pálenek, je to daný počtem kol i počtem etiket, které lze dát nahoru :)

16.4.2024 21:52:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Taky moc nerozumím tomu,jak to hrajete…každý hráč destiluje jednou za kolo takže za celou hru vypalí 7 pálenek….presne jak popisuje TomL

16.4.2024 22:00:39

@Mistr Podle mě musí dělat něco jakože narvou destilační kolonu spoustou věcí a pak se tváří, že vypálili několik pálenek. Anebo to hrají na víc pálících kol, byť je samozřejmě jen jedno.

Na druhou stranu (!), když se nad tím hlouběji zamyslíme … jak může být několik kol prodejů když máš nachystané dříve zrající destiláty … tak vlastně by to mohla být zajímavá varianta, kdybys měl i pálících kol několik. Umožňovalo by to rozmanitost strategií, kdy by ses třeba mohl rozhodnout, zda se chceš raději soustředit na kvalitu nebo prostě být “Likérka Drak, co vytře zrak” a prostě tam cíleně posílat jednu lacinou vodku za druhou. Daly by se na to vymyslet nové úkoly a i některé stávající by takovou strategii podporovaly (třeba ten kde potřebuješ získat 25 peněz). 
Samozřejmě by se to neobešlo bez úprav pravidel, např. by musel zmizet limit na nákup základních surovin apod. Ale s trochou práce na herním designu by to nebylo nemožné a MOHLO by to fungovat.

17.4.2024 07:54:21 | Upraveno autorem (porovnej)

@TomL tak jasně že by se s tím dalo dělat spousta věcí a nějak to předělat…ale za mě je to hodně fajn přesně jak to je…

17.4.2024 09:00:09

@TomL  @Mistr  díky za odpovědi.

Hráli jsme to různými způsoby. V pravidlech jsme právě neobjevili to, že destilovat se dá během fáze destilace pouze jednou. V podstatě jsme do tanku dali nejdříve jednu kombinaci a vypálili, pak teprve řešili druhou.

Na hraně bylo destilovat dvakrát za kolo dle velikosti sklepa (pak prodávat dle zrající/nezrající), na začátku to hru trochu rychleji rozjelo tím že člověk posbíral více bonusů a peněz. V posledních kolech logicky pak už bonusy nebyly, stejně tak etikety některých alkoholů.

17.4.2024 17:37:40

Vybíráme z Bazaru

Burncycle + všechna rozšíření
Burncycle + všechna rozšíření
Akt. cena: 4500 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas