Oltréé - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Antoine Bauza
John Grümph
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Chybná deska postavy - Lars

Zdravím, 

dnes jsem odeslal dotaz na Blackfire jak budou danou věc řešit.

 Přeposílám část textu:
"Po jednom přečtení pravidel jsem narazil na drobný překlep v pravidel (str. 5 Věhlas - záměna slov věhlas za opevnění) nic hrozného - logicky se to dá odvodit. Stejně jako úsměvný chybný nadpis jedné z karet střetnutí (žlutá - Šťastá událost). Bohužel co už je mnohem větší problém je deska postavy Lars. Jeho uvedená schopnost je "nelogická" s nastavením jeho hranice únavy. Pátral jsem na BGG a je to problém většiny verzí mimo původní US. Důvodem je, že v původní US verzi byly nastaveny hodnoty zdraví u některých postav úplně jinak - viz příloha. Dále jsem se dočetl, že dle Studia H, desky postav jsou oficiálně aktualizované (tudíž správné - tedy i CZ verze), avšak konkrétně u postavy Lars došlo ke změně jeho schopnosti. Prý Fr verze nese správné opravené znění: Lars získá žeton proviantu, vždy když provádí akci "volání komunity".
Prosím o Vaše oficiální stanovisko jak danou situaci budete řešit."

Jakmile se něco dozvím, tak dám vědět 

28.10.2022 20:20:53 | Upraveno autorem (porovnej)

@rowdas 
Larse jsme řešili s vydavatelem a dostali jsme tuto odpověď:

 

Dear Michal,

Lars is potentially very strong, maybe too strong. He can virtually get to full health each turn for free (the 2 provisions he gets when resting giving him a bonus action). His  fatigue threshold was originally at 1, but players tended to use his power even when he was at 1, as he gets to 2 immediately when he rests, so he can then use his special power. So he was overpowered. We “nerfed” him by moving his threshold to 2. (A few other fatigue thresholds have been tweaked, as you noticed.)  

Note that he can officially use his power when he’s at 2 vitality (he uses the Rest action, gets back to 3 and can immediately use his ability).

Please note that even now, he’s a powerful character and his ability is arguably better than, for example, Conrad’s ability to play the same action twice.  

We’re aware that his ability is problematic though. We actually modified it on the 2nd run for the French version, but this was changed after the international versions were done.

 

Jinými slovy, hrajte to tak, že když vyléčíte Larse na úrovni hranice únavy, spustí se mu i schopnost.

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

29.10.2022 11:03:04

Děkuji Michale za rychlou reakci

29.10.2022 11:35:22

Dle https://boardgamegeek.com/thread/2781407/lars-ability byla v některé verzi schopnost opravena: kdykoli Lars dělá akci volání komunity, tak navíc získá jeden proviant.

29.12.2023 22:48:11

Vybíráme z Bazaru

Warhammer Quest: Dobrodružná karetní hra
Warhammer Quest: Dobrodružná karetní hra
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas