Odhodlaní: Normandie

xxxxxxxxxo hodnoceno 200x (Seznam vlastníků)

Odhodlaní: Normandie - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: David Thompson
Trevor Benjamin
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Zástupce velitele

Mám dotaz ohledne postavy Zástupce velitele a jeho akce manévr. Může takto přesunout i průzkumníka na naprozkoumané pole? Děkuji
21.10.2020 14:21:33

Manévr
Podle mě ne.
Pravidla říkají: "Na poli, na které jednotka vstoupí, musí ležet váš žeton kontroly."

21.10.2020 19:53:06

Manévr> To by potom ale znamenalo, že nemůžu takto posunout ani odstřelovače.. - rostiq36

Rostiq> Nerozumím. Opět cituji z pravidel: "Přemístěte libovolný žeton jednotky o 1 pole." Konec citátu.
Z čeho soudíš, že to vylučuje zrovna chudáčky odstřelovače? - karel

Karel > Protože odstřelovač nepotřebuje k přesunu mít prozkoumané pole, takže pokud platí, že Zastupce velitele může pomocí manévru posunout jednotku pouze na prozkoumané pole, tak se to na ně logicky nevztahuje (pokud samozřejmě nejsou kolem nich prozkoumaná pole, že jo, ale snipeři se mnohdy respawnují osamoceně, viz scénář 5) - rostiq36

rostiq> Proč mluvíme o přesunu? Prostě velitel může manévrem přemístit odstřelovače, jakož i jakýkoli jiný žeton, o 1 pole dále, pokud je na něm žeton kontroly. Nechápu, co je na tom nejasného. - karel

rostiq> Myslím zástupce velitele. Bohužel komentáře nelze editovat... :-( - karel

Průzkumník
Domek má sice pravdu, ale podle zde zveřejněných pravidel (hru jsem zatím nehrál), platí pro průzkumníka a ostřelovače výjimka, která říká, že se tito mohou přesouvat také na pole které není prozkoumáno.
Zástupce valitele = umožní pohnout jakoukoliv jednotkou (bojový žeton) teda i průzkumníkem - zde jeho schopnost končí
Průzkumník = udělá pohyb a z jeho vlastnosti/schopnosti vyplývá, že se při tom pohybu může přesunout i na neprozkoumané pole...
Tak to vidím já...

* * * * *
Board games klub, Trenčín

21.10.2020 20:11:01

Ne, Vulcano. Domek má pravdu.
Cituji z pravidel: "Na poli, na které jednotka vstoupí, musí ležet váš žeton kontroly (libovolnou stranou nahoru)." Konec citátu.
Podle mě to žádné pochybnosti nepřipouští. Dokonce to i odpovídá originálu :-).

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

21.10.2020 20:23:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Pohyb
Taky jsem z pravidel pochopil, že sniper a průzkumník se sice mohou sami o sobě pohybovat na neprozkoumaná pole, ale zástupce smí přesouvat kohokoliv jenom na prozkoumaná pole. nehledě na jejich zvláštní schopnosti.

5.2.2021 14:19:05

Vybíráme z Bazaru

Tiwanaku Deluxe Kickstarter
Tiwanaku Deluxe Kickstarter
Akt. cena: 1390 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas