Nova Luna - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: strategická
Čeština: právě překládáme
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Corné van Moorsel
Uwe Rosenberg
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nova Luna vs. Azul


Hoj, dokážete někdo srovnat? Abstraktní hry moc nepreferuji, ale nějakou bych si rád pořídil. Díky za radu.
9.9.2020 17:52:22

obě pěkné
jednoduché srovnání:

kvalita komponent: vítězí Azul - dlažba je prostě úchavtná
grafické zpracování: remíza - obě hry jsou pěkné
jednoduchost pravidel: Nova Luna je pravidlově velmi jednoduchá
strategická hloubka: Azul je přeci jen komplexnější
cena: Nova Luna je díky kartonovému provedení levnější
postřeh závěrem: pro rodinné hraní vhodnější Nova Luna, Azul zabaví i hráče, obě hry vyniknou především ve 2 hráčích, ale dobře hratelné jsou i ve 3 či 4

Ivo
https://www.facebook.com/sterngame

14.10.2020 18:26:24

Abstraktní hry
U každého asi budou hrát roli jiná kritéria..jaká jsou ta tvoje? Rychlost partie? Možný počet hráčů? Doporučený věk? Sólo mód? Cena? Barevnost? Komplexnost a hloubka? Jak rychle a jak moc se vaří mozkové závity (zde jsou kategorie filler, oddechovka, pakárna, až po Hypergrid, Zatre či Go :)

Krom tebou a mnou výše jmenovaných doporučuji zkouknout ještě Qwirkle, Abalone, Sagrada, Azul Letohrádek, Keltis, Kaleidoskop, Tsuro a Splendor :D
A taky, než rady bez prioritních kritérií od neznámých hráčů je možná lepší prostě shlédnout nějaká demonstrační videa, třeba zde na ZH nebo na BGG. Nebo si hru vyzkoušet v nějakém herním klubu nebo zapůjčit v knihovně :)

Ale jinak, pokud to tak opravdu chceš :) Tak Nova Luna je od prvního okamžiku návyková, celkem rychlá, ve dvou hráčích trvá dlouho nabídka karet, ale třeba ve třech už se nabídka celkem rychle mění (a to chceš :), hrajeme to doma s tříletým synem (mechanismus splňuje dle zadání, ze získaných kartiček si staví obrazce a umisťuje si na ně žetony a zážitek ze hry pro ostatní je stejný :), sólo mód jsem si zjednodušila (používám pouze dvě kupky 11 náhodně vybraných karet, z nich pokaždé 3 odhalím a z těch si vybírám, k tomu 8 a 13 žetonů dvou barev, zbytek dle pravidel), cena 630 Kč je velmi přijatelná, grafika je nádherná a má jednoduché kartonové komponenty, mozek se moc nevaří, je to spíše jako mozková jóga, jako když si člověk dá kafe při západu slunce :)

Azul trvá o něco déle, čím více hráčů, tím více ti vyberou kameny, které chceš :), se synem hraji spíše až se starším školákem, takže je určitě komplexnější (a pokud rád přemýšlíš tak zvaž spíše ještě komplexnější Azul Letohrádek), sólo mód mne nikdy ani nelákalo si zahrát, cena kolem 1200.., ale opět grafika krásná, hrací kameny příjemné se jich dotýkat, občas trochu náročné na motoriku, ale na to existují speciální hrací inserty :) Nebo speciální grafické neoprenové hrací podložky pro hru ve dvou.

Za mně určitě Nova Luna :)

Ada #STOH #JOZXYQK

16.2.2021 23:00:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Za mně určitě Azul…je více komplexnější větší interakce mezi hráči (žeton začínajícího hráče). Doporučuji klidně cestovní verzi Azulu. Cena je srovnatelná s Novou lunou.

31.12.2023 23:44:53

Azul. Nova luna je pěkná, ale mě přijde až moc jednoduchá a tak nějak o ničem.

1.1.2024 10:24:17

Vybíráme z Bazaru

Sada pěti únikovek - Únikovka, Exit, Odemkni, Osud
Sada pěti únikovek - Únikovka, Exit, Odemkni, Osud
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas