Na křídlech - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 70 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Elizabeth Hargrave
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Dober si kartu

Ahoj, mozna ze jsem prehledl v pravidlech, ale mam 2 dotazy:

1) kdyz karta ptacka, rika dober si kartu a neni specifikovano, zda z nabidky nebo doplnovaciho balicku, muzeme si dobrat i z nabidky? My to hrajeme, ze pouze z doplnovaciho balicku.

2) kdyz si dobiram karty z nabidky pomoci akce a mohu si dobrat vice nez 1 kartu, mohu si ji dobrat z doplnenych karet? Priklad - dobiram 2 karty z nabidky, libi se mi 1 karta, takze si ji vezmu a doplnim na jeji misto novou kartu. Tato karta se mi libi, tak si ji vezmu a doplnim 1 novou kartu - my to hrajeme tak, ze z nove doplnenych karet si nemuze hrac vybrat, ale nejsme si jisti.


25.4.2020 14:59:04

pravidla
1) když není specifikováno odkud, tak si můžeš vsít kartu jak z nabídky, tak z balíčku

2) nabídka se obnovuje až na konci tvého tahu, takže když sti různé efekty karet a akcí dovolí líznout si třeba 3 karty, tak si vezmeš třeba 2 z nabídky a 1 z balíčku. Nabídka se doplní až na konci tvého tahu

25.4.2020 15:55:39

odpovědi
1) my to hrajeme tak, že jde o analogii akce "Dobrání karet do ruky" na desce voliéry, tj. hráč si může vybrat, zda si dobíranou kartu vezme z dobíracího balíčku anebo z víka krabičky,

2) plně v souladu s výše uvedeným (analogie akce "Dobrání karet do ruky") to hrajeme tak, že se karty dobrané z víka krabičky nedoplňují okamžitě po dobrání, ale až na konci tahu daného hráče, tzn. tebou popsaná situace nemůže nastat, protože nové karty se nedoplní ihned.

25.4.2020 15:58:36

1 a 2

1. Je tak ako sa pise. Su karty ktore jasne specifikuju ze : doberte si xy karet z baliku. Karty ktore nespecifikuju, tj. mozes si dobrat bud z balicku alebo z nabitky, ked si doberas viac mozes aj, aj.

2. V pravidlach sa.pise, ze karty sa do nabitky doplnuju az po dokonceni tvojho tahu. (presne pre to aby nemohla nastat situacia ako pises) aby si si mohol dobrat doplnit a potom zase sa rozhodnut podla toho co si doplnil.

25.4.2020 17:36:24

...
A ještě jednou za mě: když se smí brát karta jen z balíčku, je to výslovně uvedeno. Když to uvedeno není, znamená to, že se bere podle obvyklých pravidel.
Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

26.4.2020 06:38:44

Vybíráme z Bazaru

Mariposas
Mariposas
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas