Mozkožrout - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 25 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Nerdlab Games
Portal Games
Autoři: Christian Kudahl
Marvin Hegen
Richard Garfield
Skaff Elias
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Nenápadný - vysvětlení

Dobrý den, bohužel jsem z pravidel nepochopil vlastnost “Nenápadný”. Můžete mi prosím polopatě vysvětlit na koho (ne)může útočit a kdy se (ne)může bránit? 
Jde mi hlavně o situaci, když já mám nenápadnou příšeru a soupeř nemá vyloženou nenápadnou příšeru a navíc ji nemá ani v ruce ani v dobíracím balíčku. To se pak může bránit kýmkoliv? Zároveň v této situaci na nenápadnou příšeru může zaútočit nějakým lovcem nebo nikoliv? 

V pravidlech je to napsané takto:
“Tuto nestvůru mohou bránit jen nestvůry, které jsou rovněž nenápadné” - co se ale tedy bude dít, když nenápadnou nestvůru prostě soupeř nemá (na stole, v ruce, ani v dobíracím balíčku)? To automaticky prohraje, protože se proti nenápadné nemůže bránit? (protože nenápadnou nikde nemá)

Zároveň je uvedena poznámka: “Nenápadná nestvůra může bránit útoky protivníkových nestvůr běžným způsobem” - toto nechápu v kontextu předchozího vysvětlení. Dle této poznámky to chápu tak, že může bránit kdykoliv, proti komukoliv?!

Předem děkuji za vysvětlení.

 

22.6.2023 16:50:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Pokud soupeř nemá vyloženou nenápadnou nestvůru tak se před jejími útoky nijak bránit nemůže. To ale neznamená že automaticky prohrál. Ve hře je mnoho efektů jak se dané nestvůry zbavit. Nebo jednoduše porazit soupeře dřív než on porazí tebe :-). 

A ano, nenápadná nestvůra může bránit i běžné nestvůry které nejsou nenápadné. 

Lovec může zaútočit na nenápadnou nestvůru, v tom není žádný problém.

22.6.2023 17:24:06

Pokud hráč nemá Nenápadnou příšeru,tak by ji soupeři asi neměl nechat…:-)

22.6.2023 21:07:20

@Mistr Jasně, mozkožrout je právě jedna z možností jak se proti nim bránit. Dále jsou to různé efekty na zničení protivníkových nestvůr a nebo taky již zmínění lovci.

22.6.2023 21:23:32

Ta hra nabizi na každou situaci spoustu counteru a to jak na kartách, tak v podobě záchranné brzdy - mozkozrouta. Už je to nekolikaty příspěvek nebo hodnocení o tom, ze jsou nenapadní OP, není to tak, jen se nad tím musíte trosku zamyslet. Sice se jedna o pravidlove primitivní hru, ovšem herně nikoli. Easy to learn, hard to master. Chybu nehledejte ve hře. 

23.6.2023 09:20:05

Já jsem to pochopil tak, že nenápadnou nestvůru může bránit pouze nestvůra, která je sama nenápadná. Pokud ji protivník nemá, jednoduše útok nemůže bránit. Zbavit se ji můžeš ale při vlastním útoku, pokud se rozhodně protihráč bránit se právě touto nestvůrou, nebo pokud útočíš lovcem a rozhodneš se útočit právě na tuto nestvůru.

28.6.2023 17:28:55

Vybíráme z Bazaru

Sid Meier's Civilization:The Boardgame 2002 ENG/CZ
Sid Meier's Civilization:The Boardgame 2002 ENG/CZ
Akt. cena: 1250 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas