Mozkožrout - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 25 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Nerdlab Games
Portal Games
Autoři: Christian Kudahl
Marvin Hegen
Richard Garfield
Skaff Elias
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Několik otázek - nenašel jsem v pravidlech

  1. karta Vykradač hrobů(Dračí kompostér) - příchod - vylož do své herní oblasti libovolnou kartu z protivníkova odkládacího balíčku - efekt vyhodnotí se u nové příšery efekt příchod - jelikož je vyložena?( za mě ano ale v pravidlech jsem to nenašel jednoznačně popsáno)
  2. karta - mumiochobotnico… - karta přebírá všechny dostupné efekty protivníka nebo jen jeden - (za mě všechny ale opět to není zcela jednoznačné)
  3. Žabouch vs odolná nestvůra - efekt porážky je poraz 1 nestvůru - u odolné je poražena úplně nebo jen otočena( za mě otočena, ale opět to není zcela jasné) - OPRAVA - v pravidlech je že pokud má být poražená pouze se otočí - takže vysvětleno - dosud jsem to nějak přehlížel
  4. CHapaslovn - efekt je trvalý"Protivník se nemůže bránit nestvůrami se silou 4 a nižší - tedy pokud mám vyloženého nemůže se protivník bránit kteroukoliv nestvůrou 4 a méně a já můžu útočit kteroukoliv nestvůrou( za mě to chápu takto)
  5. Klokanisaurus rex- soupeřmá vyloženého Sovouka- vyložím rexe- efekt příchod: poraz všechny nestvůry se silou 4 a nižší- platí sovoukovy efekty? A tudíž rex bude taky poražen efektem jedovatý?
15.7.2023 08:22:15 | Upraveno autorem (porovnej)

  1. Efekt příchod se vyhodnotí vždy, nezávisle na tom, jak se karta do hry dostane. Je to uvedeno v pravidlech u schopnosti příchod.
  2. Přebírá všechny schopnosti.
  3. ano, pouze se otočí.
  4. No tady je to nejasné. Když srovnám ten text s Vosvědem kde je vyloženě napsáno “jeho útok”. To by znamenalo, že by to mělo platit na všechny. Ale ta formulace je taková zavádějící a nevím jestli je to přeloženo správně. Chtělo by to anglický originál.
  5. Efekt “příchod” není to samé jako vyhodnocení útoku. A efekt “jedovatý” se vyhodnocuje při útoku. Takže Rex nebude poražen.

15.7.2023 10:57:21

Ad 4: Chapaslonova schopnost imho ovlivňuje celé herní pole, tedy soupeř nemůže na obranu postavit nestvůru se silou 4 a menší. I v EN se rozlišuje Chapaslonova abilita „The opponent cannot block with creatures with power 4 or less“ od Vosvědovy schpnosti „Cannot be blocked by creatures with 6 power or less“. Pokud bys vedle Chapaslona měl nestvůru se schopností Lovec, může si Lovec vybrat jako blokující nestvůru i tu se silou 4 a menší. Je to rozebráno i v ofiko FAQs: https://mindbug.me/faq/

15.7.2023 11:44:31

Takže text je správně. Maximálně ta formulace mohla být jasnější a zmínit, že to platí na útok jakoukoliv tvou nestvůrou, tj. ovlivňuje celé herní pole jak si zmínil. Díky za upřesnění.

15.7.2023 12:15:19

Vybíráme z Bazaru

Příšerky ze skříně
Příšerky ze skříně
Akt. cena: 210 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas