Mini Rogue - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 2
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy, Horror
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Gabriel Gendron
Paolo Di Stefano
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy - obtížnost

Také vám hra přijde tak snadná na projití až do konce? Nějakou výzvou je max finální boss a i toho jsem v sólo i ve dvou porazil(i). Počáteční ztížení v rámci zvýšení obtížnosti mi pak nepřijde moc zásadní, k tomu všemu jsou některé schopnosti postav fakt extrémně silné… to mě na hře zklamalo.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

31.5.2023 21:30:40

Po pár hrách mi to tiež tak prišlo. Skúsil som si zahrať aj bez využívania špeciálnych schopností a tiež to bolo v pohode. Záleží, ako sa ti podarí v hre štart, ak sa pošťastí a získaš dosť skúseností, tak je to potom už úplne v pohode. Každopádne, aj napriek ľahkej obtiažnosti som po nej vždy veľmi rád siahol ak som mal nejaký čas . 

1.6.2023 04:24:25

@matej2424 Hrát bez schopností je docela smutný, když to je právě i to, proč si některou postavu bereš a hraješ za ni - a chceš pak zkoušet zase jinou. Chápu, žes to testoval, ale za mě to není cesta. Nevím, jak to testovali, ale čekal bych úspěšnost nižší. Já se zatím 3x ze 3 her dostal až k finálnímu bossovi a 2x vyhrál. Tam výzva moc není. Zkusím třeba někdy na nejvyšší obtížnost, ale jako mít jen o nějaké jídlo, pár životů a peníze méně, to mi nepřijde zásadní, když peníze některá postava na začátku ani nemá a životy se dají lehce doléčit některými schopnostmi či lektvarem. My se včera ve dvou pod 10 životů snad nedostali, já nás oba léčil v každé té sekci 3x3 - a někdy, když jsme narazili na oheň, tak i dvakrát… Takže oba jsme za celý průchod tím získali třeba 30+ životů…


píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

1.6.2023 08:12:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Já to hrávám ve 2 a nám obtížnost na příležitostné hraní vyhovuje.

Hra navíc nabízí 3 druhy obtížnosti: Hard, Harder, Roguelike.

Ale jak říká matej2424 důležitý je začátek a získat XP = kostku/y navíc.

Hrajeme se všemi rozšířeními a všemi 4 promo kartami.

Tento rok se chystá nový Kickstarter, tak uvidíme, co nám přinese…

1.6.2023 10:32:32

O obtížnostech vím, ale ty vyšší jsou spíše úsměvný. Že máš méně životů na začátku? Použiju schopnost klerika nebo kostlivce v každé oblasti 3x3 a životů mám až až. Některé postavy ani s penězi nezačínají, takže mínus 3 do startu je o ničem (a předpokládám, že se neaplikuje pravidlo, že když nemáš snížit jak dané vybavení, přijdeš o životy). Tak jen méně jídla, což jsou ve výsledku zas jen životy, může být ztížením. Už kolem půlky hry jsme věděli, že vyhrajeme, na začátku 4. patra kobky jsme měli oba max. zkušenosti i zdraví. Kolega se tomu pak už jen smál, jak je porážíme, a že je přece divný, že si můžeš vybrat, do jaké místnosti vstoupíš. Málokdy byly na výběr jen vyloženě špatné volby, dva souboje nikdy. Obecně těch nepřátel tam je děsně málo v tom balíčku, takže tu hrozbu z procházení dungeonu člověk moc nevnímá… Kor když pak takový mág má tak OP schopnost jako použití útočného lektvaru bez toho, aniž by ho měl ve výbavě. To se musí souboje dávat úplně s prstem v nose. Naopak pár postav vypadá výrazně slabších.

První dojmy byly pozitivní, ale tohle mě fakt dost mrzí a snižuje hodnocení. Jasně, je to malá hra a nemůže člověk čekat kdovíco, ale přidat větší balanc by to za mě teda chtělo. Když v prvních třech hrách dojdu až na konec, tak chuť zkoušet to znovu mizí.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

1.6.2023 11:32:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Sanctum (CZ)
Sanctum (CZ)
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas